2012 Boğa

  • Konbuyu başlatan pembemor
  • Başlangıç tarihi
P

pembemor

Forum Okuru
2012 Boğa
Boğa Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Paranızı daha iyi yönetmeye başlamalısınız
2012’ye genel bakış
Geçtiğimiz yıl aniden meydana gelen konuların bir ölçüde huzurunuzu kaçırmış olabileceğini unutmadan, bu yıl gündeme gelecek gelişmelerin size kritik değerlendirmeler getireceğini söylemeliyiz. Özellikle 5 Ekim 2012 tarihinde karşıt burcunuz Akrep’e ilerleyecek olan Satürn her bakımdan önemli bir dönemece işaret ediyor. Yılın ilk dokuz ayındaki koşullar iş açısından daha fazla mücadele gerektirirken, özellikle yükselen burcu Boğa olanlar, Satürn’ün hızlandırıcı etkisini daha fazla hissedecekler. Ancak önemli bir uyarımız da var. Eğer 20-29 Nisan tarihleri arasında doğmuşsanız, 5 Ekim sonrasında planlarınızın, özellikle para durumunuzun ve ilişkilerinizin eskisi gibi ilerlemediğini görebilirsiniz. 5 Ekime kadar olan dönemde Satürn sizi daha çok iş koşulları, iş ortamında daha etkin ve organize olmak, yorucu koşullar yüzünden sağlığınıza dikkat etmek konusunda test etmekte. Yükselen Boğa’lar bu kadar sıkı ve yorucu çalışma koşulları ardından yıl sonunu daha olumlu koşullarda bitirebilecekler. 20-29 Nisan doğumlu Boğalar ise özellikle finansal konularda birikimlerini daha iyi korumak, aşırı riske girmemek konusunda önemli uyarılar alacaklar. Satürn’ün karşıt konuma geçtiği 5 Ekim sonrasının etkilerini aslında 25 Haziran’dan sonra yavaş yavaş farketmeye başlayabilirsiniz. Bu yeni süreçte sabırlı olmanız gerekiyor. Bu etkilerin uzun süreli olduğunu, pek çok Boğa’yı 2015 Ocak’ına kadar meşgul edeceğini söylemeliyiz.
Satürn’ün bu yeni transiti başkalarına bağlı koşullarla ve ortaklaşa durumlarla çok fazla içli dışlı olabileceğinizi de anlatmakta. Bazı karşıtlıklar, iş hayatında engelller ya da hukuksal konular da günyüzüne çıkabilir. Ancak bir yandan da ortaklaşa alanda daha fazla sorumluluk alarak iş hayatınıza yeni bir yön verebilirsiniz. Karşıt durumdaki Satürn özellikle birikimlerinizi iyi kullanmak ve parasal açıdan sizi kısıtlayabilecek önemli gelişmelere karşı daha dikkatli olmanızı gerektirmekte.
Size yardımcı olan çok büyük bir desteğin Jüpiter’den geldiğini görüyoruz. Adeta Jüpiter sizi koruması altında tutuyor ve bu etkiler 11 Haziran’a kadar kendisini göstermeye devam edecek. 11 Haziran sonrasında da iş yeteneklerinizi seferber edebilmeniz ve değişik kazanç yolları elde etmek için olumlu koşullara sahipsiniz ancak bu kazançların tam olarak beklediğiniz gibi sonuçlanması bazı soru işaretleri getirebilir. Bu bakımdan yıl boyunca parasal konularda şansınıza değil, üretken yeteneklerinizi kullanmaya gayret etmelisiniz. 11 Haziran’da İkizler burcuna yerleşecek olan Jüpiter ticari faaliyetlerden, alım-satımdan ya da yabancılarla yoluyla gelebilecek potansiyel kazançların olduğunu göstermekte. Mart ayının ortalarında yine iş hayatınızda ve parasal konularda önünüze gelebilecek olan fırsatları daha iyi okumaya gayret etmelisiniz. Bununla birlikte, bu alandaki koşullar çok oynak ve güvenilmez olabilir. Hatta Haziran ayının son günlerinde fazlasıyla ümit ettiğiniz bazı fırsatların tam hayal ettiğiniz gibi olmaması huzurunuzu kaçırabilir, bu nedenle anlaşmalarınızda daha sağlam ve güvenilirliği arttıran koşullar aramaya çalışmalısınız.
2008’den bu yana Pluton burcunuzla uyumlu bir açı içerisinde kalırken, kişisel gücünüzü daha etkin şekilde ortaya koyma imkanı sunmakta. Bu güçlendirici etkiyi harekete geçirmeye çalışmalı ve karşınıza gelebilecek büyük fırsaları değerlendirmeye bakmalısınız. Güçlü kişilerden almış olabileceğiniz destekleri daha iyi kullanabilmek için harekete geçmelisiniz. Aksi halde Pluton’un sunduğu olanakları yeteri kadar değerlendiremeyebilirsiniz. Bu etki özellikle 27-29 Nisan doğumlu Boğalar tarafından daha iyi kullanılabilir. Bugünlerde doğanlar önlerine gelen önemli teklifleri ve onlara daha büyük çapta iş olanağı sağlayan fırsatları mutlaka kullanmaya bakmalılar.
Bu arada 2012 Haziran – Eylül arasında gündeme gelecek olan pek çok yeni koşul karşısında daha uyanık davranmak durumundasınız. Özellikle aniden gelişen koşulların getirdiği riskli durumlar yüzünden planlarınızı gözden geçirmeniz zaruri olabilir. Değişen pek çok koşulun daha çok dünyada meydana gelen sosyal, politik, ekonomik koşullardan kaynaklanabileceğini söyleyebiliriz.
3 Şubat’tan itibaren Balık burcuna tam olarak yerleşecek olan Neptün’ün olumlu açısı ise sizi gerek ruhsal gerekse artistik yaratıcılık alanında desteklemekte. Neptün’ün etkisi çok açık ve somut değildir ancak önümüzdeki 14 yıl boyunca getireceği yeni anlayışla sizi daha yumuşak ve parasal alanda daha toleranslı kılmaya başlıyor. Bir bakıma tüm dünyayı etkisi altına alan bu transit sonuçta sizi daha verici, anlayışlı ve fedakar kılmaya başlamakta. Özellikle sosyal alanda başkalarına yardımcı olan Boğa’lar ve sanatsal konularda aktif olanlar bu etkiden fazlasıyla yararlanacaklar. Eğer 20-23 Nisan günlerinde doğmuş iseniz Neptün’ün getireceği yaratıcı ilhamı ve evrensel enerjileri çok daha yapıcı biçimde kullanabilirsiniz. Bu transit altında maddi konulardan uzaklaşarak, hayata bakış açınızı daha evrensel kılabilir ve daha büyük sosyal projelerde yer alabilirsiniz.
Son olarak Uranüs’ün beklenmedik koşullara yol açan etkilerinden de söz etmeliyiz. Özellikle 2010 yılında aniden gelişen olaylar sizi özellikle finansal konularda ve şimdiye kadar süreklilik taşımış tüm alanlarda şaşırtmaya başladı. Kimi zaman kontrolünüz dışında gelişen koşullar yüzüden parasal alanda ani olaylarla karşılaşmış, hatta hiç hesapta olmayan alanlarda yeni riskler almış olabilirsiniz. Özellikle yükselen burcu Boğa olanlar uzun bir süre, hayatın değişken koşullarına uyum göstermeyi öğrenmek ve esneklik kazanmak durumundalar.
İş, para ve kariyer olanakları

2012 yılında da geçen yıl olduğu gibi çalışma hayatınıza, günlük uğraşlarınıza ve sizi yoran konulara daha fazla odaklanıyorsunuz. Özellikle yükselen Boğa’lar sorumlulukların fazla olduğu bu yıl içinde iş şartlarının getirdiği pek çok yükten sıkılabilirler. Ekim ayına kadar sürecek olan bu dönemde yeteneklerinizi çalışma hayatınızda gerektiği şekillerde kullanmalısınız. İş hayatındaki ilişkileri ve iletişimi daha fazla önemsemelisiniz. Eğer işinizin büyük bir bölümü başkaları ile ortaklaşa durumları ve anlaşmaları içeriyorsa, bu durum daha da belirgin olabilir. Hizmet, organizasyon, lojistik gibi işlere daha fazla odaklanabilirsiniz. Pazarlama yeteneğiniz, kendinizi nasıl daha iyi anlatabileceğiniz konusu üzerinde daha ciddiyetle durmalısınız. Bu yıl, sadece sorumlulukları yerine getirmek değil, başkalarını da memnun edebilmekte büyük önem taşıyor. Satürn, Ekim 2012 sonrasında Akrep burcuna geçerek sizden artik ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik konularında daha fazla sorumluluk üstlenmenize isteyecektir.
Jüpiter’in yükselen burcunuzda ilerleyen transiti ile 2012 yılının ilk altı ayında eğitimin, yabancıların, uluslar arası konuların iş hayatınıza ve kariyerinize olumlu etkisi olacaktır. Yeni çevrelere girmeniz, değişik iş olanakları elde etmeniz sizin özgüveninizi de artıracaktır. Karşınıza çıkan kişiler size güzel fırsatlar getirebilir. 2012 yılı, hem kişisel yeteneklerinizi geliştirmeniz, hem de parasal durumunuzu daha iyi seviyeye çıkarabilmeniz açısından çok olumlu gelişmelere işaret ediyor. Özellikle yılın ikinci yarısında şans ve bolluk gezegeni Jüpiter sizi maddi konularda size kazançlarınızı çoğaltma imkânı getirecektir. Yeteneklerinizi değerlendirmek ve para kazanmak için önünüze çıkacak fırsatları akıllıca değerlendirmelisiniz.
Bu arada, 27-28-29 Nisan doğumlu Boğalar yurtdışından kaynaklanan ve yabancılarla ilgili gelişmelerden daha fazla etkilenebilirler. Bu günlerde doğanlar, kurumsal alanda kendilerine yeni yerler etmek için destek görebilirler.
Yıl içerisinde Mars’ın burcunuzla uyumlu kaldığı zamanlarda enerjinizi daha akıcı ve başkalarıyla çatışmaya girmeden ortaya koyabilirsiniz. 2012 yılının Temmuz ayına kadar Başak burcuna ilerleyecek olan Mars burcunuzla uyumlu kalarak size enerji verecektir. Ancak Mars’ın 24 Ocak-14 Nisan arasında geri gidecek olması yüzünden spekülatif konularda veya bazı projelerinizi uygulamaya sokmakta birtakım aksaklıklar yaşayabileceğinizi hesaba katmalısınız. Bu nedenle 2011'in son aylarında giriştiğiniz ya da önünüze gelen konular; aslında 2012 yılının ilk altı ayında da sizi meşgul edecektir. Bu konular yaratıcı yönlerinizi hayata aktarmakla ilgili olabilir. Ask hayatiniz, sevgilinizle paylaşımlarınız, çocuklarınızla ilgili detay gerektiren konular Temmuz ayına kadar enerjinizi odaklayacağınız ana alanlar olacaktır.
3 Temmuz – 23 Ağustos arasında iş hayatınıza daha fazla odaklanmanız gerekebilir. Bu tarihlerde çalışma ortamınızda, iş arkadaşlarınızla ya da yanınızda çalışan kişilerle ilişkileriniz yorucu olabilir.
Mars’ın karşıt burcunuzdan geçeceği 23 Ağustos – 7 Ekim tarihleri arasında ise ortak hareket edilmesi gereken konularda sakin davranmalı; kişilik çatışmalarından uzak kalmalısınız. Özellikle ikili ilişkiler ve size karşı yapılan açık düşmanlıklarda öfkenizi daha iyi kontrol edebilmelisiniz. Bu dönemde göstereceğiniz aşırı hırsın bazı çatışmalara ve huzursuzluklara da yol açabileceğini unutmamalısınız.
7 Ekim – 17 Kasım arasında aşırı finansal risk içeren konular yüzünden önlemci davranmalı, harcamalarınızı en aza indirmeye bakmalısınız. Kredi, sigorta, banka ödemeleri, ortak yatırımlar gibi finansal alanda beklenmedik harcamalar, sizi uğraştıran noktalar olabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Genel olarak değerlendirildiğinde 2012'nin ilk yarısı hayatın güzel yanlarına ve aşk hayatına daha fazla zaman ayırıp, keyif alabileceğiniz fırsatlarla karsılaşacaksınız. Burcunuzda ilerleyen Jüpiter size ufuklarınızı açacak kişileri, keyifli seyahat imkânlarını getirecektir. Mars gezegeninin Başak burcunda yapacağı uzun transitin etkisiyle de aşk ve keyif içeren konularda hareketli bir süreç içinde olacaksınız.
Aşk evinize ilerleyen Mars, 24 Ocak - 14 Nisan 2012 arasında geri hareket yapacak. Bu sebeple 2011 yılının Kasım ayı civarında gündeme gelen konular, örneğin içerisinde tutku olan bir aşk konusu; daha sonraki dönemlerde yön değiştirerek sizi bir ölçüde fazlasıyla uğraştırabilir. Genel olarak bu dönemde keyif ve zevkler için yapabileceğiniz harcamalar yüzünden bütçenizi de daha iyi korumaya bakmalısınız.
Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz daha akıcı ve zevkli olabilir. Bu dönemlerde yeni tanışmalar hayatınızı keyifli kılarken, süregelen beraberlikler de derinleşebilir.
2012 yılında Venüs’ün burcunuzdan geçeceği 5 Mart – 3 Nisan arasındaki dönemde ikili ilişkilerde keyifli paylaşımlar içine girebilirsiniz. 2012 yılında ask gezegeni Venüs’ün 15 Mayıs - 27 Haziran arasında geri hareket yapacak olması aşk ve iletişimsel alanda bazı yanlış kararları, gecikmeleri gündeme getirebilir. Bu dönem de nişan, evlilik gibi konularda yeni kararlar almamalı, imza atmaktan kaçınmalısınız. Keyiflerinize ve zevklerinize yönelik yapacağınız harcamalar da aşırıya kaçabilirsiniz. Daha sonra pişmanlık duyma ihtimaliniz yüksek olacağı için Venüs geri giderken imaj değişikliği veya estetik müdahaleler yaptırmaktan kaçınmanızda da fayda var.
7 Ağustos – 6 Eylül arasında yakın çevre ve arkadaşlarla güzel zaman geçirebilirsiniz. 3 - 28 Ekim arasında aşk hayatınız hız kazanabilir. Bununla birlikte, 23 Ağustos – 7 Ekim arasında ortaklaşa konularda bazı görüş ve zevk ayrılıkları yüzünden huzursuzluklar gündeme gelebilir.
Sağlık2012 yılında da sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz dönemler var. Satürn sağlık evinizde ilerlediği için özellikle Ekim ayına kadar olan süreçte aşırı iş yükünün getirdiği zayıflıklara, kronik hale gelmiş durumlara, diyet gerektiren beslenme gibi konulara önem vermelisiniz. Yılın ilk yarısında burcunuzda ilerleyen Jüpiter sizi korumaya devam etmekle birlikte; zevklere aşırı düşkünlük ve zayıf irade yüzünden kilo alabilir ya da başıboş davranabilirsiniz. Doğal yollardan alacağınız desteklerle hayatınızı canlandırmaya ve yasam kalitenizi yükseltmeye bakmalısınız.
3 Temmuz – 23 Ağustos arasında çalışma hayatınız ve günlük uğraşlarınız sizin için zorlayıcı etkiler getirebilir. Bu dönemde sağlık konularına daha dikkat etmeli, rahatsızlıklarınızı ihmal etmemelisiniz.
Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
Merkür 2012’de 12 Mart – 4 Nisan, 15 Temmuz – 8 Ağustos ve 7 -27 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket yaptığı dönemlerde kişisel konularda, yaratıcılığınızı ilgilendiren alanlarda bazı gecikmeler, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.
Merkür’ün geri gittiği 12 Mart – 4 Nisan arasında elde olmayan sebeplerden kaynaklanan gecikmeler, dikkatsizlikler yaşanabilir. 15 Temmuz – 8 Ağustos arasında ailevi konularda birtakım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 7 -27 Kasım tarihleri arasında da ortak finansal alanda, sigorta, banka, kredi, miras gibi konularla ilgili aksaklıklar sizi oyalayabilir. Ortak paralarda ise beklemeler söz konusu olabilir, yapmakta olduğunuz isler gerektiğinden daha fazla zaman alabilir. Çoğunlukla Merkür geri giderken yapılan işleri yeniden yapmak gerekir.

Yükselen burcunuza göre 2012
Boğa
Yükselen Koç 2012 yılında maddi alanda özellikle yılın ilk yarısında kazancınız artacaktır. Elinize geçen parayı gayrimenkule veya sağlam yatırımlara yönlendirmenizde yarar var. Temmuz ayına kadar çalışma hayatınız ve iş konularıyla ilgili detay gerektiren uğraşlar sizi oldukça uğraştırabilir. Eğitsel ve iletişimsel alandaki bağlantılarınızı, ilişkilerinizde olumlu kullanmalısınız. Ekim’den sonra ortak finansal alanda daha ciddi hareket etmenizi gerektiren bir dönem başlayacak.

Yükselen Boğa 2012 yılında Haziran’a kadar karşınıza gelen büyüme ve ilişkileri geliştirme fırsatlarını olumlu değerlendirmelisiniz. Haziran sonrasında para ve yeteneklerinizi kazanca çevirme konularında çok şanslı olacağınız bir döneme gireceksiniz. Satürn Ekim ayına kadar sizi çalışma hayatınızla ilgili konularda yormaya devam edecektir. Ekim sonrasında evlilik, ortaklık ve ilişkilerinizle ilgili alanda daha ciddi, sorumlu ve dikkatli hareket etmenizi gerektirecek olan iki yıllık bir sürece giriş yapacaksınız.

Yükselen İkizler Temmuz ayına kadar ev, aile ve yuvaya ait konularla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Neptün Şubat ayından sonra kariyerinizi etkisi altına almaya başlıyor; çözülmeler, dağılmalar ve yön bulamama temalarına dikkat etmelisiniz. Haziran sonrasında ilişkiler ve etrafınızla paylaşımlarınız Jüpiter’in etkisi altında oldukça keyif verici hale gelecektir. Ancak yıl içindeki Venüs retrosuna dikkat etmeli, ilişkiler ve evlilikte sorunlara çözüm bulmalısınız. Ekim sonrasında iş hayatınızla daha ciddiyetle ilgilenmeniz gerekecek.
Yükselen Yengeç 2012 yılında iş, yuva ve kariyer konuları yine gündeminizi oluşturmaya devam ediyor. Ancak Temmuz’a kadar eğitsel çalışmalar veya yakınlarla ilişkiler sizin oldukça fazla zamanınızı alabilir. Jüpiter’de yılın ilk yarısında sosyal hayatınızı hareketlendirecek. İşten gelebilecek maddi destekler ve arkadaşlıklar sayesinde güven kazanabilirsiniz. Ekim sonrasında çocuklarla ilgili konularla daha ciddi olarak ilgilenmeniz gerekebilir.

Yükselen Aslan Haziran’a kadar Jüpiter sizi kariyer ve iş hayatınızda oldukça güçlü bir şekilde desteklemeye devam ediyor. 12 yılda bir gelen bu şansı çok iyi değerlendirmelisiniz. Yılın ikinci yarısından sonra bu bağlantılarınızla ilgili kazançlar elde edebilirsiniz. Yabancılar, yurtdışına ait konular her bakımdan yenileyici olmaya devam edecektir. Temmuza kadar maddi konuları kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz. Ekim sonrasında eve, yuvaya ait alana daha ciddi yaklaşımlar geliştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Yükselen Başak Yükselen burcunuzda Temmuza kadar kalacak olan Mars özellikle geri hareket yapacağı dönemde sizi zorlayabilir. Sağlığınıza her zamankinden fazla özen göstermelisiniz. Maddi alandaki sıkıntılarınız Ekim sonrasında bitecektir. Haziran’a kadar yurtdışı ve yabancılarla ilgili konularda büyük fırsatlar elde edebilirsiniz. Bu olanakları gerektiği gibi değerlendirmeyi başarırsanız, Haziran sonrasından itibaren kariyerinizde çok güzel başarılar elde etme imkânınız olacak. Neptün etkisiyle ilişki ve ortaklıklarınızda karışıklıklar yaşamaya başlayabilirsiniz.

Yükselen Terazi Son iki yıldır yükselen burcunuzda ilerleyen Satürn sizi daha aklı başında, sorumlu ve dikkatli kılmaya başladı. Pek çok konuda ve özellikle ilişkilerinizde sınırlarınızı yeniden çizmektesiniz. Evlilik ve ortaklıklar Uranüs etkisiyle aniden yön değiştirebilir. Ortak finansal alanda Haziran’a kadar geliriniz yükselebilir. Yılın ikinci yarısından sonra yabancılar, yurtdışı kaynaklı işler ufkunuzu geliştirmenizi sağlayacaktır. Temmuza kadar kontrolünüz dışında gelişen olaylar sizi zorlayabilir. Gizli düşmanlıklara dikkat etmelisiniz.
Yükselen Akrep 2012’dan beri hayatınızdaki gelişmeleri ve olayları çok fazla kontrol edemiyorsunuz. Ekim’den sonra yaşantınızla ilgili daha fazla sorumluluk üstlenmeye başlayacaksınız. Haziran’a kadar Jüpiter sizi evlilik, ortaklık gibi konularda çok şanslı bir konumda tutacaktır. Haziran sonrasında ortak finansal alandan gelen kazançlarınız artacaktır. Yılın ilk yarısında ileriye yönelik yaşam hedefleriniz ve istekleriniz doğrultusunda daha fazla uğraşmanız gerekebilir.

Yükselen Yay Haziran ayına kadar iş ve çalışma ortamınız Jüpiter etkisiyle olumlu fırsatlar ve ilerleme imkânlarıyla dolu olacaktır. Temmuza kadar Kariyer evinizde giden Mars’ın da vereceği enerji ile bu fırsatları kazanca ve başarıya çevirme motivasyonuna sahip olacaksınız. Aşk hayatınızda ani başlayan veya birden biten aşklar heyecan verici olabilir. Haziran sonrasında ilişkiler ve ortaklıklarda karşınıza birçok kişi gelebilir. Evlilik kararı alabilirsiniz.

Yükselen Oğlak Satürn transiti etkisiyle iş hayatınızda kritik bir dönemden geçiyor olmalısınız. Kariyerinizde sizi bloke eden gelişmeler sürerken, istikrarlı biçimde ilerlemeye kararlısınız. Ancak artık eski yıllarda olduğu gibi hızlı yükselmek yerine daha yavaş ilerleyen bir süreç söz konusu. İşte görev değişiklikleri yeni sorumluluklar almanızı gerektirebilir. Mars Temmuz ayına kadar yurtdışı bağlantılı iş konularıyla ilgilenmenizi gerektirebilir. Hazirana kadar aşk, keyifler ve eğlenceler sizi mutlu edecektir. Haziran sonrasında iş hayatınızdaki fırsatlara odaklanmalısınız.

Yükselen Kova Yuvanızı ilgilendiren konularda Jüpiter sayesinde çok huzurlu ve keyifli bir dönem içinden geçiyorsunuz Haziran sonrasında aşk hayatınız, çocuklarınızla paylaşımlarınız ve keyifleriniz size mutluluk veren konular olacaktır. Temmuza kadar Mars etkisiyle ortak finansal alana, banka, kredi veya ödemelere odaklanmanız gerekebilir. Ekim sonrasında kariyerinize daha ciddi odaklanmanızı gerektiren iki yıllık bir sürece gireceksiniz. Paranızı kullanma şeklinizde daha dikkatli olmalısınız.

Yükselen Balık Şubat ayından sonra Balık burcuna giren Neptün sizi ilişkiler ve ortaklıklar alanında kafa karışıklığına ve yanılgılara yönlendirebilir. Mars’ın da Temmuza kadar yapacağı transit ve geri hareket evlilik, ortaklık gibi konularda zorlayıcı etkilere neden olabilir. Doğru yönde hareket etmekte zorlanabilirsiniz. Hazirandan sonra Jüpiter yuvanız ve aile yaşantınızı koruyan etkiler getirecektir.
 

Benzer Diğer Konularımız !

P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
991
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
Geri
Üst