2010 Haziran Anneleri

muckkk muckkkk şımardım :meri:






biberonlar falan temız damacana suyunda çelık tencerede kaynatılıyor beyaz sabunla yıkanıp temızlenıyor aslında, etrafımda kı tum anneler bunu yaptı ama bence en guzelı sterılıze makınesı almak, ama kocam hayatta almaz, uydurma şeyler bunlar der geçer sınır olmaktansa hıç söylemeyım daha ıyı


bende almadım henüz sterilezatör ama almayı düşünüyorum ya çok kolaylık oluyo diyolar öbür türlü kaynatmak felan zaman alıyomuş.
Biberon neden sabunla yıkanıyo ki anlamadım ya kaynatmak yetmezmi
 
Benim koca sever öyle şeyleri.. Geçen hiç aklımızda yokken, öyle gezerken aldık geldik sterilazatör.. Öncesinde ne yapsam diye bilemedim.. İnternette de gayet deterjanla yıkayın yazıyo valla.. Neyse ben beyaz sabunla yıkayayım sonra da makineye koyayım...

aman benim eşim o konularda çok sabittir. hep aynı şeyı söyler durur sınırımı beynıme çıkarır, eskıden varmıymış o varmıymış bu, biz nasıl buyumuşuz, geç bunları bunlar para tuzagı... hıç söylemıyom bıle artık. kavga etsekte almıyo nasılsa.
 
Biberon ve emzik temizliği nasıl yapılmalıdır ?

İlk satın alındıklarında su ile yıkanıp 5 dakika suda kaynatılmaları gerekir. Bundan sonra tercihen bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu su ile yıkanmalı ve durulanmalıdır. Daha sonra temiz bir havlu veya benzeri bir örtü üzerinde kurumaya bırakılmalıdır.

Bebek beslenmesinde kullanıldıktan sonra içersinde mama bekletilmemelidir. Kalan mama dökülüp, fırça ile biberon önce su ile daha sonra sabunlu su ile yıkanmalıdır. Bundan sonra da 5–10 dakika kaynar suda kaynatılmalıdır. Bir sonraki beslenmeden önce yine durulanmalıdır.

Artan mamalar bozulur ve içersinde bakteri, mantar gibi bebeğe zararlı olabilecek mikroplar üreyebilir. Mamalar yağ da içerdiği için su ile durulamak yeterli olmaz. İç yüzeylere sıvaşan gıda artıkları ancak fırça ve sabunlu su yardımı ile temizlenebilir.
 
Geri
Üst