2020 Resmi tatiller ve dini bayramlar hangi güne denk geliyor?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2020 Resmi tatiller ve dini bayramlar hangi güne denk geliyor?
2020 resmi tatiller, 2020 dini bayramlar, 2020 tatil günleri, 2020 yılında tatil tarihleri ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

2020 Yılına girmemize az bir zaman kala birçok kişi daha şimdiden yeni yılla birlikte önümüzde ki yıl resmi tatiller ve dini bayram günlerini araştırmaya başladı. Dünya da en çok tatil yapan bir ülke olarak şunu diyebiliriz ki önümüzde ki yıl bol bol tatil bizleri bekliyor ama daha önceki yıllar da yaptığımız 9 günlük bir tatil şu an için görünmüyor.

31 Aralık Salı gününden hemen sonra ki ertesi gün ilk tatil 1 Ocak Çarşamba yılbaşı tatili olarak millet olarak yapacaz..

Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm çocuklara hediye etmiş olduğu ulusal egemenlik ve çocuk bayramı 2020 yılın da Perşembe gününe denk geliyor. Resmi kurumlar Cuma gününü de birleştirerek toplam da tam 4 gün tatil yapmış olacaklar.

1 Mayıs işçi bayramı 2020 yılın da Cuma gününe denk geldiği için hafta sonu ile birleştirilerek okullar ve çalışanlar toplam 3 gün boyunca tatil yapacaklar.

Atamızın gençlere armağan ettiği 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı 2020 yılın da Salı gününe denk geliyor. Herhangi bir değişiklik olmazsa öğrenciler ve çalışanlar Pazartesi gününü de ekleyerek hafta sonu ile birlikte toplam 4 gün tatil yapacaklar.

2020 resmi tatiller.JPG



Müslümanların iki dini bayramından biri olan Ramazan bayramı 2020 yılın da 24 Mayısa denk geliyor. Buna göre 23 Mayıs arefe günü olarak yer alacak ve Ramazan bayramı toplam da üç gün serecek. Buna göre 24 Mayız Ramazan Bayramının ilk günü ve bayramın son günü 26 Mayıs Salı günü olarak yer alacak.


Ülke olarak yaşadığımız olaylardan sonra 15 Temmuz de resmi bayramlar arasın da yer almıştır. 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü 2020 yılın da Çarşamba gününe denk geliyor.

Dini bayramlarımızın ikinci olan Kurban Bayramı 2020 yılın da 31 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Buna göre 30 Temmuz arefe günü ve dört gün sürecek olan kurban bayramı tarihleri ise şöyle;

30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi 31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün 1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün 2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün 3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün

30 Ağustos zafer bayramı 2020 yılın da Pazar gününe denk geldiği için herhangi bir ekstra tatil olayı şu an için görünmüyor.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı 2020 yılın da Perşembe gününe denk geliyor. Ertesi gün Cuma olmasından ve hemen arkasından hafta sonunun gelmesinden dolayı 4 günlük bir tatil olarak düşünülse de bununla ilgili şu ana kadar herhangi bir net bilgi ne yazık ki bulunmuyor.
 
Geri
Üst