2008 sonbahar modası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2008 sonbahar modası
Bu sonbahar ve kış şıklığın sırrı feminen ve maskülen detayları birarada kullanmaktan geçiyor...

Dantelli, derili ve fırfırlı bir sonbahar-kış sezonuna hoş geldiniz... Moda dünyasında birbiriyle çatışan trendler, renkli ve kozmopolit stillerin, kıyafet ve aksesuar dünyasını sardığının habercisi olarak bize göz kırpıyorlar.


Çatışan trendlerin kalbinde feminen ve maskülen detayların olması aslında hiç şaşırtıcı değil. Şifon, dantel ve fırfırlar, dar pantolonlara ve smokin ceketlere karşı yarışıyor. Ve sokakların en şık hanımları, moda kraliçeleri bu çatışan trendleri en iyi birleştirenlerden çıkıyor. Yani bu sezon şık olmanın sırrı -ya da şöyle demek daha doğru olur, modayı takip etmenin yolu- bu çatışan trendleri en doğru şekilde biraraya getirmekten geçiyor. Bunun en basit kuralı da kontrastları kullanmak. Yani kadınsı olanı erkeksi olanla, dar bir parçayı, dökümlü bir kıyafetle birleştirip giymek başlangıç için en iyisidir.
Bu arada şunu da söylemekte yarar var. Ayakkabılar, birkaç yıldır çantalara kaptırdığı tahtına geri döndü. Bir ortama girdiğinizde kendinizden söz ettirmek istiyorsanız ayakkabılarınızı iddialı seçin.

Dantelsiz olmaz


prada-lo-ps.jpg



17’nci yüzyıl Fransa’sında eğer ki aristokrat değilseniz dantelli bir şey giymenin yasak olduğunu biliyor muydunuz?... Neyse ki Fransa’ya demokrasi geldi de dantel giymenin bir mahsuru kalmadı. İtalyan tasarımcı ve Prada markasının sahibi Miuccia Prada da bu sezon danteli neredeyse bir olmazsa olmaz yaptı. Dedikoduya gore Sinyora Prada, dantelden hiç haz etmezmiş ama bu önyargısını yenmek için markasının 2008/2009 Sonbahar Kış Hazır Giyim koleksiyonunda neredeyse onsuz bir parça çalışmamış. İsviçre güpürü kullandığı bu koleksiyondaki elbiselerinin taklitleri çoktan Topshop, Zara gibi yerlerde satılmaya başlandı.

Ekose festivali


plaids_fl08trends-ps.jpg


Büyük Britanya krallığı topraklarında tartan olarak bilinen ekose deseni en popüler sezonunu yaşıyor herhalde. İskoç kumaş üreticileri bile tüm zamanların en yüksek taleplerini aldıklarını saklamadan edemiyorlar. Japonya’dan Amerika’ya, Kanada’dan Yeni Zelanda’ya kadar tartan çılgınlığı almış başını gidiyor. Kaban ve paltolardan, abiye elbiselere kadar uyarlanan bu deseni en çok kullanan markalar Dolce&Gabbana, Ralph Lauren ve Just Cavalli. Ama ucuzundan pahalısına her markada var olan bu desenin en değerlisi, tabii ki kumaşında “made in Scotland” yazanları..

Gotik zarafet


GOD%DDKK.jpg


Lüks gotik stili yeniden moda dünyasında fırtınalar estiriyor. Bir yanda dantel ve fırfırlarla gelen romantizm bir yanda da siyah-deri-metal üçlüsünün getirdiği karanlık, baştan çıkarıcı ve ****i yani gotik bir şıklık. Siyah deri pantolonlar bu tarzın olmazsa olmazı. Chanel, Viktor&Rolf, Yves Saint Laurent ve Givenchy’de gördüğümüz gibi bu trendi kullanmanın en güzel yolu, doğru kontrastları bulmaktan geçiyor. Yani fırfırlar, danteller, kabarık kollu bluz ya da ceketleri dar bir deri siyah pantolonla tamamlayabilirsiniz. Metalik aksesuarları da unutmamak
gerek tabii...


Erkeksi görünüm


ERKEKE.jpg


Pantolon ve ceket takımlarla basit ama erkeksi bir şıklığa bürünmek isteyebilirsiniz. Birçok lüks marka kadınlar için smokin ceketler tasarlamış mesela... Daracık bir pantolonla giyilen smokin ceketi, fırfırlı, geniş kollu ya da dantelli bir bluzla tamamlarsanız bir erkek gibi değil erkeksi ama ****i görünmeyi başarabilirsiniz. Yüksek topuklularınızı da unutmayın.


Leopar geri dönüyor


leoparr11.jpg


Bilek hizasında botlar İngilizce’deki söylenişiyle “bootie”ler hemen hemen her markada yer alıyor. Sezonun en popüler ayakkabıları ise egzotik hayvan derisi desenli ayakabılar. Özellikle yılan deseni çok yaygın olmakla birlikte zebra, zürafa, leopar gibi desenler de favoriler arasında yer alıyor. Leopar desenli çizmeler kadınların dişiliğini daha da ön plana çıkaracak.


En trendy renkler


DIORENK.jpg


Mor ailesi : Mor rengin her ama her tonu bu sezon içimizi ısıtıyor. Nötr ve soluk gri tonlarını dengeleyen morlar, vişne çürüğünden menekşe rengine, patlıcandan lilaya kadar renk skalasını dolaşıyor.

Domates kırmızısı : Bir süredir sahneden uzak kalan kırmızı, domates tonuyla yeniden favoriler arasına girdi. Paltolarda ve gömleklerde özellikle gözümüzü alıyor...

Griler : Grilerden bu sezon da vazgeçemiyoruz. Özellikle kül rengi ile güvercin grisi olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.




2_b.gif


4_b.gif
 
Geri
Üst