3 Dondurmalı Tatlı Tarifi Burada Bakmayan Üzülür....

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
3 Dondurmalı Tatlı Tarifi Burada Bakmayan Üzülür....
Dondurmalı Tatlı Tarifleri
Dondurmalı Tatlı Yapılışları




Ağızlara Layık 3 Dondurmalı Tatlı Tarifi



Ailenizi bir arada tutacak, hem ferahlamanızı hem de lezzet diyarına ufak bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak dondurmalı tarifler...Bence bu yazın en hoş ve serinletici tatlıları arasında yer alacak bu tatlıları denemenizi tavsiye ederim....



dondurmali tatli-280.jpg



Çikolata parçacıklı dondurmalı sandviç

Bu leziz mi leziz tarif için çikolata parçacıklı kurabiyeye ihtiyacınız var. Bu kurabiyeleri ister pastaneden, ister paket bisküvi halinde marketlerden, isterseniz de evde kendiniz yaparak temin edebilirsiniz.

Malzemeler:

Çikolata parçacıklı kurabiye

Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı:

Bir kişilik sandviç için 2 adet kurabiye kullanıyor olacağız. Kurabiyenin tekini ters çevirin ve düz yüzeyine dondurmayı ekleyin. Diğer kurabiyeyi üzerine kapayarak sandviçi oluşturun. Dilerseniz, çikolata parçacıklarını dondurmanın dış yüzeyine de serpiştirebilirsiniz.



Keyifli Bir Kızarmış Dondurma

Kızarmış dondurmanın en büyük espirisi, sıcak ve soğuğun damaklardaki eşsiz buluşması...

Malzemeler:


Vanilyalı dondurma

150 gram mısır gevreği

1 yumurta, 1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

Çikolata Şurubu

Ayçiçek yağı

Hazırlanışı:


Büyük bir dondurma kepçesiyle dondurmadan büyük parçalar alın ve derin dondurucuda yaklaşık 1 saat bekletin. Vanilya ile yumurtayı birlikte çırpın. Mısır gevreklerini ufak parçalar haline getirip tarçın ile birleştirin. Derin dondurucudan aldığınız dondurma parçalarını önce yumurta-vanilya karışımına ardından da mısır gevreği-tarçın karışımına bulayıp zaman kaybetmeden derin dondurucuya yerleştirin. Burada 1 saat beklemesi gerekiyor. Bu sürenin ardından buzdolabından çıkarıp aynı işlemi bir kez daha gerçekleştirin ve derin dondurucuya yeniden yerleştirin. Ufak ama derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, top şeklindeki dondurma parçalarını içine atıp 5-10 saniye bekledikten sonra dışarı alın ve servis edilmek üzere tabağa yerleştirin. Son işlem olarak çikolata şurubunu üzerinde gezdirebilirsiniz.



Dondurmalı Cupcake

Cupcake ve dondurmayı ayrı ayrı seviyoruz. Peki neden onları aynı yerde buluşturmayalım?

Malzemeler:

Cupcake ( Tercihinize bağlı çeşitte, yalnız dondurulmamış, buzdolabında bekletilmemiş olmalı. )

Dondurma, ( Herhangi bir çeşit olabilir, en sevdiğiniz mesela... )

Hazırlanışı:

Dondurma kepçenizle tam bir yuvarlak olacak şekilde dondurmayı alın ve direkt olarak cupcake tepesine uygulayın. Servisi aceleye getirmeniz gerekiyor, hatırlatalım.
 
Geri
Üst