4 yasında kuran ögrendi 6 yasında hafız oldu

RoCCo

Yeni Üye
Üye
4 yasında kuran ögrendi 6 yasında hafız oldu
4 Yaşinda Kuran öğrendi,6'sında Hafiz Oldu...
Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekanı, Fatih Camii İmam Hatibi ve Sakarya Müftüsü gibi bir heyetin sınavından başarıyla geçen Muhammed, Türkiye'nin en küçük hafızı oldu.
65731.jpg

Muhammed Cevherli, istenilen yerden Kur'an'ı ezbere okuyarak takdir topladı.

Sakarya'da bir çocuk 6 yaşında Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camii İmam Hatibi Hafız Osman Şahin, İstanbul Süleymaniye Camii İmam-Hatibi Hafız Ekrem Nalbant, Sakarya Müftüsü Sinan Cihan ve meşhur hafız Emin Saraç'ın sınavından da başarıyla geçen Muhammed Serdar Cevherli, Türkiye'nin en küçük hafızı oldu. Sakarya İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ziya Cevherli'nin oğlu olan Muhammed Serdar, Hendek İkramiye köyünde düzenlenen hafızlık cemiyetine katıldı. Heyet önünde istenilen yerden Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuyan küçük Muhammed büyük takdir topladı.

Kendisi de hafız olan baba Ziya Cevherli, eşinin de hafız olduğunu belirterek, "Muhammed, 4 yaşında Kur'an-ı okumayı öğrendi ve aynı yaşta hatmetti. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeyi de çok istiyordu. Ancak biz 6 yaşına kadar bekledik. 6 yaşına girince annesi ve benim gözetimimde ezber yapmaya başladı. Ailenin dışında birine karşı sorumluluk duygusu oluşması sebebiyle Hafız Yahya Burnaz da ilgilendi. Günde 6-7 sayfayı çok rahat ezberleyebiliyordu. Ancak biz bunu 2-3 sayfa ile sınırlı tuttuk. Evde evcilik oynar gibi eğlenceli bir şekilde ezber yaptı. 6 yaşını bitirmeden hafız oldu." dedi.

Diyanet'ten belge verilecek

Ailede çok sayıda hafız bulunduğunu ifade eden Cevherli, liseye giden diğer 2 çocuğunun da Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğini ve derslerinde de gayet başarılı olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 6-7 Ağustos 2007 tarihinde yapacağı hafızlık sınavına küçük Muhammed'in de katılacağını ve resmen 'hafızlık belgesi' alacağını ifade eden Cevherli duygularını şöyle dile getirdi: "Bir baba olarak çok mutluyum. Oğlumuzun hafız olması bize inanılmaz bir huzur ve sevinç veriyor. Bu duyguyu tarif edemiyorum. Ben, babam, babamın babası ve geçmiş kuşak hep hafız. Muhammed bu güzel aile geleneğimizi sürdürüyor. Hayatta bundan daha güzel bir şeye sahip olmak mümkün değil."

(Zaman)

buna ancak maşallah denilir...
 
Cevap: 4 ysında kuran ögrendi 6 yasında hafız oldu

Bendende maşallah bende 5 yaşındayken istiklal marşının on kıtasını ezberlemiştim çocuk hafızası kuvvetli oluyor
 
Cevap: 4 yasında kuran ögrendi 6 yasında hafız oldu

maşallah diyorummmmm başka da bişi diyemiyorummm... dimekki sırf bizim veletler değilmiş akıllı :D

bende de var bitaneee 6 yaşında gazete okumaya başladı şimdi 7 yaşında 1. sınıfa gitmeden 2. ci sınıfa verdiler :D
 
Cevap: 4 yasında kuran ögrendi 6 yasında hafız oldu

Bir maşAllah da ona kızılötesi Rabbim bizede öyle evlatlar versin inşallah
 
Geri
Üst