2008 Ekim Aylık Boğa Burcu Yorumu

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
2008 Ekim Aylık Boğa Burcu Yorumu
mynetfal
Aşk ve İlişkiler
Ekim ayına girdiğiniz şu günlerde gerek iş hayatında olanlar gerekse eğitim hayatında faaliyet gösterenler için yoğunluk söz konusu. Doğal olarak her birey sorumluluklarını yerine getirmek ve hayat mücadelesinde başarılı olmak isterken, hayatın keyifli ve güzel yanlarını da yaşamak ve hissetmek istiyor. Bu son derece doğal bir istek. Peki Ekim Ayı içinde siz Boğalar için aşk hayatınız veya uzun süreli ilişkiler açısından ne gibi gelişmeler yaşanabilir. Şimdi bunlara beraberce bir göz atalım.
Öncelikle ele alacağımız enerji, ki son derece önemli. Yönetici gezegeniniz Venüsün, 24 Eylül-18 Ekim tarihleri arasındaki Akrep burcu seyri. Hatırlarsanız bu enerjiden sizlere günlük yorumlarda bahsetmiş ve aylık yorumunuzda daha geniş bir şekilde söz edeceğim demiştim. O günkü yorumlarda, bu tarihler arasında evliliğiniz veya uzun süredir devam eden ilişkinizle alakalı her konuda partnerinizin sahiplenme güdüsünün yükseleceğini ve bu durumda sizin istekleriniz veya düşüncelerinizle, onun sizden beklentileri arasında belli bir dengenin sağlanması gerekliliği vardır demiştim. Venüs Akrep burcunda oldukça sert bir enerjidir. Beraberliğinizde eskiden beri var olan sorunlar varsa, bu enerji altında ortaya çıkabilir ve çözümlenmek üzere didiklenebilir. Tabi ki her ikiniz de kendi fikirlerini önemseyeceğinden ortak bir nokta oluşturmak kimi zaman zor olabilir. Ayrıca bu enerji altında tutkular inanılmaz derinleşir, arzular ön plandadır ve doğal olarak kimse kendisinden taviz vermek istemeyecek ama vazgeçmeyi de düşünmeyecektir. Bu enerjiyi olumlu kullanmanın yolu ise, farklılıklarınıza saygı duymak ve ılımlı ve olgun davranışlarda bulunarak süreci sakin geçirmeye çalışmaktır. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı ise, karşınıza çıkacak kişinin gayet derin ve tutkulu davranışlar sergileyen, cinselliğe düşkün ve isteklerini kabul ettirmekten hoşlanan yapıda biri olduğunu gösterebilir diyerek bitirmiştim.
Şimdi bu enerjiyi biraz daha açalım. Öncelikle Venüsün Akrep burcunda oldukça zorlayıcı bir enerji olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Venüs sizin yöneticiniz olduğuna göre doğal olarak böyle bir etki altında, siz ve partneriniz birbirinize karşı kontrol kurmaya dönük davranışlar sergilemeniz gayet doğaldır. Doğal derken bunun doğru olduğunu söylemek istemiyorum. Fakat enerjinin bizzat sert oluşu ve astrolojik olarak anlamını iyi bildiğimden, genel olarak çok iyi anlaşan çiftler bile, böyle bir etki altında birbirlerini üzerinde hakimiyet kurmaya yönelik tavırlar sergilemektedirler. Peki Akrep burcundaki Venüs sürecinde ne yapmak gerekiyor. Öncelikle ilişkinizdeki sorunlar veya genel durumlar çerçevesinde sabırlı olmak mutlaka şart. Çünkü her iki kişinin de birbirinden farklı kişisel özellikte olduklarını düşünürsek, bu durumda, benim isteklerim daha önemli ben doğru düşünüyorum sen yanlış demeniz mümkündür. Oysaki biz kavramını sağlam bir temele oturtarak hareket etmek lazım.
Ayrıca, bu enerji devam ederken Merkür gezegeni de, Terazi burcunda geri harekette olacak.
Bu demek oluyor ki, ilişkilerde dengenin sağlanması için, 23 Eylül-15 Ekim arası karşılıklı olarak uyum ve uzlaşmanın şart olduğu görülüyor. Bir de bütün bunlara, 4 Ekim tarihinde Mars gezegeninin Akrep burcundaki ilerleyişini hesaba katarsak, 4-15 Ekim tarihleri arasında daha fazla dikkatli olmak lazımdır. Çünkü Mars ne olursa olsun mücadeleci ve savaşçı yönümüzün göstergesi. Böyle bir enerjinin ilişkinizle ilgili konularda baskıyı çoğaltacağını söyleyebiliriz. Gördüğünüz gibi Ekim ayının neredeyse tümünde beraberliğinizle ilgili konularda, hem beklentileriniz fazlalaşıyor hem de doyum arzunuzun ön planda olması nedeniyle sorgulamalar artıyor. Çünkü, ilişkinize odaklandığınızda, partnerinizin sizinle olan bağı ve beraberliğinize olan katkısını daha fazla önemsemeye başlıyorsunuz. Daha önce yaşadığınız bir takım sorunlar varsa bu enerjiler altında ortaya çıkarak kendilerini hatırlatmaları da gayet mümkün. Benim önerim ise, çatışmaya dönük tavırlar göstermek veya birbirinize karşı güç uygulamak yerine problemlerinizi uzlaşmacı bir tutum, olgun ve mantıklı bir bakış açısı ve anlaşmaya gönüllü bir ruh haliyle ele alarak çözümlemek gayet önemli.
23 Ekim sonrası ise Güneş gezegeninin Akrep burcunda ilerlemeye başlamasıyla bu sefer de ilişkinizde kimlik çatışmalarının yaşanması muhtemel gözüküyor. Güneş bildiğiniz gibi yaşam canlılığımız ve bilinçli isteklerimizin astrolojik temsilcisi olduğuna göre, karşıt burcunuzda ilerlemesi, doğal olarak gerilimi körükleyici bir etki yaratabilir. Mars gezegeni de bu süreçte Akrepte olacağından, 18 Ekim tarihinde yöneticiniz Venüsün Yay burcundaki olumlu tesirinden şöyle ağız tadıyla yararlanmak zor gözüküyor. Bu yüzden enerjiyi iki farklı şekilde değerlendirmeniz mümkün. Örneğin aranızdaki çekişmelerde abartılı ifadeler kullanmanız, olayları büyütmeniz veya kimi zaman cinselliği sırf sorunların üstünü örtmek amacıyla kurtarıcı gibi görmeniz. Oysaki bu enerjiyi ikinci anlamıyla, isterseniz olumlu manada kullanabilirsiniz. Böylece hem Güneş, hem Mars gezegenlerinin yarattığı gerilimi hafifletir hem de aranızdaki sevgi bağını güçlendirebilirsiniz. Benim önerim, gereksiz şeyler için birbirinizi üzmek yerine, farklılıklarınız konusunda anlayışlı olmak, destek vermeye çalışmaktır. Bunlara dikkat ederseniz hiçbir enerjinin ilişkinizi yıpratması mümkün olmayacaktır. Hep şunu söylerim. Amacınız bir arada yaşamak mı yoksa ayrılmak mı. Bunun cevabı çok önemli. Eğer beraber olmaksa bunun yolu sevgi, saygı ve güven üçlüsünü beraberliğinizde iyi kurgulamaktan geçiyor. Buna dikkat ettiğiniz zaman problemlerin üstesinden gelmek gayet mümkün olur. Yıllarca bir çok sorunla mücadele ederek, ilişkisini düzgün bir şekilde sürdüren çiftler var. Niye bunlardan biri siz olmayasınız ki?
İş ve Kariyer
Mesleki yaşamınız açısından Ekim ayını değerlendirmeye öncelikle, Güneş gezegeninin 22 Eylül-23 Ekim dönemindeki Terazi burcundan bahsederek başlamak istiyorum. Bu enerjiyle ilgili sizlere, günlük yorumlarda söz etmiş, kimlik duygunuzu özellikle iş ortamınızda birebir çalıştığınız insanlarla uyum içinde sergilemeniz adına önemli olan bu etki altında, maddi ve manevi değerlerinizi elinizde tutmanın, çevrenizle olumlu ilişkiler kurmaktan geçtiği bilincinde olmanız gayet faydalıdır demiştim. Bu dönemde iş hayatınızla ilgili bazı konularda belirsizlikler meydana gelebilir ve bu belirsizlikler doğal olarak huzursuzluk yaratıcı olabilir. Kimi zamanlarda kendinizi savunmak durumunda kalabilirsiniz. Oluşan gerilimle başa çıkabilmenin yolu ise, iş hayatınızla ilgili konularda bazı düzeltmelerde bulunmanız ve aksayan noktaları el birliğiyle çözmeye çalışmanızdır diyerek bitirmiştim. Şimdi biraz daha bu enerjiden söz edeceğim.
Bildiğiniz gibi iletişim, haberleşme ve diğer insanlarla bağ kurmada etkili olan Merkür gezegeninin Ekim ayının ortalarına kadar devam eden geri hareketi nedeniyle tüm burçlar farklı alanlarda düşünce sürecinden geçecekler. Siz Boğalar için bunun anlamı ise, geçmişte yaşanan bazı iş sorunlarının veya işinizle alakalı önemli konuların tekrar gündeme gelmesi muhtemel. Aslında bunları karşılıklı uzlaşı içinde çözmek gayet kolay. Yeter ki bunu yapabilmenin püf noktaları bilelim. Gerek Güneş gerekse Merkür gezegeninin bu dönemde Terazi burcunda ilerlemesi nedeniyle işbirliği yapmak hakikaten değerli. Diplomatik davranma zorunluluğu bir Boğa için kimi zaman oldukça güç. Çünkü o kendi kuralları doğrultusunda hareket etmekten, düşünmekten yana bir burç. Fakat bu dönemde huzurunuz ve girişimlerinizde başarılı olmanız için buna dikkat etmeniz gerekiyor. Siz kendi yolunuzda ilerlerken, başkaları da bunu yapacaktır. Yani onlar da kendileri adına hareket etmekten hoşlanacaklar. Durum böyle olunca sizin çıkarlarınız onlarınkiyle çatışabilir. Madem bu enerjinin yaratacağı bu durumun farkındasınız, o zaman size düşen biraz önce belirttiğim gibi diğerlerinin ne yapmaya çalıştığını iyi gözlemlemek ve kendi çıkarlarınız için onlarla olan bağınızı politik bir şekilde düzgün tutmaya çalışmak. Bu verimli bir şekilde ilerlemek adına mutlaka gerekiyor.
Yine bu etkiler altında, fevri davranmamak kesinlikle gerekiyor. Doğal olarak ilerlemek ve amaçlarınızı gerçekleştirmek isteyeceksiniz. Fakat sürekli kendinizi öne sürerek, beklentilerinizi elde etmeye çalışırsanız, başkalarının size karşı çıkması ve hatta bencilikle suçlaması mümkündür. Bunu öyle bir yapmalısınız ki, hem etrafınızdakileri düşündüğünüzü belli etmeye çalışın hem de kendiniz için yapmayı planladıklarınızı yavaş ve emin adımlarla gerçekleştirin. Yani akıllıca bir strateji uygulamanız gerekiyor. Yine bu tarihler arasında özellikle 23 Eylül-15 Ekim Merkür geri hareketinde, ılımlı ve uzlaşı içinde hareket etmek faydalı olabilir. Hangi yönde ilerlemek istiyorsanız bu tarihler arasında yeni kararlar almak yerine, önünüzde olan işleri ve planlarınızı gözden geçirin, birlikte çalıştığınız insanlarla güçlü bir şekilde iletişimde bulunun, yarım kalan işlerinizi tamamlayın. Bunlar geri hareket dönemlerinin gayet faydalı bir şekilde geçirilmesi adına önemli detaylardır. Gözden kaçırmamanız yararlıdır. 15 Ekim tarihinden sonra ise, iletişimdeki sorunlar yavaş yavaş düzelmeye başlayacağından, hem çevrenizdeki kişilerle daha iyi anlaşma olanağı bulabilirsiniz hem de paylaşım açısından en azından çok daha rahat bir nefes alabilirsiniz. Belirsizlikler sona erer mi derseniz tabi ki bunun tam olarak ortadan kalkması için zamana ve işbirliğinde bulunmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Yani tekil olarak hareket etmek, işinize geldiği gibi davranmak pek kolay değil. İlla ki birileriyle bağ kurmanız veya diğer insanların görüşlerine yaşamınızda mutlaka yer vererek dengeyi sağlamanız lazım.
Parasal Durumunuz
Sıra geldi finansal durumunuzla ilgili Ekim ayını değerlendirmeye. Sizler için güvence her zaman ön planda olduğu için, huzurlu ve mutlu yaşamın sırrı da tabi ki maddi gücünüzün yerinde olmasına bağlıdır. Bir Boğa için başkasının eline muhtaç olmak kadar zor bir şey yoktur. Bu nedenle o, küçücük yaşlarından itibaren kendi hayatını kendi kazanmak için mücadele verir. Çevrenizdeki Boğalara bir bakın. Aynı sizin gibi değerlerine sahip çıktığını ve parasını idareli kullanmayı bildiğini ama bunun yanısıra keyifli ve kaliteli şeylere sahip olmaktan da hoşlandığını görebilirsiniz. Doğum haritasında aksini göstermedikçe Boğaların çoğunluğu parasını nasıl kullanması gerektiğini gayet iyi bilen kişilerdir.
Aklıma gelmişken sizinle bu bilgileri paylaşmak istedim. Ekim ayı içinde maddi anlamdaki durumu incelerken iki gezegen hareketinin önemi fazlasıyla ortada. Bunlardan birincisi Merkürün 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Terazi burcundaki geri hareketidir. Merkür gezegeni iletişimle birebir alakalı olduğundan, bu hareketin parasal konulardaki önemi, başta iş ilişkileri olmak üzere, ortaklık konuları, uyum sorunu, karşılıklı hakların gözetimi, işinizle alakalı yapacağınız girişimler gibi geniş bir yelpazede herşeyin tekrar gözden geçirilmesi, eksiklerin saptanması anlamına gelmekte. Doğaldır ki geri hareket dönemlerinde ister istemez iletişimde bazı yanlış anlaşılmalar veya tam olarak düşüncelerin ifade edilmesi zorlaşır, beklenen haberler gecikebilir. Yeni kararlar almak ve uygulamak sakıncalı olabilir. Bu zaman dilimi içinde beklemede kalmak yararlıdır. Merkür gezegeninin mesleki kariyer evinizden geçmekte olan Jüpiterle olan görünümü de bunun bir göstergesi gibidir. Geri harekette otorite konumunda bulunan kişilerin iş konusunda geri planda kendi aralarında görüşerek, maaş artışı, çalışanların istihdam sorunları veya başka düzenlemeler için planlarını gözden geçirmeleri mümkündür.
Çalışanlar olarak sizin de bu süreçte kendi eksiklerinizi saptamanız, yapacağınız girişimler veya başka konular için incelemede bulunmanız faydalıdır. Eğer kendi işinizi kurmayı düşünüyorsanız yine aynı şekilde geri harekette piyasayı gözden geçirmeniz ve hangi yönde ilerleyecekseniz o konularda bilgilerinizi tazelemeniz faydalıdır. Tabi ki bütün bu tespitlerden sonra 15 Ekim tarihi itibariyle bunları uygulamaya dökebilir, gerekli kişilerle irtibata geçerek yapmayı düşündüklerinizi ortaya koyabilirsiniz. Parasal konularda ise geri hareket süresince, yani herşey tam açıklığa kavuşmadan abartılı bir iyimserlikle yeni kararlar almak ve bunları uygulamaya dökmek, harcamalarda bulunmak, ortaklık kurma yoluyla yatırımlarınızı değerlendirmeye kalkışmak yanlış olabilir. Bu dönemde disiplinli ve sorumluluk içinde hareket etmeniz, ılımlı, olgun, kurallara uyan, sorumluluk sahibi bir kişi profili çizmeniz, esnek düşünmeye çalışmanız da bir o kadar faydalıdır. Bu otoritelerin sizin için vereceği kararlarda veya bizzat sizin iş girişimlerinizde kabul edilen taraf olmanızda doğal olarak etkileyici. Bu etkileyiciliğin karşılığı ise doğal olarak maddi açıdan rahatlamanız anlamı taşıyor. Ayrıca bu enerji altında, bilgi ve deneyimin çoğaltılması adına seyahat etme, staj veya kurs görme, işinizle alakalı belli bir eğimden geçme, halkla ilişkiler konusunda bir ustadan ders alma ve güçlü ortaklar bulma yoluyla gelirinizi arttırma konularda da etkili gözükmekte. Tabi bütün bunların sonuçlarını almak için Merkürün geri hareketinin beklenmesi ve bir müddet sabırlı olunması gerekiyor.
18 Ekim-12 Kasım döneminde ise, yöneticiniz Venüs gezegeninin Yay burcundaki seyri ve Merkürün geri hareketinin sona ermesi, yukarıdaki konularda yapılan düzenlemelerin içinizdeki umutları çoğaltması ve daha iyimser düşünmenize yol açması anlamı taşıyabilir. Venüs Yay burcunda coşkulu bir enerjidir. Parasal konularda eşiniz veya başka kişiler yardımıyla dönemi rahat geçirmeniz mümkündür. Fakat bu kısa süreli bir etkidir, tam olarak bir çözüm sağlanması ve bu çözümün kalıcı olması beklenemez. Doğal olarak biraz daha zamana ihtiyaç vardır. Aslında belirsizlikler hala devam ediyor olabilir fakat bu enerji altında değişim ve dönüşümde bulunma arzunuz yükselmiştir. Etrafınızda bulunan kişilerle uyum içinde olmanız halinde size destek sunmaları, yapacağınız girişimlerde yardımcı olmaları veya kaynaklarını sizinle paylaşmaları mümkündür. O zaman size düşen hem ilişkiniz hem iş hayatınız hem de parasal konularda uzlaşmacı bir tutum içinde davranmak, sabit düşüncelerden uzak durmak, inatlaşmamak, ılımlı, olgun ve şefkatli bir şekilde çevrenizdeki kişilerle irtibatınızı güçlü tutmaktır.
Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekebilir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuz için bana aşağıdaki bilgileri eksiksiz göndermenizi ve yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmelerden dolayı kusura bakmamanızı rica ediyorum.
Doğum Yeriniz :
Doğum gün, ay, yıl :
Doğum Saatiniz: :

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-8-11-12-15-16-19-20
Zayıf Enerjili Günler : 1-2-3-9-1021-22-23-28-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 24-25
Yeniay :15-16
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :1-2-3-28-29-30
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Sevgili Boğalar, siz bir Toprak burcusunuz. Güç kaynağınız olan istikrarınız ve sabrınız sayesinde başarıya ulaşabilirsiniz.
Mutlu ve başarılı bir Ekim ayı geçirmeniz dileğimle,
Mynet Astroloji Danışmanı
iremSU
 
Geri
Üst