2009 kış modasında neler var?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2009 kış modasında neler var?
modada neler var 2009 kış modasında neler var 2010 modasında
2008-2009 kış sezonunda metalik renkler, siyahın her tonu ve turuncu tonuna yakın kırmızı ve natürel renkler hakim olacak.


Türkiye’yi temsilen TGSD’nin üye olduğu Intercolor (Uluslararası Renk Komisyonu) Toplantısı 27-28 Kasım tarihlerinde on ülkeden önde gelen iki temsilcinin katılımıyla 44. kez gerçekleştirildi. Türkiye’yi TGSD adına, ünlü tasarımcılarımız Ümit Ünal ve Özlem Süer’in temsil ettiği toplantıda, 2008-2009 kış sezonunun renkleri ve trendleri belirlendi.


Toplantıda Özlem Süer ve Ümit Ünal, sosyal bilimci Charles Covrier’in dört hareket teorisinden etkilenerek “Uyum ve Kaos” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.


Toplantıdan çıkan genel sonuca göre 2008-2009 kış sezonunda metalik renkler, siyahın her tonu ve turuncu tonuna yakın kırmızı ve natürel renkler hakim olacak. Kesimlerde ise modernizm, yalınlık, uyum ve kaos, entellektüel bir doğallıkla birleşecek. Kıyafetler daha köşeli olacak ve kıyafetlerde dikiş, baskı, leke ve formlar ön plana çıkacak. Son yıllarda uygulanan “renk kombinasyonu” önceliği 2008-2009 kış sezonunda da görülecek. Giyimde üst üstelik etkisi devam etmekle beraber biraz daha sadeşmeye yönelinecek.


Komisyonda, tüm delegelerin teknolojinin ilerlemesiyle insanların içine düştüğü yalnızlık duygusuna dikkat çektiği ve bunun sonucu olarak tüm duyguları daha tutkulu yaşama isteğinin, 2008-2009 kış sezonunda belirgin olarak hayatımıza yansıyacağı belirtildi.


Toplantıda belirlenen renkler ve trendler, komisyon temsilcileri tarafından ülkelerine döndükten sonra hazır giyim firmalarından kumaş firmalarına, boya sanayicilerinden moda konfeksiyon markalarına dek modayı şekillendirmede önemli rolü olan trend belirleyicilerine verilecek eğitim ve seminerlerle aktarılacak ve tüm dünyaya yayılacak. Bu seminerler Türkiye’de, TGSD tarafından düzenlenerek Türk hazır giyim sanayiine duyurulacak.
 
Geri
Üst