2012 DGS sınav başvuru tarihi ne zaman arkadaşlar

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
2012 DGS sınav başvuru tarihi ne zaman arkadaşlar
2012 DGS sınav başvuru tarihi ne zaman lütfen bilgisi olan varsa bana 2012 DGS sınav başvuru tarihini yazsın arkadaşlar.
 
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2012 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri 28 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak ve 6 Haziran 2012 tarihinde sona erecektir.

2012-DGS’ye meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de 2012-DGS’ye başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst