2015 Umre İçin Gerekli Evraklar

Uzman SühaN

Administrator
2015 Umre İçin Gerekli Evraklar
Umre Vizesi İçin Gerekli Evraklar;

  • 2011 yılından sonra alınmış en az 1 yıl süreli çipli pasaport
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (arkalı önlü)
  • Evli Çiftler için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Evlilik Cüzdanı
  • Yalnız giden bayanlar (45 yaş ve üstü) evli ise eşinden gideceği kişi (1. derece yakını ) için muvafakat name, götürecek kişi ise (1. derecek yakını) götürüp getireceğine dair taahhütname, Eğer tek gidecek ise sadece muvafakat name.
  • Yalnız giden bayanlar (45 yaş altı) için evli ise eşinden gideceği kişi ( 1.derece yakını, baba, erkek kardeş, amcası...) için muvafakat name, götürenin de götürüp getireceğine dair taahhütname
  • Yalnız giden bayanlar ( 45 yaş altı ) için bekar ise babalarından gideceği kişi (1.derece yakını, erkek kardeş, amca,vs..) için muvafakat name, götürenin de götürüp getireceğine dair taahhütname
  • 3 Adet vesikalık fotoğraf (Arkası kar beyaz fonlu ve kafa kısmı alın-çene arası 3,5 cm olacak)
  • 45 yaş üstü dul bayanlarda kimlik ve pasaportlarındaki "medeni hali" hanesinde Dul yazılı değil ise Nüfus kayıt örneği, birinci derece yakınları (mahremleri) ile gidecek olanların akrabalık belgesi ( Nüfus Kayıt - Örneği )


4.jpg


TÜM İSLAMİ KONULARIMIZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.meleklermekani.com/forums/tum-islami-bilgiler.953/


Önemli Notlar :
Umre vizesinin sahip olunabilmesi için, pasaport bilgilerinin Suudi Arabistan'a gönderilmesi ve oradan bir onay numarasının alınması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı, hareket tarihine 20 gün kalana kadar kayıt işlemi bitirilmesi gerekmektedir. Umreye gitmeyi düşünen sayın yolcularımızın bu konuyu dikkate almalarını rica ederiz. 45 yaşın altındaki bayanlar, yanlarında bir mahrem (birinci derece erkek yakını) bulunmaksızın, Suudi Arabistan'a gitmelerine Suudi makamları tarafından izin verilmemektedir.

Çocukları ile beraber gidecek Aileler için çocukların kayıtlı bulunduğu anne yada baba pasaportunda çocukların fotoğraflarının mühürlü olması,
Bir çocuk(bay-bayan) 18 yaşından küçük ise Anne ve Babası (her ikisi)yanında olmadan umreye gitmesine Suudi makamları tarafından izin verilmemektedir.
Yabancı Pasaportu olup (T.C. vatandaşı olmayan) umreye gitmek isteyenlerin Türkiye'de oturumu olması gerekmektedir

Muvafakatname Örneği ;
01.01.1960 İstanbul doğumlu Ali ve Fatma oğlu-kızı Ahmet DEMİR , eşim Ayşe Demir'in Umre amacı ile Suudi Arabistan'a ( gideceği beyin mutlaka 1.dereceden akraba olması şartı ile, babası-oğlu-amcası-dayısı-kayınpederi vs.) gidip gelmesine muvafakat ve rızam vardır.

Taahhütname Örneği ;
01.01.1960 İstanbul doğumlu Ali ve Fatma oğlu-kızı Ahmet DEMİR , annem-halam-teyzem - yeğenim-kayınvalidem-gelinim vs. Ayşe Demir'i beraberimde Umre amacı ile Suudi Arabistan'a götürüp getireceğimi ve her türlü masraflarını karşılayacağımı beyan ve taahhüt ederim.


2015 YILI UMRE İÇİN İSTENEN BELGELER


Yazdır
Tavsiye Et
Talep Formu
Gidiş tarihinden itibaren en az 1 yıl süresi olan çipli pasaport
T.C. kimlik numaralı 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi
Arka fonu beyaz olan1 adet fotoğraf
Eşiyle beraber giden bayanlar için Nüfus Müdürlüğü’nden vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı
45 yaşın altında olup mahremiyle giden bayanlardan evli ise eşinden, bekar ise babasından noterden muvafakatname Muvafakname örneği; (noterden yapılacak) Eşim, kızım, kız kardeşim, Nalan Koç’un babası, öz dayısı, öz amcası Mustafa Albayrak ile birlikte umre’ye gitmesine muvafakat ederim.
Götürecek mahremi tarafından ( babası, erkek kardeşi 18 yaş ve üzeri, dayısı, kayınpederi, amcası, dedesi) götürüp getireceğine dair noterden taahhütname Taahütname Örneği; (noterden yapılacak) Kızım, gelinim, teyzem, halam Betül Cengizoğlu’nu umreye götürüp getireceğimi taahhüt ederim.
Ayrıca gidenin ve götürenin Nüfus Müdürlüğü’nden aile ve akrabalık derecesini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği’nin aslı alınmalı
18 yaşından gün almamış erkek ve kız çocukları: Suudi Arabistan kanunları gereği 18 yaşından gün almamış erkek ve kız çocukları babası ve annesi yanında olmadan umreye gidememektedir.
45 yaş altındaki mahremi olmayan bayanlar: Suudi Arabistan kanunları gereği 45 yaş altındaki mahremi olmayan bayanlar umreye gidememektedir.
 
Geri
Üst