2013 Mazda 6 Diesel Hakkında Bilgi

M

Misafir

Forum Okuru
2013 Mazda 6 Diesel Hakkında Bilgi
2013 Mazda 6 Diesel Hakkın da Bilgi,
Mazda 6 Diesel 2013,



Merhaba Sevgili melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler, bu yazımızda bizden Mazda 6 Diesel hakkında bilgi isteyen misafirimiz için, Mazda 6 Diesel özelliklerini ve resmini paylaşıma açıyoruz.


mazda_6_disel_2013.JPG-2be.jpg



İlk olarak yüzünü Tokyo Otomobil Fuarı'nda gösteren Mazda'nın en son konsepti Takeri,bu kez 2012 New York Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkmak için hazırlanıyor.

Takeri'nin 2013'te çıkacak Mazda 6'nın bir ön gösterimi olduğu Mazda kaynakları tarafından da doğrulanırken aracın üretim versiyonunda konsept tAsarımının özüne bağlı kalınacağı ancak kapı kolları,jantlar ve aynaların tasarımında değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

Bu yeni otomobilde Skyactıv teknolojilerinin yanında Mazda'nın geliştirdiği İ-Loop Rejeneratif Fren Sistemi,İ-Stop Akıllı Start Stop Sistemi(0.2sn),SCBS Şehir İçi Fren Desteği,RVM Arka Araç İzleme Sistemi gibi bazıları yeni olan teknolojiler kullanılacak.

Motor seçenekleri arasında 2.2lt Skyactıv 175hp ünitesinin de yer alacağı yeni Mazda 6,düşük yakıt tükeimi ve 104kg/co2 değerleri ile de iddalı olacak.


Yeni Mazda 6 Takeri'ye çok benzeyecek
Takeri konseptinde bir çitanın vahşi yüzünün bulunduğunu söyleyen Peter Birtwhistle, konseptin silüetinde ise, öne eğilmiş, ileri doğru atlamaya hazır bir yırtıcı hayvanın kas yapısının bulunduğunu, bunun ise tasarımın vurucu etkisini güçlendirdiğini açıkladı.



Mazda'nın Avrupa Tasarım Başkanı Peter Birtwhistle ile Cenevre Fuarı öncesinde konuştuk. Görüşmemizin önemli bölümü genel tasarım ve Mazda'nın Kodo tasarım felsefesi üzerindeydi ama arka planda ise, yıl sonunda yeni 6 olarak piyasaya çıkacak Takeri konsepti yer alıyordu.
 
Geri
Üst