Vücudumuzda ki Kasların Çeşitleri ve Görevleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Vücudumuzda ki Kasların Çeşitleri ve Görevleri
vücudumuzda ki kaslar çeşitleri görevleri nasıl çalışırlar yerleri resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler
Vücudumuzda ki kaslar olmasaydı ne halde olurduk hiç düşündünüz mü melekler :) Pelte gibi olur,hareket edemezdik.Bu sebeple özellikle iskelet sistemimizin sağlığı açısından vücudumuzda ki kas yoğunluğunu belli bir düzeyin üstünde tutmamız lazımdır.Tabi bunu abartıp body building yapmamıza da gerek yok :D:D Biraz egzersiz ve kas yapan gıdalardan bol bol tüketmek yeterli olacaktır.


kaslar-38e.jpg



Şimdi sizlere bahsettiğimiz kaslarımızın çeşitlerinden bahsetmek istiyoruz;

Kaslarımız özelliklerine ve vücutta bulundukları yerlere göre çizgili kas, düz kas ve kalp kası olmak üzere üç çeşittir;

1. Çizgili Kas: İsteğimizle çalışır. İskelete bağlı kasların yapısında bulunur.
2. Düz Kas: isteğimiz dışında çalışır, iç organların yapısında bulunur.
3. Kalp Kası: İsteğimiz dışında çalışır. Sadece kalpte bulunur. Çizgili kas görünümünde olmasına rağmen düz kas gibi çalışır.


Kaslarımız çalışma biçimi bakımından da iki gruba ayrılır:

a. İstemli kaslar Bu kasların çalışması kişinin isteğine bağlıdır, istendiği zaman ve istenilen biçimde hareket sağlar. Kol, bacak, baş, boyun, parmak, göz kapağı kasları istediğimizle çalışan kaslardır.

b. İstemsiz kaslar: Bu kasların çalışması, kişinin isteğine bağlı değildir. Kişi istese de, istemese de bu kaslar bir ömür boyu çalışırlar. Mide, bağırsak, solunum organları, kan damarları, kalp ve diğer organlarımızın çoğunda bu kaslar bulunurlar.
 
Geri
Üst