29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!
Osmanlı İmparatorluğu'nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı.1914'te başlayan Birinci Dünya Savaşı'na dünyanın belli başlı devletleri katıldı.Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi.Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar,Fransızlar,İtalyanl ar tarafından paylaşıldı.
Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa,19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldi.Erzurum'da,Sivas'ta kongreler düzenledi.Mustafa Kemal Paşa "Tek bir egemenlik var,o da Milli egemenliktir.Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." diyordu.Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı.

Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı başkan seçti.Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattı.Bir yandan efeler,dadaşlar,seğmenler bulundukları yörede düşmana karşı koydular.Öte yandan düzenli ordular İnönü'de,Sakarya'da,Dumlupınar 'da savaştılar.Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı.
Tahtını, rahatını düşünen padişah, yenilen düşmanla birlikte yurdumuzdan kaçtı. İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu.Bu doğan devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.
İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923'te ilk toplantısını yaptı.13 Ekim 1923'te Ankara Başkent oldu.Atatürk; düşmanın ülkeden atılıp sınırlarımızın belirlenmesinden sonra,çoktan beri tasarladığı cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı.28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırdı.Onlara , "Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz."Dedi.
29 Ekim 1923 günü Atatürk,milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildi.Meclis önergeyi kabul etti.Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu.Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı oldu.Cumhuriyet'in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.
Cumhuriyet;yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir.Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir.Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!

cbkutlamaamd6.jpg

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
 
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!

çok sağolun sizinde:D
 
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!

Büyük Türk milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının Türk milletinden aldıkları güçle kurdukları ve aziz milletimizin 85. yılına eriştirdiği Türkiye Cumhuriyeti, Türk milliyetçileri tarafından kıyamete kadar aynı ülküyle yaşatılacaktır.

Türk milletinin birliğine, devletinin bağımsızlığına göz dikenler; kahramanlıklarla dolu Türk tarihini iyi okumalıdırlar. Türk tarihinin her sayfasında göreceklerdir ki; aziz milletimiz, canına kastedenleri gazabıyla kahretmiştir. Bugün Türk milletine düşmanlık güdenlerin sonu da dün Çanakkale'deki, Sakarya'daki, Dumlupınar'daki düşmanların sonu gibi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şâd, mekanları cennet olsun.
 
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!

Nice 85. yıla Türkiye'm
Atam rahat uyu.....
dediğin gibi; ^^gelecekleri varsa görecekleride var^^
bu ülkenin kötülüğü için üstümüze gelenlerin, illaki görecekleri var..
sen rahat uyu Atam ...
Bıraktığın Cumhuriyeti dahada yücelteceğiz....
 
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!!!

29 ekimleri daha bilinçli daha çoşkulu kutlamak gerekmezmi tarih bilincini özgürlüğümüzün ilanın daha çoşkuyla türkiyenin her bir köşesinde bir çoşkuyla kutlamamız gerekmiyormu bu ülke 85 yıl öncesinde verdiği kutuluş mücadelesi yoktan var olmanın mücadelsini çokta kolay vermedi lakin kutlamalarımız sessiz sedasız geçmekte geçmişini bilmeyen geleceğine asla sahip çıkamaz ben 29 ekim cumhuriyet çoçuğu olarak dünya gözlerimi açtım tarihe çok merakım var ve çoçuklarıma bazı değerlerimizi aşılamaya çaba sarfetmekteyim bunada geçmişle başlamak gerek her 29 ekimde içim bir kıpırdar çoşarım gurur duyarım ve inşallah daha nice 29 ekimlere çoşkulu vede daha bilinçli girmek ümidiyle geleceğimizi teslim edeceğimiz yeni nesle bunu aşılamak göreveimiz olmalı diye düşünmekteyim bu güzelliği paylaştığınız için tşkler
 
Son düzenleme:
Geri
Üst