2013 Alfa Romeo 4C Araç Özellikleri Burada

  • Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
2013 Alfa Romeo 4C Araç Özellikleri Burada
2013 alfa romeo 4c
2013 alfa romeo 4c tanıtımı
2013 alfa romeo 4c özellikleri



Alfa Romeo yaptığı bir açıklamayla 4C’nin bir üretim versiyonunu yapıp gelecek yıl satışa sunmayı planladığını teyit etti melekler. Araçla ilgili detaylar şöyle;

2013alfaromeo_1-1db.jpg


200 bg’den yüksek güce sahip, ortadan motorlu iki kişilik otomobil yaklaşık dört metre uzunluğa ve 2,4 metreden az dingil açıklığına sahip.

Araç muhtemelen önümüzdeki birkaç yılda piyasaya çıkacak küçük Fiat grubu spor otomobillerinden oluşan bir ailenin ilk üyesi olacak.

Bu yüzden Alfa Romeo, 850 kg’den az ağırlığa sahip olmasını sağlayacak yeni bir hafif konstrüksiyon içeriyor. Konstrüksiyon gövdede ve alt şaside karbon fiber ve alüminyum kullanılması sayesinde düşük ağırlığa sahip.

Otomobil gücünü Giulietta’da da kullanılan 1,7 litrelik turbo beslemeli bir benzinli motordan alıyor ve çift kuru debriyajlı şanzıman barındırıyor.

Alfa Romeo motor için kesin bir güç değeri vermeyi reddetti, ama motor diğer otomobilde 235 bg üretiyor. Bu güç ağırlık oranı kâğıt üstünde, 4C Konseptini 100 km/s hıza beş saniyeden kısa sürede çıkarmaya ve 250 km/s’nin üzerinde bir azami hıza ulaştırmaya yeterli.
 
Geri
Üst