27 Öneri İle Işıl Işıl Saçlara Kavuşun

PaSikA

Yeni Üye
Üye
27 Öneri İle Işıl Işıl Saçlara Kavuşun
gliss şampuan çeşitleri kırık fön modelleri loreal şampuan çeşitleri schwarzkopf schwarzkopf gliss
Bir kadını gösteren saçıdır...Bütün bayanlar uzun ışıl ışıl sağlıklı saçlara sahip olmak ve herkesin gözü saçlarımızda olsun isteriz...Ama sadece istemekle olmuyor bunun için yapmamız gereken bazı şeyler var peki nemi yapmamı gerekiyor işte size ışıltılı saçlara kavuşmanız için 27 öneri :tik:

Saçlarınız cansız mı? Saç uçlarınızda kırıklar mı var? Bu problemlerden çok mu sıkıldınız? Paniğe gerek yok. İstediğiniz saçlara kavuşmak için önerilerimizi uygulamaya başlayın. İşe yarayacak!

isiltili-saclar-4518.jpg


1- Şampuanınızı sulandırın!

Saçlarınızı yıkarken çok fazla şampuan kullanmaktan vazgeçin. Küçük bir miktar şampuan saçlarınızı temizlemeye ve güzel kokmasını sağlamaya yetebilir. Fazla şampuan saçlarınızı ağırlaştırır ve kurutur. Önerimiz: Şampuanı bir kap içinde ılık suyla inceltip, saçınıza uygulayın.

2- Soğuk suyla durulayın

Saçlarınızı şampuanladıktan sonra iyice durulamanız şart. Durulama sırasında soğuk denebilecek derecede su kullanın. Çok sıcak su saç derinizi yıpratabilir ve kepek oluşumuna yol açabilir. Saçlarınızın iyice durulandığını saçlarınızdan gelen gıcırdama sesinden anlayabilirsiniz.

3- Havluyla ovalamayın!

Islak saç hassas olduğundan sert müdahaleler kırılmasına neden olur. Bu nedenle havluyla sert biçimde ovuşturarak saçlarınızı kurutmayın! Havlu, saçınızın koruyucu tabakasına zarar verdiğinden saç uçlarınız kolayca kırılabilir. Saçlarınızdaki ıslaklığı emmesi için havluyu saçlarınıza sarıp dört beş dakika bekleyin.

4- Dipteki saçlardan taramaya başlayın

Şimdi sıra banyoda karışan saçlarınızı taramaya geldi. Kalın dişli taraklar ya da doğal malzemeden yapılmış fırçalar size yardımcı olabilir. Saçlarınızı tutam tutam ayırıp yumuşak biçimde tarayın. Ufak bir tüyo: Saç uzmanları her zaman ensenizden başlayıp üstlere doğru çıkarak saçları tarıyor. (Detangllng Comb, ahşap tarak, The Body Shop, 7 YTL).

5- Sıcak tutmayın

Havluyla saçlarınızın nemini aldıktan sonra, sıra şimdi fön makinesiyle kurutmada... Zarar vermeden, en güvenli şekilde saçlarınızı kurutmak için makinenin ayarını orta derecede ve saçınızdan 15-20cm uzaklıkta tutun. Böylece saçınızın aşırı ısınmasını önleyebilirsiniz (Satinpro, saç kurutma makinesi, Braun, 120 YTL).

6- Koruyucu kullanın

Eğer saçınızı daha hızlı kurutmanız gerekiyorsa mutlaka fönün zararlı etkilerinden saçınızı koruyan bir ürün kullanın (Frizz Ease Hair Serum Thermal Protection, Isıya Karşı Koruyucu Formüllü Bakım Serumu, John Frieda, 34 YTL).

7- Kabartın

Taraklar saçınıza hacim vermek istediğinizde en büyük yardımcınız olabilir. Saç tutamlarınızı yukarı doğru kaldırın ve tarak yardımıyla krepe yapın, en üstteki saçlarınızı geriye doğru tarayın ve sprey sıkın.

8- Maske uygulayın

İnce telli saçlara hacim kazandırmak için: Bir yumurta sarısını ve iki yemek zeytinyağını karıştırıp saçınıza sürün. Saçlarınızı streç filmle kapatıp havluyla sarın. Maskeyi 10 dakika saçınızda bekletin. Ilık suyla yıkayın.

9- Buklelerinizi Koruyun

Saçınızın dalgalarını ve buklelerinizin esnekliğini korumak için her zaman kıvırcık saçlar için şampuan kullanmayın. Bu şampuanların içindeki maddeler zamanla saç kıvrımlarınızı ağırlaştırarak bozabilir. Kullandığınız ürünü sık sık değiştirin ve her iki yıkamada bir normal şampuan kullanın.

10- Masaj yapın

Birkaç dakikalık baş masajı saçlarınızın daha dolgun görünmesi için işe yarayabilir. Öne eğilin ve iki dakika parmak uçlarınızla ensenizden alnınıza doğru saç derinize masaj yapın. Saçlarınızı geriye attıktan sonra parlaklık veren bir sprey sıkın. (Phytolaque Hair Spray, Phyto, 36.50 YTL).

11- Uçlarını kestirin

Bakımlı ve uzun saçlara herkes bayılır. Fakat saçların sağlıklı ve düzgün uzaması için düzenli olarak uçlarından kestirmek şart. Kırık uçlara acil çözüm olarak saçlarınıza biraz wax uygulayabilirsiniz (Define It Wax, Toni&Guy, Boyner Beauté, 29.50 YTL).

12- Elektriklenmeyi durdurun

Bazı günler saçlar elektrik verilmiş gibi kabarır. Saçları yatıştırmak için el kremi kullanabilirsiniz. Fındık büyüklüğünde el kremini alın ve ellerinizi saçlarınızın içinden dışarıya doğru geçirin. Korkmayın, saçlarınız yağlı ya da pis görünmeyecek.

13- Doğru şampuan kullanın

Kullandığınız şampuan saçınızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmalı.

• Shlne Curl, bukleleri belirginleştiren ve besleyen şampuan, L 'Oreal Professionnel, 50 YTL
• Tea tree Mint, ince ve zayif telli saçlar için şampuan, Organix, 24.50 YTL
• Gliss Scan Repalr System, kolay kırılan saçlar için şampuan, Schwarzkopf, 8.90 YTL
• White Truffle Moisturizing, boyalı ve yıpranmış saçlar için şampuan, Philip B, 83 YTL
• Dercos Capillary Re-Plumper, hacim kazandıran şampuan, Vichy, 26.90 YTL

14- Minerallerle parlatın

İpek gibi parlak saçlara sahip olmak ister misiniz? Saçlarınızı yıkayıp bakım kremi uyguladıktan sonra maden suyu ile durulamayı deneyin. Maden suyunun içindeki mineraller hem saçınızı yumuşatacak hem de saçınızın parlamasını sağlayacak.

15- İyi beslenin

Güzel saçlar için sadece bakım ürünlerini kullanmak yetmez, beslenmeye de dikkat etmek gerekir. A (göbek salata), C (siyah üzüm) ve E (susam yağı) vitaminleri hasar görmüş saç hücrelerini onarır. Biotin (ıspanak) saçlarınızın canlılığını artırır. Demir (bezelye), dolgunluk ve güçlü saç telleri için gereklidir.

16- Bigudileri deneyin

Daha fazla hacim mi istiyorsunuz? Partiye giderken kıvırcık ve kabarık bir saç modeli mi düşünüyorsunuz? Gerekli ekipmanı sağlayabilirseniz,bu kesinlikle çok kolay. Nemli saçlarınıza bir avuç hacim veren şekillendirici köpük sürün. Saçlarınızı tutamlara ayırın ve bigudilerle sarın (H 1022 bigudi seti, Remington 69 YTL). Saçınız kuruduktan sonra parmaklarınızı kullanarak saçlarınıza şekil verin. Sabitlemek için sprey kullanın.

17- Yaşamayı sevin

Alkollü geceler, fazla kafein, şeker, doymamış yağlar ve nikotin saçlarınıza uzun dönemde zarar verir. Saçlarınızın bakımlı ve parlak olmasını istiyorsanız, mutlaka yaşam biçiminize dikkat edin.

Saçlar arapsaçı olmasın!

18- Pudralı kağıt kullanın

Sabah saçlarınızı yıkadığınız halde öğleden sonra bile yağlanmış mı görünüyor? Hele işten çıktığınızda şapka taksanız daha mı iyi? Üstelik akşam bir davete mi katılacaksınız? Bu durumlarda cildi matlaştıran pudralı kağıtları deneyin. Bu kağıtlarla saç dibinizdeki yağı alabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı iyice fırçalayın ve sprey sıkın. Yağlı görüntüden eser kalmayacak.

19- Unutmayın, fazlası zarar!

Kırık saç uçlarınız için şampuanlar, bakım kremleri, maskeler ve kürler mi kullanıyorsunuz? Durun! Hepsini aynı anda kullanmak saçlarınıza yarardan çok zarar verecektir. Fazla bakım saçlarınızı ağırlaştırır ve parlaklığını azaltır.

20- Bekleme süresine dikkat!

• Bakım şampuanları, kremler saçı yumuşak ve kolay taranabilir hale getirir. Her yıkamadan sonra uygulanabilen bu ürünleri üç dakika saçta beklettikten sonra durulamak yeterli. Daha uzun süre tutmak saçlara ekstra bir yarar sağlamaz. Çünkü bakım ürünleri saçın içine nüfus etmez sadece dıştan destek verir.
• Özel kürler daha zengin içerikli olduğundan, saçta 10 dakikaya kadar bekletilebilir. Özel kürler sıcaklıkla daha etkilidir, bu yüzden saçlarınızı streç filmle ya da bir havluyla sarabilirsiniz. Bu kürleri her banyodan sonra değil, haftada bir-iki kez uygulamanız yeterli.
• Uzun uzun saçlarınıza bakım yapacak zamanınız yoksa ekspres kürleri ve maskeleri deneyebilirsiniz. Bu ürünler sadece bir dakika içinde etkili olabiliyor. Ayrıca durulanmayan bakım ürünlerini de deneyebilirsiniz.

21- Baldan faydalanın

Bir tatlı kaşığı balı ve birbuçuk bardak ılık suyu karıştırın. Bir yemek kaşığı elma sirkesini ballı suya ekleyin. Bu karışımı ıslak saçınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. Her zamanki gibi kurutun. Bu uygulamadan sonra saçlarınızın daha kolay şekle girdiğini ve modelin daha uzun süre dayandığını göreceksiniz.

22- Avokado maskesi yapın

Doğal vitamin takviyesi yıpranmış saçlarınıza iyi gelebilir. Bir adet avokadoyu çatalla ezdikten sonra iki adet yumurta sarısıyla karıştırın. Bu maskeyi saçınıza sürün ve saçlarınızı folyo ya da havluyla sararak 20 dakika bekleyin.

23- Köpüğün etkisini artırın

Nemli saçlarınıza uygulayacağınız dolgunlaştıncı köpükler, hacimli saçlara sahip olmanızı kolaylaştırabilir. Bunun için köpüğü sürmeden önce saçlarınızı kurutun ki, köpük saçınızdaki suyla karışıp etkisini kaybetmesin. Avcunuzun içini dolduracak miktarda saç köpüğü yeterli olacaktır. Daha sonra saçlarınızı şekillendirebilirsiniz (Volume And Shine, hacim veren köpük, Oriflame, 11.90 YTL).

24- Saç toniği kullanın

Yağlı saç derisi ve kuru saç uçlarından kurtulmak için haftada bir kez saç toniğiyle baş masajı yapın (Birken Haar Wasser, ısırgan otlu saç toniği, Tresan, 14 YTL).

25- Parlaklık kazandırın

Saçlarınızın parlak ve biçimli olması için: Bir bardak sıcak suya bir avuç kurutulmuş papatya ekleyin 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Papatyaları süzün ve soğuttuğunuz suyun içine bir çay kaşığı limon suyu, bir adet yumurta, 10 damla biberiye yağı ve yarım bardak bitkisel yağ ekleyin. Mikser yardımıyla kremsi bir kıvama gelene kadar malzemeleri karıştırın. Maskeyi kuru saçlarınıza iyice yedirin ve 30 dakika bekleyin, daha sonra normal şampuanla yıkayın, farkı hissedeceksiniz!

26- Taraklarınızı temizleyin

Saçın sağlıklı ve bakımlı olması sadece kullanılan ürünlere bağlı değil. Fırçanızın ya da tarağınızın da saçınıza uygun olması gerekiyor. Bunu şöyle deneyebilirsiniz: Tarağınızı ve fırçanızı elinizin üstüne sürün. Eğer elinizi çiziyorlarsa çöpe atılma zamanları gelmiş demektir. Fırça kıllarının ucu yuvarlak olmalı, tarağın dişleri ise saç derinize batmamalı. Fırçalar ve taraklar haftada bir kez şampuanla yıkanarak kirlerden arındırılmalı.

27- Uçları şampuanlamayın

Uzun saçlarınız varsa, saçınızın tamamını şampuanlamayın. Çünkü bu şekilde saç uçlarınız çok çabuk kurur. Öncelikle şampuanı saç dibine uygulamanız yeterli, durulama sırasında saç uçlarınız da yeteri kadar şampuanlanıp temizlenecektir.


 
Gerçekten çok güzel bilgiler pasim benim saçlarımda uzun ama parlak değil parlak saçları çok severim bunları denicem sağolcanım benim :kiss:
 
Geri
Üst