2017 Hicri yılbaşı ve muharrem ayı ne zaman?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2017 Hicri yılbaşı ve muharrem ayı ne zaman?
hicri yılbaşı, muharrem ayı ne zaman başlıyor, hicri ay tarihi, hicri yılbaşı 2017 ile ilgili bilgileri bu konumuz da bulabilirsiniz.

2017/2018 Diyanet takviminden edindiğimiz bilgilere göre hicri yılbaşı 2017 yılın da 21 Eylül Perşembe gününe denk geliyor. Hicri yılbaşından itibaren muharrem ayı da başlamış oluyor.

Muharrem ayı, peygamber efendimiz (s.a.v) tarafından şehrullah yani Allahın ayı olarak tanımlanmış olup, cenabı Allah'ın bereket ve feyzinin, rahmet ve ilahi bereketinin ihsan edildiği bir aydır.

2017-Hicri-Yılbaşı-ne-zamandır.JPG



Muharrem ayının onuncu gününe aşura denilir. Aşure günü 2017 yılın da 30 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor. Muharrem ayın da okunacak dualar konumuza tıklayarak bu mübarek ayın faziletlerinden faydalanabilirsiniz.

Muharrem Orucu Ne Zaman Başlıyor?

Muharrem ayının ilk günü, 9, 10 ve 11. ci günü aşure günü oruç tutmak oldukça faziletlidir. Peygamber efendimiz(S.A.V) aşure orucunu tavsiye etmiştir. Receb, zilkade, zilhicce ve muharrem ayların da üç gün oruç tutulmasını öğütlemiştir.

muharrem_ayi_ne_zaman_basliyor_asure_gunu_eylul_ayinin_kacinda_1505126410_5186.JPG


Muharrem Ayın da Hangi İbadetler Yapılır?

Muharrem ayı ve aşure günü oruç tutmak sünnettir.

Bu ayda akrabalar ziyaret edilmeli ve onlara çeşitli hediyeler verilip gönülleri alınmalı

Mümkün mertebe çok selam vermeyi Hadisi şerifte aşure günü on müslümana selam vermek tüm müslümanlara selam vermiş kadar sevap kazanır diye belirtilmiştir.

Muharrem ayında sadaka vermek sünnettir.

Çocukları elden geldiğince sevindirmeli.. Hadisi şerifte ailesinin nafakasını geniş tutan kişinin tüm sene boyunca nafakası geniş olur diye buyurulmuştur.

Aşure günü gusletmeli.. Hadise şerifte aşure günü gusleten mümin kişi günahlarından temizlenir buyuruldu. Günahlarından temizlenecek kişi, itikadı düzgün, namaz kılan ve haramlardan kaçan kişiler içindir.

Muharrem ayının ilk gecesi kılınacak tesbih namazı

"Yâ Rabbî, bu yeni senede beni mağfiret-! ilâhîne, rızâ-i ilâhîne ve hidâyet-i ilâhîne mazhar eyle. Yeni açılan amel defterimi rızâ-i ilâhîne muvâfık amel ile doldurmayı bana nasip eyle. Beni gadab-ı ilâhîne dûçâr edecek amellerden

muhâfaza buyur."

Tesbih namazında şunlar okunur:

1. rek'atte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 1 Âyetü'l-Kürsî,

2. rek'atte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 1 Âmene'r-Rasûlü... (Sûre-i Âl-i İmrân'ın ilk 2 âyeti de ilâve edilerek)

3. rek'atte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 1 Hüvellâhüllezî...

4. rek'atte: 1 Fâtiha-i Şerîfe, 1 ihlâs-ı Şerîf.

Namazdan sonra istiğfâr edilir, salavât-ı şerife getirilir ve arkasından duâ yapılır.

 
Geri
Üst