2009 yaz modası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2009 yaz modası
Straplez bu sezon her yerde karşımıza çıkıyor. Gelinlikler, elbiseler, bikiniler ve bluzlar omuzları açıkta bırakıyor.

Sezon modasının neresinden tutarsanız tutun elinize hep straplez bir şeyler geliyor. Gelinlikler, mayolar, bikiniler, plaj elbiseleri, gece kıyafetleri... Anlaşılan kadınlar bu yaz omuzları açıkta gezecek.
Straplez bluzların çoğunun modeli aynı: Göğüs kısmı büzgülü ve göğüs altından bollaşıyor.

Gece elbiselerinin V şeklindeki dekolteleri kıyafete seksilik katıyor.

Daha hanım hanımcık olanları dekoltesiz ve önden kurdeleli. Boyları ise ya yere kadar iniyor ya da dizde bitiyor. Gündüz elbiseleri çiçek desenleriyle, işlemeleriyle ve baskılarıyla bezeli. Bu yaz evlenecek gelinler de son birkaç yazdır olduğu gibi straplez modasına uyuyor, omuzlarını kapatmıyor.

Altına beyaz skinny veya kısa şort giyin

Straplez bluzlar çoğunlukla beyaz skinny jean veya kısacık bir şortla kombinleniyor. Straplez elbiseler yüksek topuklu ayakkabılarla da babetlerle de giyiliyor. Çeşme, Bodrum gibi yazlık beldelerde ise kadınlar elbiselerini plaj giysisi niyetine kullanıyor. Altına ise sandaletler ve parmak arası terlikler giyiyorlar.
Straplez elbisenizi basit bir topuz, sallantılı küpeler ve uzun bir kolye ile tamamlayabilirsiniz. Bir davete katılacaksanız inci veya pırlanta küpe ve kolye ile daha şık hale getirebilirsiniz.


Dar omuzlulara ve büyük göğüslülere göre değil
Bu modaya uygun giyinirken kusurlarınızı iyice açığa çıkarmamaya dikkat edin. Omuzlarınız çok darsa, göğüsleriniz büyükse ve kollarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız straplez kıyafetler üzerinizde güzel durmayacaktır.
Straplez kıyafetinizin içine yine straplez bir sutyen takmalısınız. Sakın “Şeffaf askılar da işimi görür” demeyin. Şeffaflar ama sutyen askısı oldukları anlaşılıyor. Kıyafetinizin göğüs kulbunun iyice oturduğundan emin olun yoksa göğüsleriniz olduğundan daha da büyük görünür.

Gelinlere omuz dekoltesi
gelinlik-ps.jpg

Birkaç sezon önce başlayan straplez gelinlik modası bu yaz da devam ediyor. Straplezler işlemelerle, boncuklarla, dantellerle süsleniyor.
Elbiseler
elbise-ps.jpg

Straplez elbiseler çoğunlukla diz hizasında bitiyor. Aralarında mini olanlar da var.
H2
 
Geri
Üst