2012 deki Yeni Ticaret Kanunu

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
2012 deki Yeni Ticaret Kanunu
2012 Yeni Ticaret Kanunu 2012 Ticaret Kanunu 2012 yılında uygulanacak Yeni Ticaret Kanunu ile ilgili bilgiler şu şekilde meleklerim.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yeni Ticaret Kanunu çıktığında şirket kurmanın kolaylaşacağının müjdesini verdi.Yeni Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek ve yeni kanunla şirket kurmanın kolaylaşacağını söyledi.
Bakan Yazıcı Kocaeli'de katıldığı Perakendeciler Zirvesi'nde yeni ticaret kanunu ile ilgili şunları konuştu.
ticaret_kanunu-3b6.jpg

''Yeni ticaret kanununun getirdiği en önemli yeniliklerden bir tanesi şirket kurmak için gerekli evrakları tamamlayan kişinin şirketimi kurmak istiyorum dediği andan itibaren elektronuk ortamda 5-6 dakika içerisinde şirket kurabilecek hale gelmesi demektir.''

Mevcut kanuna göre anonim şirket kurmak için en az 5 kişinin olması gerektiğini belirten Yazıcı, yeni kanunda bunun da değişeceğini söyledi.

''Bugünkü mevzuatımıza göre bir anonim şirketi kurmak için en az 5 kişi olmasını kanunen gerekli.//02.20 Tek kişi ister limited ister anonim şirket kurabilecek. En büyük yeniliklerden birisi bu. Ve şirket yönetim kurulu diye bir şey yok. Tek kişi yönetebilecek. Ve yöneticinin şirket ortağı olma zorunluluğu yok."
Kaynak: Trt haber
 
Geri
Üst