2011 Estetik Trendleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
2011 Estetik Trendleri
Her alanda 2011 yılının trendleri yavaş yavaş belirleniyor..Estetik ameliyatlarında 2011 yılı trendleri belli olmuş ve Liposuction bu yılın en gözde estetik operasyonuymuş...

estetik-ameliyat.jpg


Kadınlar arasında göğüs ve dudaklar ünlülere benzemesi istenilen dokuların başında yer alıyor. Bunları kalça, burun ve karın izliyor. Kadınlara yapılan ameliyatlar tüm dünyadaki estetik girişimlerinin yüzde 91’ini oluşturuyor.

HÂLÂ SOPHIA LOREN’İN GÖZ YAPISI İSTENİYOR
Göz güzelliği yıllardan bağımsız bir özelliğe sahip. Bu nedenle hâlâ Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Catherine
Deneuve ve Greta Garbo adı geçen ilk ünlüler... Genç jenerasyon ise Angelina Jolie, Catherine Zeta-Jones, Demi Moore, Michelle Pfeiffer ve Salma Hayek’in gözlerine sahip olmak için geliyor.


GÖĞÜSLER
Brezilyalı güzel Gisele Bundchen, Amerikalı pop sanatçısı Britney Spears ve yine Brezilyalı Xuxa göğüsleri en çok beğenilen ünlüleri oluşturuyor. Daha iddiali olanların tercihi Pamela Anderson. Öte yandan benzemek istemedikleri ünlüler arasında yine Pamela Anderson’u sayıyorlar. Bu ismin ardından Dolly Parton ve Victoria Beckham geliyor.

KALÇALAR
Bu konuda da rakipsiz bir aday mevcut, o da Jennifer Lopez. Bu ismi takip edenler ise Brezilya’dan Juliana Paes, Amerika’dan Halle Berry ve Sandra Bullock.

BURUN
Dünya’nın her yerinde burun güzelliği konusunda kadınların benzemeye çalıştığı isimler arasında Nicole Kidman başta geliyor. Julia Roberts, Jennifer Aniston, Xuxa ve Danimarka Prensesi Mary, Kidman’ı takip eden isimler.

KARIN
Gisele Bundchen, Shakira, Demi Moore, Britney Spears kadınların
karın açısından kendilerine örnek aldığı kişileri oluşturuyor.



ÇENE
Kadınların estetik ameliyat konusunda en kararsız kaldığı anatomik bölge çene oluyor. Çok isim akla gelmemekle beraber Sonia Braga, Nicole Kidman, Julia Roberts ve Charlize Theron bu konuda telaffuz edilen ilk isimler arasında.

DUDAKLAR
Elbette ki Angelina Jolie bu konuda herkesin aklında yer etmiş kişi. Daha mütevazılar için ise alternatifi Julia Roberts oluşturuyor.

ELMACIK KEMİKLERİ
Çıkık elmacık kemikleri kadınlarda oldukça
çekici bir görünüm sağlayabiliyor. Tabii ki burada her şeyde olduğu gibi, fazlası zarar prensibi hakim. Sophia Loren, Michelle Pfeiffer, Nicole Kidman, Angelina Jolie ve Marilyn Monroe elmacık kemikleri en çok beğenilen isimleri oluşturuyor.


ALIN
Bu konu biraz karışık doğrusu... Ancak alın şekli açısından Madonna, Elizabeth Taylor ve Oprah Winfrey ön plana çıkan ünlüler.

YENİ MODA BACAK ESTETİĞİ
Bacaklar fazla tartışma götürmeden isimlerin belirlenebildigi bir kategori... Hastalarımız arasında; Tina Turner, Sharon Stone, Cameron Diaz ve Jennifer Lopez kadınların zihnindeki ideal bacakları tanımlamak için kullandıkları isimlerin başında geliyor. 2011 yılı modasında düzgün bacaklara sahip olmak, daha önceki yıllara göre çok daha önemli gözüküyor.

DOLGUNLUK SAĞLANIYOR
Bacakların şekillendirilmesinde, yağ alma işlemleri istemediginiz fazlalıklardan kurtulmamınızı sağlarken, yağ enjeksiyonları ve kalça protezleri ile sağlanan dolgunlukla istenen bölgelerin daha ön plana çıkarılması mümkün oluyor. Bunların ışığında yeni yılda kadınlarda bacak şekillendirme ön plana çıkacak.

TÜRKLER BOTOKS MERAKLISI
Dış görüntüsüne önem veren erkekler de artık dolgu ve botoks uygulamaları için başvuruyor. Bu konuda çekincelerin azalması ve erkeklerin de bu uygulamaların sağlıklı olduğunu kabul ederek, konu ile ilgili utangaçlıklarını yenmeleri, erkek bireylerde cerrahi dışı uygulamalara başvuruda artış nedeni. Yine de Türk toplumunda erkek hasta sayısı Batılı toplumlarla kıyaslandığında daha az oranda gözüküyor.

ESTETİK AMELİYATLARDA DÜNYA SIRALAMASI
Türkiye’nin plastik cerrahi dünyasındaki yeri çok önemli. ISAPS’in (Dünya Estetik Plastik Cerrahi Derneği) bu konu ile ilgili istatistikleri de çok ilginç! Dünya üzerinde plastik cerrahinin en çok uygulandığı ilk 25 ülke sıralamasında Türkiye dokuzuncu sırada... 2010 yılında yapılan estetik cerrahi ameliyatlarının dünya sıralaması aşağıdaki gibi:

1. Amerika
2. Çin
3. Brezilya
4. Hindistan
5. Meksika
6. Japonya
7. Güney Kore
8. Almanya
9. Türkiye
10. İspanya


DÜNYADA EN ÇOK LIPOSUCTION YAPILIYOR
Dünya’daki estetik cerrahi ameliyatlarına bakıldığında yapılan tüm ameliyaların arasında yüzde 18’lik oranla liposuction başı çekiyor. İşte sıralama:

DÜNYA SIRALAMASI

1. Liposuction
2. Meme büyütme
3. Estetik göz kapağı
4. Rhinoplasty (Burun)
5. Karın germe


TÜRKİYE SIRALAMASI
1. Rhinoplasty (Burun)
2. Meme küçültme
3. Liposuction
4. Meme büyütme
5. Estetik göz kapağı
 
Geri
Üst