2012 Öğretmenevi üyeliği aidatı kaldırıldı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
2012 Öğretmenevi üyeliği aidatı kaldırıldı
Öğretmenevi üye aidatı kaldırıldı
Öğretmenevlerine üye olmak isteyen öğretmenler aidat ödemeyecek



Merhaba Melek'ler ve konuyla ilgili misafirler, sizlere bu yazımızda öğretmen evi üye aidatlarının kaldırıldığına dair merak edilen tüm bilgielri aktarıyoruz.

banyo-dolabi-soru-2f5.jpg


Milli Eğitim Bakanlığınca imzalanan Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporunda yer alan Öğretmenevi üye aidatı uygulamasının kaldırılarak, tüm eğitim çalışanlarının öğretmenevi üyesi olarak kabul edilmesi çalışmalarının başlatılması önerisi kabul edildi.

Öğretmenevi üye aidatı konusu hakkında bilgi veren Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Bekir Şen; Bakanlık yetkilileriyle mutabakata vararak imza altına aldığımız 'Öğretmenevi üye aidatı uygulamasının kaldırılarak, tüm eğitim çalışanlarının öğretmenevi üyesi olarak kabul edilmesi çalışmalarının başlatılması önerisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Buna göre; artık öğretmenevlerine üye olmak isteyen öğretmenler her yıl aidat ödemeyecek.Daha önce öğretmenlere uygulanan indirimli tarifeden yararlanamayan diğer eğitim çalışanları da bu düzenlemeyle öğretmenevlerinden indirimli olarak faydalanabilecek. 2010 yılı için öğretmenlerden alınan yıllık 60 liralık aidat, girişimlerimiz sonucu 2011 yılında 25 TL'ye düşürülmüştü. Yapılan son düzenlemeyle birlikte artık hiçbir eğitim çalışanından öğretmenevi aidatı alınmayacak.
 
Geri
Üst