2012 İlköğretim Haftası İçin Müdür Konuşma Metni Örneği

T

TİTAN

Forum Okuru
2012 İlköğretim Haftası İçin Müdür Konuşma Metni Örneği

İlköğretim Haftası Müdür Konuşma Metni

İlköğretim Haftası Okul Müdürü Konuşması




Sevgili melekler, Okul ve Öğretmenler bölümümüzde en son bilgiler verdiğimiz 2012 ilköğretim haftası kutlama tören programı örneği adlı konumuzun ardından bu sayfada da İlköğretim Haftası Müdür Konuşma Metni arayan meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için İlköğretim Haftası Okul Müdürü Konuşması örneği yayınlıyoruz...



okul_muduru-1e3.jpg



Eğitim ve Öğretim yılına başlarken coşku ve heyacan içindeyiz. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: “Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dediki: okul.” İnsanın diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, akIı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

Sevgili öğrenciler, sizi bu geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayınız. Çok çalışınız.Okulunuzu, öğretmenlerinizi çok seviniz. Okul eşyalarına zarar vermeyiniz. Öğretmenler, tüm yaşamınıza yön verip, etkileyen geleceğinizin mimarlarıdır. Okulun amacı size sadece b azı bilgileri vermek değil; sizi eğitmektir de. Yurdumuzu, ulusumuzu seven, yaşadığı topluma yabancılaşmamış, insanlık sevgisi ve çağdaş uygarlık düzeyine yetişme isteğiyle dolu, sevecen, duyarlı, duyguları eğitilmiş insanlar yetiştirmek, eğitimin ana amacıdır.

Değerli arkadaşlarım, öğrencilerinize karşı anlayışlı ve hoşgörülü olunuz. Öğretmenlerden istediğim fikri hür, vicdanı hür irfanı hür nesiller yetiştirmenin görev ve sorumluluğu içinde davranınızdır. Sayın veliler, öğretmenlerin çocuklarınızın daha iyi yetişmesinden başka amacı ve sevinci olamaz. Öğretmenleri karşınızda değil, yanınızda sayınız. Sevgili öğrenciler, mutlu ve başarılı bir öğretim yılı dileğiyle gözlerinizden öperim.
 
Geri
Üst