İshak Alaton biyografisi

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
İshak Alaton biyografisi
İshak Alaton hayatı
İshak Alaton hakkında bilgiler



Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler... Bu sayfamızda İshak Alaton hakkında ve biyografisi hakkında bilgilere yer veriyoruz, İshak Alaton kimdir diyenlerin sorusunu yanıtlıyoruz arkadaşlarım.

banyo-dolabi-soru-2f5.jpg


İshak Alaton kimdir hakkında bilgi; İshak Alaton Musevi asıllı Türk vatandaşıdır. İshak Alaton 1927 yılında İstanbul'da doğdu.İshak Alaton, Alarko Şirketler Topluluğu yönetim kurulu başkanıdır. Leyla Alaton'un ve Vedat Alaton'un babası ve iş ortaklarıdır.

İshak Alaton 8. sınıfa kadar Şişli Terakki'de ve Saint Michel'de okudu.Maddi yetersizlik nedeniyle liseden sonra okuyamadı.İshak Alaton ailesine bakabilmek için Mehmet Kavala şirketinde getir-götür işlerine başladı. Volvo ithal eden şirket aracılığıyla İsveç Konsolosu ile tanışınca şansı bir anda değişti. İsveç'te bir lokomotif fabrikasında kaynakçılık yapmaya başladı.

Bu yıllar İshak Alaton'un dünya görüşünün şekillendiği, sosyal demokrasiyle tanıştığı yıllar oldu. İnsan haklarına saygılı, gelir dağılımının diğer dünya ülkelerine göre mükemmele yakın olduğu İsveç'e hayran kaldı.
İshak Alaton 28 yaşında Türkiye'ye dönerek Üzeyir Garih ile birlikte Bankalar Caddesi'nde Vefai Han'da bir göz odada ortaklık kurdu. 2000 yılında 46. kuruluş yılını kutlayan 6 bin çalışanlı Alarko Holding'in temeli atılmış oldu.
 
Geri
Üst