2007 Saç Modası

M

Misafir

Forum Okuru
2007 Saç Modası
Gardrobunuzu yaza hazırladınız, peki ya saçlarınızı? İşte bu yazın trend saç modelleri...


Yaz sıcaklarına uymaya çalışan saçlarınıza nasıl bir şekil vereceğini bilemiyorsanız sezon trendlerine uygun modellerden yardım alabilirsiniz. Bu sezon özellikle atkuyruğu ve topuzlar çok moda!


Modadaki değişim saçları da etkisi altına alıyor ve bu sezonun rahatlığı saç modellerine de yansıyor. Türkiye'deki Schwarzkopf yetkili kuaförlerince bu sezon topuzlar ve atkuyruğu sezonun en gözde saç modellerini oluşturacak. Ayrıca kendi haline bırakılmış, dalgalı saçlardan da yine vazgeçilmeyecek.

Dünyadan saç modelleri
Modadaki 60'lı yıllara dönüşün saçlara yansıması gecikmedi ve tüm dünya bu akımla birlikte eski filmlerden hatırladığımız saçlara dönmeye başladı. Klasik modellerin yanında daha kadınsı tarzlar da bu sezon ön plana çıkıyor. Saç boyları omuzlara doğru dökülmeye başlarken, kâküllerde de yükseliş görülüyor. Saç renginde ise kızıl ve kırmızı tonlar öne çıkıyor.

Kısa saçlarÇok kısa saçlar için doğru ürünü kullanmak çok önemli. Saçınız ister dalgalı olsun, ister düz jöle yardımıyla istediğiniz şekli verebilirsiniz. Böylece hem yaz sıcaklarından etkilenmemiş olur, hem de istediğiniz zaman ıslak saçlarınızla rahatça dolaşabilirsiniz. Böylece sıcak havalarda saçınızı saatlerce kurutma derdinden de kurtulmuş olursunuz.

Orta uzunlukta saçlar
Saçlarınızın boyu ne çok uzun ne de çok kısaysa dalgaların yardımına başvurabilirsiniz. Saçlarınıza hareket katmak yazın eğlenceli günlerine uygun olacaktır. Saçlarınıza dalgalı bir şekil vermek için elinize bir miktar jöle alın ve ıslak saçlarınızı tutup, bırakarak sürün böylece hacim kazandıklarını göreceksiniz.

Uzun saçlar
Eğer çok düz saçlarınız varsa o zaman atkuyruğu yapabilirsiniz. Saçınızın önünü kısa kâkül kestirirseniz güzel bir görüntüye de kavuşmuş olursunuz. Topuz yapmak da sizi sıcak havalardan kurtaracak bir modeldir. Topuz modeliniz tamamen toplu bir şekilde de olabilir dağınık da yeter ki gündüz kullanabileceğiniz rahatlıkta olsun.

Düz saçlar
Düz saçlar bu sezon modaya ayak uydurmak istiyorsa saç bandı takmayı deneyebilirler. Kumsallardan çıkarak gündelik yaşamımıza da giren saç bantları kıyafetlerle uyumlu olduğu sürece oldukça güzel görünecektir. Saçınızı yıkadıktan sonra saçınızı kurutun ve yukarıdan toplayarak atkuyruğu yapın, daha sonra saç bandını iki parmak kalınlığında katlayın ve saçınıza takın.

Kıvırcık saçlar
Saçlarınızın dalgasıyla başa çıkmak istiyorsanız banyodan sonra jöle sürün ve kıvırcık saçlar için olan saç kurutma makineleriyle kurun. Dalgalarınızın çok daha güzel görüneceğine emin olabilirsiniz.

Saç kesimleri

Küt kesim
Eskiden çok moda olan küt kesim bu sezon da çok moda olacak. Kulak memesi hizasındaki kısa küt kesim saçı sağlıklı ve normalden çok daha dolgun gösterir. Eğer saçlarınızın seyrekliğinden şikâyet ediyorsanız bu modeli tercih edebilirsiniz.

Kat kat kesim
Özellikle dalgalı saçları daha gür gösteren kat kat kesim, düz saçlara da hacim kazandırır. Yaz aylarında saçını yıkayıp çıkmak ve kurutma derdinden kurtulmak isteyenler bu modeli seçebilir.

Düz kesim
Tüm saçların aynı boyda kesildiği bu modeli bu sezon kâküllerle destekleyebilirsiniz. Böylece daha modern bir görünüme kavuşursunuz.

Orta boy kesim
Saçlarınız omuzlarınız hizasında hatta daha uzun olduğunda çok hoş bir şekil alır. Hatta aradaki katlar sizi fön derdinden de kurtarmış olur.

Saç bakımı
" Sağlıklı bir saç telinin ömrü ortalama 2 - 6 yıldır. Saçlarınızın çok çabuk dökülmemesi ve yıpranmaması için düzenli bakım yaptırmak şarttır. Düzenli olarak saçınızın uçlarından aldırmalı ve kendi hazırlayacağınız maskeler ya da kuaförde yaptırdığınız maskelerle bakımını yapmalısınız.

" A vitamini eksikliği, saçları kırılganlaşır ve kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine sebebiyet verir. C vitamini saç köklerini uyarır ve saç uzamasını ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar. B12 vitamini, saç köklerini besler. Bu nedenle gerekli vitaminleri almaya özen göstermelisiniz.

" Saçlarınızı tararken dikkatli davranmalı ve sert uçlu tarak ve fırçaları kullanmaktan kaçınmalısınız. Yoksa saçlarınızın dökülmesine ve kırılmasına neden olursunuz.

" Saçı çok uzun süre kurutmak ya da sürekli olarak fön çektirmek de saçın yıpranmasına neden olur.
 
Geri
Üst