2012 Memur Maaşları Zamları

M

Misafir

Forum Okuru
2012 Memur Maaşları Zamları
2012 memur zammı 2012 yılı memur maaşları maaş zammı zam oranları maaşları
2012 memur maaşları, zamları, maaş, zammı, maaş zammı, zam oranları, zam, ne kadar, ne kadar oldu, hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler burada arkadaşlar


Memur arkadaşlarımızı yakından ilgilendirecek ve son günlerde merak ettikleri en önemli konuyu, bu makalemizde açıklıyoruz Melek'ler.

2012 memur maaş zamları ve zam oranları hakkında merak ettiğiniz herşey burada Melek'ler.

2012 de yapılacak memur maaş zammı ne kadar olacak. Memur maaşları ne kadar zam alacak 2012 memur maaşları ne kadar artacak?

maas-236.jpg



Düşük maaş alan memura geçen yıl 80 liralık denge tazminatı verildiğini aktaran Maliye kaynakları, gelecek yıla ilişkin asıl pazarlığın da bu konuda odaklanacağı görüşünde. Memura toplu sözleşme hakkı geçen yıl 12 Eylül'de yapılan referandumla Anayasa'ya girdi. Toplu görüşme sisteminde taraflar arasında uzlaşma sağlansa bile hükümet kararların bazılarını uygulamadığı gibi, değişiklik de yapabiliyordu. Ancak toplu sözleşmede masada alınan kararlar bağlayıcı nitelikte.


Memur sendikaları, referandumda kazandığı toplu sözleşme hakkıyla, hükümet karşısında masaya güçlü oturuyor. Hükümet kanadının pazarlık masasına Merkez Bankası'nın 2012 enflasyon tahmini olan yüzde 5,2 ile oturması bekleniyor. Maliye bürokratlarının toplu görüşmeler sonrasında denge tazminatı olarak geçen yıl verdikleri 80 liralık rakamı 2012 için de aşmak istemedikleri belirtiliyor. 2,5 milyon memurun gözü ise bir an önce yeni yıla ilişkin zammın toplu sözleşmeyle yapılmasında.

2012 yılında Memura Ek Zam Geliyor..

Ancak altı aylık enflasyonun bu oranı aşması halinde maaşlara enflasyon farkı zammı yapılıyor.

Yılın ilk yarısında yüzde 3.5′in üstüne çıkan enflasyon sonrasında memur maaşlarına Temmuz ayında bir puanın üstünde ek zam yapılmıştı.

Enflasyon farkı zammı umudu, yılın ikinci yarısı için de belirdi. Temmuz-Kasım döneminde enflasyon yüzde 3.03 artışla, memura verilen yüzde 2.5 zammın üstüne çıktı.

3 Ocak’ta açıklanacak olan Aralık enflasyonu, yarım puana kadar düşüş gösterse bile memura küçük oranlı da olsa ek zam yapılacak.

Aralık ayı enflasyonu, eksi çıkmayıp sıfıra yakın oranda artarsa ek zam yarım puanın üstünde olacak.

Enflasyon farkından kaynaklı ek zam, yılbaşında maaşlara yapılacak yüzde 4 zammın üstüne eklenecek.

Enflasyon zammı, bütçede ek bir maliyet de yaratacak. Sadece memurlara yapılacak bir puanlık zam, 780 milyon lira ek maliyete yol açacak.

Kaynak : Mynet Finans
 
Geri
Üst