2 bin Hollandalı hasta 6 milyon Euro bırakacak

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
2 bin Hollandalı hasta 6 milyon Euro bırakacak
İstanbul Maltepe Dragos’ta 2 yıl önce tekstilci ve inşaatçı 5 işadamının kurduğu Özel Sema Hastanesi, Hollanda’nın en büyük hastalık sigortası kuruluşlarından AGIS ile geçen yıl yaptığı anlaşmanın kapsamını genişletti.

Hollanda Türkiye Sağlık Vakfı ve çok sayıda ülke için Hollanda vatandaşlarına tıbbi seyahat hizmeti veren Bonfarta ile de anlaşma imzalayan Hastane bu ülkeden 2008’de 2 bin civarında hasta ağırlamak için harekete geçti. 2007’de Avrupa ve Rusya’dan 400 civarında hastayı Türkiye’de tedavi eden Özel Sema Hastanesi’nin Genel Koordinatörü Sedat Erten, "Hedefimiz bu yıl sadece Hollanda’ya 6 milyon Euro’luk sağlık hizmeti ihraç etmek" dedi.

Hollanda ve Almanya

Sedat Erten, Hollanda Türkiye Sağlık Vakfı ve Hollanda’da sigorta ve sağlık hizmetlerine aracılık eden Bonfarta Sağlık Merkezi ile işbirliği yapacaklarını, bu işbirliğinin iki tara da kurumsal ve bürokratik işlemlerde hız kazandıracağını söyledi. Erten, Almanya’da beklenen bazı hukuki düzenlemeler yapıldıktan sonra da Almanya’ya odaklanacaklarını anlattı. Erten ile Amsterdam’da, anlaşma imzalayan Hollanda Türkiye Sağlık Vakfı Temsilcisi Mehmet Kilisli ve Bonfarta’nın Yöneticisi Adem Simitçi de başta Hollanda’da yaşayan Türk hastalara olmak üzere Hollanda vatandaşlarının Türkiye’de daha kaliteli ve çok uygun fiyatlara sağlık hizmeti alabileceğini vurguladı. Sema Hastanesi Genel Koordinatörü Sedat Erten, Hollanda’dan başta göz ve diş tedavileri olmak üzere, plastik cerrahi ve diğer konularda fiyatların Türkiye’ye göre üç hatta 4 misli olduğunu söyledi. Erten, "Bu durumda sigortaları onaylarsa Hollanda vatandaşı hastalar Türkiye’de hem tedavi olabiliyorlar, hem yol masrafları çıkıyor hem de tatil fırsatı yakalıyorlar. Biz yılsonuna kadar bini Türk asıllı Hollanda vatandaşı olmak üzere 2 bin civarında Hollandalı’ya Türkiye’de sağlık hizmeti vermeyi planladık. Belçika ve İngiltere ile de benzer çalışmalar için hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Gurbetçi gence meslek

Sema Hastanesi ile Hollanda Türkiye Sağlık Vakfı gurbetçi Türk gençlerinin Sema Hastanesi’nde yaşlı bakımı uygulama eğitimi alması da hedefleniyor. Dragos’ta bir geriatri (yaşlı bakımı) ünitesi kuracaklarını söyleyen Sedat Erten ile Hollanda Türkiye Sağlık Vakfı Temsilcisi Mehmet Kilisli, Hollanda’da yaşayan Türk gençlerine ’yaşlı bakımı’ eğitimi vereceklerini ve Hollanda’da çok geçerli olan bir meslek sahibi olmalarını sağlayacaklarını anlattı.

Hastalar sıra bekliyor

Hollanda’da kurulu, sigorta aracılık hizmetleri veren Bonfarta yetkilisi Adem Simitçi de Hollanda’da sigorta tarafından karşılanan bazı tedavilerde çok uzun süre sıra beklenmek gerektiğini bu nedenle hastaların İstanbul’a gitmeyi tercih ettiğini söyledi. Bonfarta, Özel Sema Hastanesi’nde tedavi edilecek hastalara aracılık hizmeti verecek ve ayrıca ikikurum arasında tedaviler sonrası Hollanda’da bakım hizmetleri için yatırım yapılacak.

Avrupa Yakası’nda da bir hastane kuracağız

ÖZEL Sema Hastanesi Genel Koordinatörü Sedat Erten, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda da bir Hastane kurmak için çalıştıklarını, ayrıca birkaç büyük ilde de hastane açarak zincir oluşturacaklarını söyledi. Maltepe Dragos’ta kurulu Özel Sema Hastanesi’nde 6 ameliyathane, 3 doğumhane, 13 genel, 9 KVC, 5 koroner, 5 yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunuyor. 162 tek kişilik oda, 5 VIP ve 19 suit odası da olan Hastanenin toplam yatak kapasitesi 218 olmak üzere toplam 218 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. Hastane 2007 başında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini aynı anda aldı
hurriyet.com
 
Geri
Üst