28 haftalık gebelikte kaç kilo alınmalı?

  • Konbuyu başlatan dnzfrt
  • Başlangıç tarihi
D

dnzfrt

Forum Okuru
28 haftalık gebelikte kaç kilo alınmalı?

28 haftalık gebelik melek kadınlar kulubü 28 haftalık gebelik kaç kilo alınır forum'da.​

Hanımlar 28 haftalık gebeyim. Benim gibi 28 haftalık hamile olup daha şimdiden 10 kilo alan var mı çok kötü durumdayım nasıl durduracağımı bilmiyorum kendimi yaa. Bir de bacaklarım çok ağrıyor ne yapabilirim acaba fazla kilolardan mı kaynaklı acaba bacaklarıma fazla ağırlık mı biniyor diye düşünüyorum özellikle oturduğumda daha fazla ağrı oluyor tam tersi olması gerekmiyor mu? 28 haftalık gebelik yaşayan arkadaşlar sizler neler yaşıyorsunuz?
 
Merhaba
28 haftalık gebelikte bebeğin boyutu yaklaşık olarak bir marul kadardır denilebilir. Ortalama kilosu 1 kg civarıdır. Bebeğiniz artık daha fazla büyüdüğü için daha fazla besine ihtiyaç duyacağı için sizin de daha fazla yemeniz olasıdır. Ama 28 haftalık bir gebelikte 10 kilo biraz fazla olabilir. Gebeliğin tamamında 9-15 kilo alınması ön görülür. Sizin daha son aylarınız var şu haftalarda böyle giderse daha sıkıntı olabilir. Kilonuza dikkat etmeye çalışın. Bacak ağrılarına gelince doktorunuz magnezyum verdi mi bilemiyorum ama bacak kasılmaları olabilir bu ayrıca huzursuz bacak sendromu da olabilir. Huzursuz bacak sendromu denilen şey tam da sizin dediğiniz gibi oturduğunuz zaman ağrılar başlar ayağa kalkınca hareket edince diner. Bunu masaj ya da kafeini keserek azaltabilirsiniz. Ama sırt ağrıları rahim ağrıları sıklaşmaya başlayabilir artık bebeğiniz büyüyor baskılar yapması normaldir.

Huzursuz bacak sendromu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz aşağıdaki yazımızdan dilerseniz. Doktorunuzun talimatlarına lütfen uymaya çalışın. ''Huzursuz bacak sendromu nedir nasıl tedavi edilir'' yazımızda.

 
Geri
Üst