2011 yaz saati uygulaması bir gün rötarlı

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
2011 yaz saati uygulaması bir gün rötarlı
2011 yaz saati uygulaması ileri saat uygulaması 2011 yaz saati uygulamasi saat
Selam meleklerim, bu yaz saati uygulaması biliyorsunuz en çok 27 mart 2011 de sınava girecek öğrencileri ve dolayısı ile biz velileri düşündürüyordu. Nihayet güzel bir karar çıktı ve sınav tarihinden bir gün sonraya ertelendi yaz saati uygulaması. Konu ile ilgili haber şöyle devam ediyor.
14d79e01268340.jpg


Üniversite maratonuna 17 gün kala öğrencileri sevindirecek karar. 27 Mart Pazar yapılması planlanan yaz saati uygulaması, o tarihte Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler düşünülerek pazartesi gününe ertelendi. Gençlere rahat bir nefes aldıran Bakanlar Kurulu kararına göre saatler, 28 Mart Pazartesi günü gece 03.00'te ileri alınacak.

Zaman'ın '1,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren itiraz' haberi ses getirdi. Gazetemizin, 27 Mart'taki üniversite sınavıyla ileri saat uygulamasının çakışmasının, öğrenciler üzerinde olumsuz etki yapabileceğini duyurmasının ardından yetkililer harekete geçti. Bakanlar Kurulu, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulamasını, bir gün ertelemeye karar verdi. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 28 Mart Pazartesi günü gece 03.00'ten (pazarı pazartesiye bağlayan gece) itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önerisi ile ileri veya geri saat uygulamasına normalde her yılın mart ve ekim ayının son pazar günü (cumartesiyi pazara bağlayan gece) başlanıyordu. Bu yıl mart ayının son pazar günü aynı zamanda Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) yapılması nedeniyle öğrencilerin bu durumdan etkilenebileceği gündeme geldi. Bakanlar Kurulu'nun değerlendirilmesi üzerine YGS nedeniyle bu yıl pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece ileri saat uygulamasına geçilmesine karar verildi. Saatler, 30 Ekim 2011 tarihinde pazar günü saat 04.00'te geri alınacak.

Kararı memnuniyetle karşılayan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, "Bakanlar Kurulu'na da böylesi bir karar yakışırdı. Çağrımıza kulak verdikleri için tüm eğitim camiası ve Türkiye gençliği adına teşekkür ediyoruz." dedi. Gülan, konuyla ilgili açıklamasında, 27 Mart'ta yapılması planlanan ileri saat uygulamasının aynı gün düzenlenecek YGS'ye girecek öğrencileri olumsuz etkileyeceği yönünde uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, bu konuda Bakanlar Kurulu'na çağrıda bulunduklarını söyledi.

Bu uyarıları dikkate alan Bakanlar Kurulu'nun ileri saat uygulamasını YGS imtihanından 1 gün sonraya ertelemesinin doğru bir karar olduğunu kaydeden Gülan, şöyle devam etti: "Saatlerin 27 Mart'ta ileri alınmasına kesinlikle karşı olduğumuzu daha önce açıklamıştık. Çünkü, saatlerin alındığı gecenin sabahında 1,5 milyona yakın öğrenci hayatlarının belki de en önemli sınavına girecekler. Bu uygulama çocuklarımızı, gençlerimizi psikolojik olarak da etkileyecekti."ANKARA, KAYSERİ AA
 
Geri
Üst