5 ayda, 2 bin 801 akaryakıt istasyonu denetlendi

M

Monera

Forum Okuru
5 ayda, 2 bin 801 akaryakıt istasyonu denetlendi
5 ayda, 2 bin 801 akaryakıt istasyonu denetlendiSanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan denetimlerin artacağını söyledi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 5 ayda, 2 bin 801 akaryakıt istasyonunda 18 bin 437 pompanın denetlendiğini, 200 istasyona lisans ve marker, 56 istasyona da pompa uygunsuzluğundan ceza kesildiğini bildirdi.
Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği akaryakıt ve LPG sayaçlarını kontrol eden, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu işbirliği ile lisans ve marker denetimlerini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın gerçekleştirdiğini hatırlattı.
Yapılan lisans denetimi sonunda 582 akaryakıt istasyonundan 184'ünün lisansının olmadığının saptanarak mühürlendiğini belirten Çağlayan, marker ölçümü yapılan bin 759 akaryakıt istasyonundan 16'sının marker seviyesinin geçersiz çıktığını ve bu istasyonların da mühürlendiğini bildirdi.
Bu yılın ilk 5 aylık döneminde, 2 bin 801 akaryakıt istasyonunda 18 bin 346 akaryakıt sayacının da denetime tabi tutulduğunu ve 302 sayaçta mevzuata aykırılıklar tespit edilerek zabıt tutulduğunu belirten Çağlayan, toplam 36 akaryakıt istasyonuyla ilgili olarak cezai işlem yapıldığını ifade etti.
Bakan Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla denetimlerine aralıksız devam edeceğini bildirdi
 
Geri
Üst