2013 Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
2013 Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?
saatler ne zaman geri alınacak, kış saati uygulaması, kış saati uygulaması ne zaman



Sevgili melekler, gün ışığından daha fazla yararlanmak için uygulanan yaz-kış saati uygulaması bu yıl son olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu'nun kararıyla bu yıl son kez geçilen kış saati uygulamasının ardından bu yıl 27 Ekim Pazar günü son kez saatler geri alınacak. Detaylar şöyle...


saat.Jpeg



Gün ışığından daha fazla faydalanmak için 31 Mart Pazar saat 03.00'te geçilen yaz saati uygulaması, 27 Ekim 2013 Pazar gecesi saat 04.00'te saatlerin 1 saat geri alınmasıyla son buluyor.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da 25 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kış Saati uygulaması 27 Ekim 2013 Pazar günü başlayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uygulamanın 2013 yılından itibaren kaldırılması yönünde karar aldı. Planlara göre Bakanlar Kurulu'na gönderilecek yeni kanun tasarısı ile Ekim ayında son kez kış saatine geçilmiş olacak.

Böylece 2013 yılın Mart ayından itibaren sürekli yaz saatinde ve 3 GMT zaman diliminde kalınarak uygulama sonlandırılmıştır.
 
Geri
Üst