7.5 aylık bebekte geçmeyen ishal

G

Gamze<<<<

Forum Okuru
7.5 aylık bebekte geçmeyen ishal
7.5 aylık bebekte geçmeyen ishalin tedavisi ve tavsiyeler

Merhaba

Bebeğim 7,5 aylık . Şu anda diş çıkartıyor alt iki dişi yarım çıkmış durumda. Bebeğimi çok az olsa da anne sütü, mama ve ek gıda ile besliyorum. Bebeğim yaklaşık 6-7 gündür ishal. Bebekler için eczaneden ishal ilacı aldım. İlaç toz halinde mamaya karıştırıp veriyorum. 3-4 defa verdim hafif geçer gibi oldu ama tekrar su gibi ishal oldu. İshali devam ederse doktora gitmeyi de düşünüyorum. İshali kesmek için tedavi etmek için ne önerirsiniz teşekkürler.
 
Merhaba

7,5 aylık bebeğiniz şu anda diş çıkartma sürecinde. Bebekler diş çıkartırken çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. Bunların en başında hafif ateş ,ishal huzursuzluk gibi rahatsızlıkları sayabilirim.

Muhtemelen bebeğiniz diş çıkarttığı için vücudundaki kalsiyum potasyum magnezyum gibi mineralleri diş çıkartma için kullanıyor . Bu mineraller kısaca diş yapımında kullanılıyor. Dolayısıyla sindirim sistemi bağırsak florası bu minerallerin eksikliğinden ötürü bozulup bebeğiniz de ishal olarak kendini gösteriyor.

Ne yapmak gerekir . Tabii ki bebeğin diş çıkartma dönemlerinde öncelikle bu mineralleri normalden biraz daha fazla vermek ishali kesecektir. Eczaneden aldığımız toz halindeki ishal kesici ilaçlar genellikle bağırsak florasını düzenlemek içindir bu mineralleri yerine koyan ilaçlar değildir Geçici olarak ishali kesse de bu minerallerin eksikliği devam edeceği için bebeğiniz tekrar ishal olabilir.

Bunun için size öncelikle ek gıdalarda potasyum kalsiyum magnezyum ağırlıklı yiyecekler vermenizi öneririm. Bebeğinize ev yapımı yoğurt ya da süzme yoğurt verebilirsiniz kalsiyum yönünden çok zengindir.

Bebeğinizi mama ile beslediğiniz i söylemişsiniz. Kullandığınız mamanın ishal kesici mama versiyonları var . Eczaneden o mamaları almanızı tavsiye ederim hangi mama markası kullanıyorsanız genellikle hepsinin var.

Ben Aptamil kullanıyordum Aptamil'in ishal kesici maması Aptamil HN 25 diye satılıyor. Sizde hangi mamayı kullanıyorsanız eczaneden kullandığınız mamanın ishal kesici anti ishal mamasını alın bir süre bu mamayı kullanın . Bebeğiniz de eksik vitamin ve mineraller yerine konulmuş olacak ve ishali kesilmiş olacak.

Ayrıca ek gıdalar verirken ishal kesici mineral yönünden zengin gıdalara da yer verirseniz mesela patates püresi ve evde yapılmış süzme yoğurt verirseniz ishali daha hızlı tedavi olmuş olur.

Bütün bunlardan sonra ishalinde bir gerileme olmayıp ishali devam ediyorsa mutlaka doktora gitmemiz gerekir.
 
Böyle mama olduğunu bilmiyordum çok teşekkür ederim alacağım...
 
Geri
Üst