2 aylık bebek emzirme sıklığı ne olmalı

S

Suzi<<<<<<

Forum Okuru
2 aylık bebek emzirme sıklığı ne olmalı
2 aylık bebek emzirme sıklığı ne olmalıdır

Merhaba

Ben Sezeryan doğum yaptım bebeğim şu an 2 aylık bebeğim erken doğdu şu an kilosu 3 kilo 450 gram. bebeğimi hangi sıklıkla emzirmeliyim yani kaç saat arayla emzirmeliyim. Çünkü bebeğimin kilosunun az olduğunu düşünüyorum sanki daha sık aralıklarla emzirirsem daha mı iyi olur diye düşünmekteyim onun için doktora da gideceğim kontrole gittiğimizde de soracağım belki doktor ilave olarak mama vermemiz de söyleyebilir ama 2 aylık bebeğin emzirme sıklığı ne olmalı yazarsanız memnun olurum
 
Merhaba Suzi

Sezeryan doğumlardan sonra annelerin bebeğini emzirmesi biraz sıkıntılı oluyor hemen sonra emzirmesi belki süt gelmeyebiliyor ama daha sonra geliyor . Sen de iyi ki böyle bir sorun olmamış. Sezeryan doğum yapmana rağmen ve bebeğini erken doğurmana rağmen bebeğin bence kilosu normal Çünkü 2 aylık bebeğin kilosu en az 3 buçuk kilo olması gerekiyor. Senin bebeğinin kilosu da alt sınırda . Evet ama az denilemez üst sınır 6 kilo normal ortalama 5 kilo civarında yani bebeğinin kilosu da az demek doğru olmaz.

Bebeğini emzirme sıklığı 2 aylıkken 2 saat bir olması lazım . Hani bu periyot belki iki buçuk saate çıkabilir mama vermeye başlarsan yine aynı sıklıkta beslemelisin . Yani mama da versen anne sütü de versen 2 aylık bebek 2 saat 2,5 saat ara ile beslenmesi gerekir. Eğer sen daha uzun periyotlarda besliyorsan bunu biraz daha sıklaştıran bilirsin 2 saata indir bence.
 
Geri
Üst