2008 Ekim Aylık aslan Burcu Yorumu

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
2008 Ekim Aylık aslan Burcu Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Aslanlar Aşk hayatınızla ilgili konularda doğal olarak en fazla üzerinde duracağımız enerji, yönetici gezegeniniz Güneşin seyirleridir. Aslan burcu Astrolojik olarak Zodyak kuşağında beşinci ev dediğimiz Aşk evin gerçek sahipleridir. On iki burcun içinde, aşk konusunda kimse onların eline su dökemez. Çünkü onlar doğuştan güçlü ifadenin, aşkla halleşmenin, aşkla büyümenin, gelişmenin gerçek temsilcileridir. Doğal olarak bu güç, doğum haritasında en güçsüz enerjilere sahip bir Aslanın bile, aşk konusunda istekli olmasını sağlayacak ve aşkı kolay bulmasını destekleyecektir. Evet şöyle bir ön sohbetten sonra gelelim Ekim ayının aşk hayatınızla ilgili yansımalarına. Biraz önce değindiğim gibi, Aşk diyince yöneticiniz Güneşin seyirlerine odaklanmamız gerekiyor. Çünkü bu ay direkt olarak aşk ve ciddi ilişkiler evinizden geçecek bir transit etkinliği yok.
Yöneticiniz Güneş 22 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında güçsüz etkiler altında olduğu Terazi burcunda seyredeceği için, başta yakın çevrenizdeki insanlar olmak üzere aşk hayatınızla ilgili konularda da, ilişkiler oldukça ön plana gelmektedir. Bu enerji bir Aslan için, kendini ifade konusunda, egosunu geriye çekerek, birlikte olduğu kişi veya diğer önemli kişilerle anlaşabilmek adına uyum içinde davranması gerektiğinin göstergesidir. Bu tüm burçlar için geçerlidir fakat ifadenin güçlü insanları olan sizler için bu durum aslında pek kolay olmasa da, dengeli bir paylaşım içinde olmanın sizi güçlendireceğini düşünerek buna katlanmanız mümkündür. Ayrıca bu seyir bir Aslan için çevresindeki popülerliğini ifade edebilmesi ve yeni insanlarla tanışarak liderlik özelliklerini gösterebilmesi açısından faydalı olabilir. Sosyalleşmenin işareti olan Terazi burcundaki Güneşin enerjisi sayesinde siz Aslanlar yeni dostluklar kurabilmek ve yeni insanlarla tanışmak ayrıca çevrenizdeki insanlarla olan bağınızı bir şekilde ayakta tutabilmek için bu enerjiyi olumlu bir şekilde kullanabilir, ne kadar özel biri olduğunuzu gösterebilirsiniz. Peki bu enerji altında aşk konusunda neler yaşanabilir. Terazi burcundaki Venüs, ilişkiniz olsun veya olmasın, öncelikle benliğiniz gelişimi, egonuzun doyurulması adına çevrenizle yakın bağlar kurmaya dönük olacağınızın bir göstergesidir. Yani siz bir yandan partnerinizle bağınızı uyumlu bir şekilde devam ettirmek isterken diğer yandan yeniliklere de açık olabilir, başka insanlarla yazışarak, konuşarak veya bizzat bir şekilde tanışarak iletişimde bulunabilirsiniz. Fakat bütün bunlar sosyalleşmek, çeşitli aktivitelerde bulunmak, yeni bilgiler öğrenmek, kendinizdeki yetenekleri ortaya çıkarmak ve yeni bir çevre edinerek popüleritinizi yükseltmek amaçlıdır.
İlişkisi olanlar için bu enerjinin anlamı, partnerleriyle daha fazla görüş alışverişinde bulunma, birçok durum size uymasa da, karşınızdakiyle fikir birliği oluşturmak adına istekli olma, duygularınızdan ziyade, ilişkinizi sürdürmek adına problemlerinizin üstünü sıvazlama tarzında devam edebilir. Yani anlaşmaya niyetlisinizdir veya huzursuzluk çıkmaması adına bunu gönüllü olarak yapabilirsiniz. Partnerinizin ihtiyaçlarının farkındasınızdır, diplomatik davranmaya gayret edersiniz, paylaşımın önemini bildiğinizden fevri davranmamaya gayret gösterebilirsiniz. Daha açık ifadesiyle egonuzu bir müddetliğine geri plana çekmişsinizdir diyelim. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı ise, çevrenizdeki insanlarla olan temasınız sonucunda kimi zaman sizi etkileyen kişilerin karşınıza çıkması mümkündür. Bunların içinde bir kişinin dikkatinizi çekmesi için herşeyden önce nazik, ölçülü, sıcakkanlı, kendine güvenen ve size hayranlık duyacak kadar etkili biri olması gerekecektir. Sizi ilgi odağı haline getirmesi ve bir o kadar da akıllı ve kültürlü olması lazımdır. Yani bir Aslanın aşk konusunda çeşitliliğe sahip olduğu ama tek kişiye bağlanması için, karşısındaki kişinin çok özel olması gereken bir süreçtir bu.
Evli olan Aslanlar için anlamı ise, yuvalarının dirlik ve düzenliği adına öncelikle yakın akrabalarla belki de hiç hoşlanmasınız bile, eşinizin hatırına iyi geçinmeniz, irtibatta bulunmanız veya yardımcı olmaya çalışmanızdır. Yani burada diplomatik davranmak, adil düşünmeye çalışmak, tarafsız bir şekilde olayları incelemek önemlidir. Eşinizle olan yakın temasınızda ise, yukarıdaki paragrafta yazılanlar aynen geçerlidir. Kendinizi öne sürmek yerine, onun ihtiyaçlarına kulak vermeyi tercih edebilir, uzlaşmaya çalışabilirsiniz. Çünkü parasal konular, sağlık veya başka nedenler yüzünden yaşanılan zorluklarda birbirinize destek vermeniz gerekliliği doğmuş olabilir. Bu yüzden de çatışma yaşamaktansa, itişip kakışmamak yerine halim selim bir profil çizerek huzurunuzu korumayı tercih edebilirsiniz.
Bu etkiler devam ederken 18 Ekim-12 Kasım döneminde Venüsün Yay burcunda ilerlemeye başlaması, sizin için ek bir yardımcı güç. Eğer olanağınız varsa kısa bir yolculuğa çıkarak başınızı dinlemeniz yerinde olabilir veya kendinizi oyalamanızı sağlayacak uğraşılar edinebilirsiniz, ilginç insanlarla bu dönemde tanışma olasılığınız çok yüksek. Bu sizi en azından bazı sıkıntılarınızdan kurtarabilir. Bir de daha pozitif düşünmenizi, iyimser yaklaşımlar göstermenizi destekleyebilir. Tabi bu durum olayları umursamamak, işinizden geldiği gibi değerlendirmek, yüzeysel hareket etmek anlamına geleceği için, ben bu enerjiyi pozitif yaklaşımlar anlamında kullanmanızı öneriyorum.
23 Ekim sonrası Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak yönetici gezegeniniz Güneş ise, derinlik ve kendinden vazgeçmenin işareti olduğundan, bu sefer de iç dünyanızdaki güvenliğiniz huzurunuz adına iki misli daha dikkatli olmanız gerekliliği doğmaktadır. İşte bu enerji sizin için zorlayıcı olabilir. Çünkü Terazi sürecinde anlaşmaya gönüllü olan siz, Akrep döneminde bir başka insanla bütünleşmek zorunda kaldığınızı hissettiğiniz için, egonuz gereği gerginleşmeniz mümkündür. Çünkü burada bir baskı oluşmuştur ve hiçbir Aslan baskıya tahammül edemeyeceği için, doğal olarak paylaşımlar konusunda kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Bir yandan karşınızdaki kişi için fedakarlık yapmanız gerekmektedir diğer yandan isteklerinizi elde etmek niyetindesinizdir. Bu durumda çatışmalar yaşanması mümkündür. Bu çatışmalar ise en yoğun psikolojik anlamda kendi içinizde olduğu gibi, eviniz sınırları içinde da görülebilir.
Eğer evliyseniz bu enerji, eşinizin size karşı baskı uygulayarak kendini ifade etmeye çalışması olabilir. Bu durumda siz de aynı karşılığı verebilirsiniz. Ayrıca bu enerji kadersel durumların da göstergesidir. Yani öyle durumlar yaşanır ki, ev alanı içindeki huzursuzluk nedeniyle kendinize yeni bir dünya kurmak arzunuz yoğunlaşabilir. Yani sıkıntılardan kurtulmak için başka şeylerle uğraşmak veya kendinizi mutlu hissedeceğiniz ortamlarda bulunmak gibi. Ailesiyle yaşayanlar için bu enerjinin anlamı, anne ve babanızın üzerindeki kontrolü ve ev içi sorumluluklarınızı hatırlatmaları olabilir. Bu durumda evden kaçıp kurtulma isteği duyulabilir. Hayatınızın merkezinde Terazi burcu süreciyle başlayan ve Akrep burcunda daha da fazla vurgulanan paylaşım sorunları kendi iradeniz dışındaki olaylarla karşı karşıya gelmeniz anlamı taşıyabilir. Yani birileri ister evde olsun isterse dışarıda size şunu yap, böyle davran demektedir. Bu durum bir Kral ve Kraliçe için hiç kolay değildir. Bu durumda yapılması gereken, Ekim sonlarına doğru, ister partneriniz isterseniz ailenizle olan ilişkiniz açısından ki, yuvanız içindeki durumlar daha baskın görünüyor, bu da otomatik olarak ruhsal açıdan sizi etkileyecek anlamına geliyor, muhakkak esnek düşünmeye kendinizi alıştırmanız ve inatçılıktan uzak durarak, paylaşımlarda bulunmaya çalışmanızdır. Başkalarının görüşlerine açık olmanız da bir o kadar yararlıdır. Benim önerim ise, sanki bütün bunları kabul ediyormuş gibi düşünmeniz ve süreci bir şekilde atlatmanızdır. Çünkü bu enerji devam ederken Venüs ve Mars gezegenleri de Akrep burcunda olacakları için üç misli mücadele vermek anlamına geliyor. Mücadele derken bu durum, onların da sizinle anlaşmak için çaba sarfetmeleri anlamına geliyor. Yani kısaca sakin ve sabırlı olmak şart.
İş ve Kariyer
Ekim ayındaki mesleki alanda görülebilecek yansımaları, herhangi bir tarih aralığı vermeden ele alacağım. Çünkü enerjilerin çoğunluğu tüm Ekim ayına dağıldığından, kafanızın da fazla karışmasını istemediğimden dolayı yansımaları bütün olarak ele almaktan yanayım. Öncelikle maddi anlamdaki güvencenin son yıllardaki Satürn enerjisi nedeniyle sizler açısından önemli hale geldiğini her defasında belirtiyorum. Çünkü bu enerji Ekim 2009 yılına kadar kazanımlarınızı dikkatli kullanma, işinizle alakalı konularda temkinli hareket etme, sorumluluklarınızın üzerinizde yarattığı baskılar ve kimlik arayışınızda etkili olduğunu artık bir çoğunuz biliyor. Çünkü Astroloji son yıllarda ülkemizde, yurtdışında olduğu gibi fazlasıyla önemli hale gelmiş durumda. Artık bu ilimden bir çoğunuz isteğiniz dahilinde nasıl yararlanacağınızı az çok biliyorsunuz. Bana maillerinizde Satürn ve Uranüs gezegenlerinin transiti hakkında soru soranlar inanılmaz artmış durumda. Oysaki bundan birkaç yıl önce sadece burcunuzla alakalı bilgileriniz vardı. Ama gördünüz ki, iş bununla kalmıyor.
Evet yine ufak bir sohbet arasından sonra devam edelim. Satürn gezegeninin Başak burcu seyri, dediğim gibi parasal konularda baskısını sürdürürken aslında yapılması gerekenin disiplinli bir şekilde yeteneklerinizi keşfetmek ve bunları hayata geçirerek kazanç sağlamanız anlamına geliyor. Yani artık kendinizi iyice gözden geçirerek belli bir sistem içinde yer almak gerektiğinin bilincindesiniz. Çünkü böyle bir enerji altında yönünüzü şaşırmamanız ve kafanızın karışmasına izin vermeden kendinizi yönlendirmeniz şart. İster tek başına yaşayın isterseniz evli olun farketmez. Yaşam son bir yıldır parasal konularda sizi disiplin etmekte ve sizlerin aile bütçeniz veya kendi güvenceniz adına bir şeyler yapmanız gerektiğini belirtmekte. Çünkü hayat şartları tek kişinin emek sarfederek tüm ailenin rahat yaşamasına olanak vermiyor.
O nedenle bazılarınız için yeni bir adım niteliği taşısa da, yetenekli olduğunuz herhangi bir alanda, kurs görerek, bir ustanın yanında yetişerek ve belki de bir öğrenci gibi inceleyip öğrenerek hayata yeni bir pencereden katılmayı denemenizde fayda var. Belki de bugüne dek üzerinde durmadığınız hatta hobi anlamında yaptığınız bir faaliyeti iş anlamında sürdürerek hayatınızı kazanabileceğiniz gibi, bir işte yükselmek için öncelikle alt kademelerden başlayarak ilerlemeniz de mümkündür. Öncelikle Ekim ayının bu konuda etkili olacağını söylemek mümkün. Gerek Merkür gezegeninin geri hareket döneminde gerekse yöneticiniz Güneşin Terazi burcunda seyrinde, yakın çevrenizle olan temasınızı kesmeden, çeşitli sosyal çevrelerde yer alarak, değişik insanlarla temasa geçerek kendinizi ifade edebilir, yeni bir çevre kazanabilir, incelemelerde bulunabilirsiniz. İşsizlik sorununuz varsa bu doğal olarak eski bir problem olduğundan Merkür geri hareketinde başvuru yapmanızda sakınca yoktur.
Çünkü eskiye ait işlerin tamamlanmasında Merkür gayet etkilidir. Terazi burcunda seyrini sürdürecek Merkür, kararsızlıklar yaşamanıza neden olsa da, kesinlikle kendinize olan güven duygunuzu yitirmeden iletişim kanallarının tümünü kullanarak kendi tanıtımınızı yapınız. Ayrıca Ekim ayında Jüpiter ve Satürn gezegenlerinin olumlu görünüm yapacak olmaları, katılımcı düşünmenin ve yaşamınıza bir düzen getirmenizin mümkün olabileceğini gösteriyor. Başkalarına hizmet konusu bu dönemde etkili olabilir ve bu yolla kendinizi ifade edebileceğiniz alanlara yönelebilirsiniz. Analizde bulunmak, herhangi bir konuda sınıflandırma işleri, deneyim yoluyla ilerleme çalışmaları, bizzat el sanatları, memuriyet, öğretmenlik, sınavlara katılarak uzmanlaşmak, başka bir şehre çalışmak için gitmek, kendi alanınızda eğitmenlik yapmak gibi. Bütün bunları göz önüne alarak Ekim ayı için kendinize bir planlamada bulunarak hareket ederseniz gayet faydalı olabilir.
Parasal Konular
Finansal konularda Ekim ayının en etkili gezegen hareketi bana göre kazanımlar evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeninin seyri ve 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki geri hareketidir. Olabilecek yansımaları birlikte ele alalım. İş ve Kariyer bölümünüzde sözünü ettiğim gibi eskiyle alakalı sorunların halledilmesi konusunda Merkür geri hareketi onarım anlamına geldiği için gayet önemlidir. Bu süreçte çeşitli ortamlara girerek kendinizi geliştirmeniz mümkündür. Belki bir çoğunuz eski işyeriyle temasa geçebilir veya bir çoğunuz evlilik yoluyla en azından ortak hareket ederek finansal açıdan rahatlayabilir. Bu süreçte önemli olan güvencenizi ve ihtiyaçlarınızı ama az ama çok, bir şekilde sağlamak olmalıdır.
Otorite konumunda kişilerle ister aracı isterse bizzat görüşmeye çalışarak kendinizi ifade etmeniz , işbirliği yapmanız bu dönemde size kazanç getirebilir. Sanatsal konular etkili olabilir. Bir takımın parçası olmak size fayda sağlayabilir. Danışmanlık yoluyla para kazanmanız mümkün olabilir. Elle yapılan sanatsal aktiviteler para kazandırıcı olabilir. Bazı özel yeteneklerinizi başkalarıyla ortak hareket ederek kazanca dönüştürmeniz mümkün olabilir. Yayın, iletişim, haberleşme, seyahat konularındaki ortak çalışmalar ise, 15 Ekim sonrası etkili olabilir. İş sözleşmenizle ilgili yetkilerle görüşme, yeni bir kontrat imzalanması gibi mevzular da parasal alanlarda sizi destekleyici olabilir. Ama diyelim ki, işinizden elde ettiğiniz gelir bir şekilde hayatınızı sürdürmenizi sağlıyor fakat yine de daha rahat yaşamak niyetiniz var. O zaman yeni bir adım için 15 Ekim tarihinden sonra girişimde bulunmanız gerekir.
Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekebilir.Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuz için bana aşağıdaki bilgileri eksiksiz göndermenizi ve yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmelerden dolayı kusura bakmamanızı rica ediyorum.
Doğum Yeriniz :
Doğum gün, ay, yıl :
Doğum Saatiniz:

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-13-14-17-18-26-27-31
Zayıf Enerjili Günler : 1-2-3-15-16-28-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : Yeniay : 21-22-23

(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :9-10
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz)
 
Geri
Üst