Yüz Kızarma Sebepleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Yüz Kızarma Sebepleri
yüz kızarması, nedir, nedeni, sebepleri, tedavisi, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


yuz kizarmasi-32f.jpg




Sevgili melekler,
Kimimizin cilt yapısındandır,kimimizin aşırı heyecanlı oluşundan..Olmadık zamanda kızarıveririz.Bu durum bazen bizi çok zor hallere sokabilir.Bir iş görüşmesinde,bir toplantıda ya da sevdiğimizin yanında.Neden kızarırız?Tedavi olmayı gerektirecek bir durum mudur bu?..Makalemizden bilgi alalım..

Ani yüz kızarması: aynen yüz terlemesi gibi bizim kontrolümüzde olmayan sempatik sinir sisteminin bir bozukluğudur.

Yüzün aniden kıpkırmızı olduğu bu durum özellikle sosyal ve duygusal uyarılarla başlayabilir ve kişiyi çok zor durumda bırakabilir. Baş kızarması, boyun kızarması, kulakların kızarması şeklinde yayılabilir. Kişilere göre bir süre devam eder.
Arkadaşlarla toplantı yaparken, sokakta, markette alışveriş yaparken, restoranda yemek siparişi verirken, uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşla karşılaştığında, karşı cins kompliman yaptığında, patronla ciddi bir mesele konuşurken, biriyle tartışırken yüz kızarması başlayabilir. Facial blushing olarak ta bilinir.
Yüzde sıcaklık artması, ısınma hissi yapabilir. Sıradan sosyal durumlar sıkıntıya döner, sosyal hayat ve iş hayatı çekilmez hale gelir. Bu durumun başkaları tarafından hastalık veya önemli bir varlığı şeklinde düşünülmesi, bu konuda sorular sorulması, yalan söylüyor veya bir şey saklıyor zannedilme korkusu, yanlış anlaşılma ve durumundan kuşku duyulduğunu düşünme hastalığı daha da artırır. Sıklıkla sosyal fobi ile birlikte bulunur.
Tedavi Yöntemleri
Kontrol edilemeyen aşırı yüz kızarıklığı çok sıkıntı yaratıyorsa klipsli ETS ile kalıcı olarak tedavi edilebilir. Diğer tedavilerin yeterli olmadığı durumlarda yüz kızarması hastaların %95'inde tamamen düzelir. Bu operasyonda yüz cildi kan damarlarında ani genişlemeye yol açan sempatik sistem uyarısı engellenir. Yüz terlemesine neden olan sinirlerde aynıdır.






 
Geri
Üst