2013 Yılı Yerel Seçim Tarihleri Belli Oldu Melekler Detaylar Burada

T

TİTAN

Forum Okuru
2013 Yılı Yerel Seçim Tarihleri Belli Oldu Melekler Detaylar Burada
2013 yerel seçimleri ne zaman


2013 yerel seçim tarihi




Sevgili melekler, 2013 yerel seçimleri ne zaman merak eden meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için 2013 yerel seçim tarihi ile ilgili bilgi ve detayları paylaşıyoruz...



secim-185.jpg




Türkiye 3 yıl boyunca her yıl bir seçim yapacak. İlk seçim 2014'ten 2013'e alınacak olan yerel seçim. PKK'lılarla kucaklaşma görüntüleri nedeniyle BDP'ye gitmeyen Ak Parti yönetimi, bugün CHP yönetimiyle buluşarak anayasa değişikliği için 3'lü uzlaşma arayacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan gelişmeleri dün partisinin grup toplantısında açıkladı. "Yerel seçimleri 27 Ekim 2013'e alıyoruz. MHP ile uzlaşma sağladık. Arkadaşlarımız CHP'ye de gidecekler. Onlar de herhalde kabul ederler" diyen Erdoğan, TBMM'nin olağan şekilde 1 Ekim'de açılacağını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile 30 Ağustos'ta yaptıkları görüşmede ilke anlaşmasına vardıklarını açıkladı. MHP'nin isteğinin anayasaya geçici bir madde eklenmesi yönünde olduğunu belirten Vural, böylece belediye başkanlarının 5 yıllık görev süresinin değişmeyeceğini söyledi. Vural, "2 tarih belirlemişler, birisi 27 Ekim, diğeri 3 Kasım. Kasımın da kış şartlarına denk gelmesi sebebiyle biz 27 Ekim'i istedik. 2013'te Kurban Bayramı'ndan hemen sonrası 27 Ekim. Büyük ihtimalle teklif Meclis açılmadan önce verilir" dedi.
 
Geri
Üst