2009 kışında şapka modası

M

Misafir

Forum Okuru
2009 kışında şapka modası
yeni moda şapkalar yün şapka
Soğuk havaların iyice kendini hissetirmeye başladığı şu günlerde boğazlı yün kazaklar, kalın ceketler, montlar, eldivenler ve bu sezona damgasına vuran şapkalar, kış gardrobunuzdaki yerlerini aldılar.

Bir kaç yıldır 'demode' sayılan şapka, kış sezonunda tekrar moda olmayı başardı. Öyleki; uzun zamandır tek işlevi bizleri soğuktan korumak olan şapkalar, tarihte yaşadığı o ihtişamlı günlerini özlemişcesine, tüm güzelliği ile geri döndü. Artık taktığımız şapkalar kişiliğimizi ve iç dünyamızı yansıtacak kadar renkli, çeşitli.

19'uncu yüzyılın romantizminin ve görkeminin simgesi şapka, 1950'li yıllarda modada altın çağını yaşadı. Moda, bu soylu aksesuarı her zaman baş tacı etti. Bugün ise her tarza uyum sağlayacak kadar değişik tasarımlarla koleksiyonları süslüyor. Trendlere uyum sağlayan tüm modeller zaten bu sadakatin altını çiziyor.

Geçtiğimiz sezon gardıroplarımıza giren bereler, kış podyumlarında da özellikle ekoseli modelleriyle yine ön planda. Trendler arasında kendine sağlam bir yer edinen erkeksi tarzın bir parçası olan kasketlerin, ekoseliler dışında renkli kaşmir modelleri ve çizgili desenli olanları da var.


Vitrinlerde hemen hemen tüm koleksiyonlarda kullanılan şapka, bere ve kasketler, özellikle renkleriyle göz doldumakta. Sezonun trendlerinden esinlenerek hazırlanan modeller arasında, ekoseli ve kareli kepler, kürklü kalpaklar, western tarzı modeller, klasik fötrler de dikkatimizi çekiyor.

Tarih boyunca farklı anlamlar taşıyan şapkaların o büyülü çekiciliğine kapılıp, sizi en iyi anlatan ve en çok yakışan şapkayı bulmanız dileğiyle.
 
Geri
Üst