Bilgisayarın Çözünürlüğü Kaç Olmalı diyenler buraya

M

Misafir

Forum Okuru
Bilgisayarın Çözünürlüğü Kaç Olmalı diyenler buraya
Bilgisayarın Ekran Çözünürlüğü Kaç Olmalı


Bilgisayarın Çözünürlüğü


Merhaba Sevgili Melek'ler ve sevgili ziyaretçi arkadaşlarımız, daha önce https://www.meleklermekani.com/tekn...temizleme-nasil-yapilir-buyrun-ogrenelim.html demiştik. Şimdi de bilgisayarın çözünürlüğü kaç olmalı diyen arkadaşlarımız için bu yazımızda bilgisayarın çözünürlüğü hakkında bilinmesi gereken bilgilere değiniyoruz.

396484d47fec21e808.jpg



Windows XP‘de masaüstündeki boş bir alana farenin sağ tuşu ile tıklayın ve açılan küçük menüden “Özellikler” satırını seçin. Böylece “Görüntü Özellikleri” isimli yeni bir pencerenin açılmasını sağlayacaksınız.

Windows Vista ve 7‘de ise masaüstündeki boş bir alana farenin sağ tuşu ile tıklayın ve açılan yeni menüden “Ekran Çözünürlüğü” satırına tıklayın.Açılan yeni pencerede ekran çözünürlüğü ile ilgili ayarları göreceksiniz.

Windows XP‘de ”Renk Kalitesi”, Windows’un kullanacağı renk sayısını belirler. Eğer mevcut değer mümkün olan en yüksek seviyede ise (32 bit – 16.8 milyon renk), bu değeri “Orta” (16 bit – 65.536 renk) şeklin de ayarlamak bilgisayarınızı hızlandırabilir.

Windows XP‘de yer alan ”Ekran Çözünülürlüğü” ayarı, simgelerin ekranda nasıl görüneceklerini belirler. 15 inç bir monitör için 800×600, 17 inç bir monitör içinse 1024×768 değerlerini tercih edebilirsiniz. Daha yüksek çözünülürlükler hem gözlerinizi yorabilir, hem de görüntüleme süresini uzatabilir.
 
Geri
Üst