яαρ-кızı... ' nın köşesi RaP le ilgili olmalı..

Cevap: яαρ-кızı... ' nın köşesi RaP le ilgili olmalı..

Kolera&Sagopa k. af benim işim değil.
KOLERA VERSE:

Huzurunda bir güneştim kapana kapana açılan
Affet, mağfiret et kudreti teksin başı ve sonu
Olmayan, nahoş olsun tüm dakikalar senin adını
Anmayan, duamı duydu, içime baktı, kabul etti
Gün doğmadan.
Herkesi iyi bilme !
Kötüye iyi demek günah hocam
Ey hayatı masal olmuş insan !
Senin hayatının masalından daha komik bir şey
Yoktur inan, git de düşüne dur başında
Yıkılmış kabrine dayan.

Ser elimde, sır cebimde takılıp
Kaf dağına çıkıp çıkıp, düşüp kalıp
Unutur oldu sözünü yok sayıp
Düşündüm de kaç kişi kırık yarık kalbi bırakıp
Takılır oldu Kolera sustu, içinden sövüp sayıp

Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil
Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun
Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle.

Eyle ne istersen eyle en güzel sen eylersin
Ben bir güldüm açtım, yapraklarımı toprağa sattım
Yapraklarım uzuvlarımdı, acıdı kayılıp tekrar sana
Sevincinden ağladı. Eyle ne istersen eyle!..

Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil
Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun
Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle.

Eyle iste dilimi keseyim bu benim diyet deyip
Hayırlısın dimama, iste ondan olsun tövbe et ki
Dursun gözyaşın ve sussun deprem
Eyle ne istersen eyle
Biz leim sen Ekrem.

SAGOPA VERSE:

Gün benim günüm ilerledikçe görünür önü
Ekmeklerimi böldüm, ekmeklerine yağ sürdüm.
Ben bölündüm, kendimi onlara bölüştüm
Ayrılmış parçalarımla tek tek görüştüm.
Sus konuşma küsüm, kalplerinde kaç kuruşluk süsüm
Dışım Orhan içim Müslüm. Hışım meydan benim hüzün
Başım heyelan, dilim gözüm,sazım belan, sözüm özüm
Bulunsun çözüm egosistemleriniz çöksün
Fakir mantıklarında derin kritikler yapan sahtekârlar var,
Yumruğumu bir dalaşta kaybederken, tekmelerimi kıranlar var
Üzerime yapsın Rab'dan dualar.
Kaybettiğim sırlarımı aramaya koyulmalıyım.
Devirebilmek için hatırlamak gerek dudakları kelebek.
Haydi sagoya B-12 enjekte edek.
Küçüklerime şeytanlığını öğretmemen gerek lanet herif!..
Bu rüzgara dayanabilmek için bir kayamı olmalıyım?...
Bu tuğlalar bir bina yapmak için varlar.
Bu dalgalarsa kumdan adlarımı yıkmak için çağlar.
Cevaplarıma sorular sordukça sagopa ağlar..

Kolera - Aklımın Odaları (ft. Sagopa Kajmer)

Emeklemekle başlar hayatın yolları
Ayak nasır tutar madalyon çift taraflı
Naçizane ben ozan dizelerim sızı
Hangi birimiz yaşadı tek taraflı
Sorma gitsin
Yokuşlarım nefes kesselerde ben yolumda
Sersefil çakıl taşı modunda direnir oldum
Sebepsiz arbedemdin dilimde küfre döndün
Özürlerimdin bugüne kabulsüz bir teklif oldun

Keyfime değmeyin rüyalarımda karmaşık teranelerde yazarım
Olsun varsın anlaşılmaz olsun yunusun kalbi çöple dolsun
Körpe duygularımı kahpelere de verdim sahteliklerim menfi
Düşlerimde karakter oldum üzgünlüğüm kendime özgü
Son hataların yok telafi lüksü küskün düştüm müstakil bir onurun
Miras kaldı küskün,düşen ağlamaz yazılarımın ana temasıydı
Ben bildim kendimi sessiz kaldım isyanlarımı da yüreğime gömdüm
Mültecilerimi öldürdüm hepsini

Lolipop şekerleriyle 18ine kadar flörtsün ve mahluk söyle adın nedir?
Kaç harften oluşuyosun?
Kaçın sesli? Kaçın sessiz?
Kaç davranış sergiledin?
Kaçı yerli? Kaçı yersiz?

Koş saraylarıma bulabilirsen beni
Konuş ve dertleş eskisi gibi
Bul seni getir bana hediyem ol
AKLIMIN ODALARI SENLE DOLDU TAŞTI (3x)

Kolera - Avam Bir Kurgu

VERSE1

GÖRÜNTÜLER PEK FLU BUGÜN HETEROJEN BİR KÖRDÜĞÜM ALDI YANINA İYİ BİR TAKVA HER ÖLÜMLÜ TADTI BİR ÖLÜM GİRME KANIMA SUS BİR HATTA ÇİFT TARAFLI HIRSA KAPALI TARİFİ YOK LÜGATTA KIRPIK HİLE TAŞIDI MİMİKLERİNDE İNSAN CANLISI NEKADARDA DOSTHANE YERİNDEYSE ACİZ KALP BASINCI BANA DÖNÜK AĞIR BİR SUÇLAMA TÜFEKLERİMİ TEMİZLE YAĞLA KALKIŞ İZNİ ALAMADI AKLIM O ANDA TIRNAK YEDİREN VAKKA BUYURUN ŞÖYLE TAKLAYA ADINA SAKLA FAZLA BETRA YABANCIYIM BU YÜZYILA CEHALETLE GELDİ LANET HAZIMSIZ BİR METANETLE ÇELİMSİZ BİR KERAMET ZEVKİME GÖRE BİR MUHABBET NİHAYET GELMEDİ İŞİME BEKLEMEK TERBİYE İHLAL OLDU DURUMU BULDU STRES KONUYA DAHİL OLDU SANIRIM VADE DOLDU AVAM BİR KURGU ADAMIN BİRİ VARMIŞ HUZURU YOKMUŞ AKLINDA HAYATI ÇOK KURMUŞ HAYATI SUKUT-I HAYAL OLMUŞ İLİKLERİ ERİMİŞ DONMUŞ BÜYÜYEN TOHUMLARIN SENİ BİR KESEKAĞIDI TAŞLA TAŞLAR OLMUŞ HER BİR DOSTUN HAFİYE KURUMUYMUŞ.

EKSİKLİKLERİNİZ BELİRLENDİ KAFANIZDA MİDENİZDE DNALARINIZDA FAZLA SAYIDA KOLERA BULUNDU ÜSTÜNE ÜSTÜK KALBİNİZDE DEFOLU NE OLACAK BU GİDİŞİN SONU İADELER BU AY SONU UNUTMADAN

UYKU GİRDİ BEDENE HELAL KALKIP GİDENE DELİKSİZ BİR UYKU SOLUĞU DURDU FELÇ İÇİNDE ŞİMDİ HER DUYU YANİ DUYMAZMI NE KONUŞTUĞUMUZU?FIRLATALIM ONA DOĞRU BİR UYDU TEPKİ DUYDU ALGILARIN SU ALDI BENDEN UYARMASI FAZLA VAKİTİN KALMADI SURAT MOTORUN SU KAYNATTI ŞURADAKİ BAYIM HASTALIKLI RENCİDE ETMEYE PEK MERAKLI BUYRUKTUR BULUNSUN EN TEZİNDEN DAİRESİNDE BOĞAZI SIKILI. VAGONA BAĞLI TREN DURAKLARI...AF YASAĞINDAN YARARLANDIM BİR İNSANIN HAYATIYLA OYNADIM SANDIM DİKİZ AYNASINI KIRDIM ARKASINDAN BAKTIM CANIMI SIKMA CANINI YAKARIM KÖŞEYE SIKIŞTIRILDIM YÜZÜNÜ KIZGIN YAĞLA BEN KIZARTMIŞTIM KERBELA'DA ŞEF AŞÇIYDIM ADAMIN BİRİ VARMIŞ HUZURU YOKMUŞ MİSALİ HEP TAKILDIN YÜZDE KAÇTIR HAFIZA KAYBIN?KENDİ KUYUNU KENDİN KAZDIN ÜMİTSİZ BİR VAKKASIN.

>beat by YUNUS ÖZYAWUZ(aka SAGOPAKAJMER-DJ MIC CHECK)

Kolera - Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine

Sagopa Kajmer & Kolera)

Kolo verse:
Bir adamın adı çıkacağına bence canı çıksın
Bir ağaçta gül de biter diken de kuru bir dalsın
Biri bilmeyen bini nerden bilsin, bundan böyle
Bez alırsam musuldan bak kız alırsam asilden

Sıçan çıktığı deliği bilir, 2 gözüm tetiktedir
Yakama bir dua iliştir, O duyduğunu yetiştirir
Kendini benimle geliştirir, koordinatım finishtir
Ruj yakanda rapse, giderine giderim hep değiştir

Görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum
Benden başka ben yok ama uyu yatakta gözünü yum
Değiştiremezsin beni, kasma boşa ben buyum
Biraz huysuz biraz kırık ben kendimle mutluyum

Çokmu battı gözüne usturuplu oturuşum benim?
Nerem doğru hommie olmasın mı eğri ümitlerim?
Değişeceğine söz vermiştin ama daha demin
Huyun olur abartma açıktan geç alarga
Ha ha ha işte hayatın böyle boş bir kahkaha
Dudaklarımdan dökülür yapraklar
Hüzzam makamında savrulur boşvermişliğim
4 bir yana 4 nala kötü günlerim iyilere nazaran sayıca fazla
Bak şu tıfıla yürür kasıla kasıla, uymadı mı
Hiç bir kılıfa açta elini bakayım falına
Bak canım senin falın fallanmış
Alnın karışlanmış buna alış, bak benim yüzümde bir karış
Bu diyardan sıvış

[Nakarat]
BAĞLI HAYATIM PAMUK İPLİĞİNE
EŞKİYA MI HÜKÜMDAR DÜNYAYA
ADEMİN HAVASINA KURBAN
GERDANIMA URGANI BAĞLA
AS BİLEMEDİĞİM HER SORU İÇİN BENİ
YIK DOMİNO TAŞI MİSALİ BİR KERE DE
HOP DEVİR BENİ EVİR ÇEVİR SUSTUR
BIRAKMADI PEŞİMİ BU NE DİVANE KULDUR

SAGO VERSE

HER SENE BİRİMİZ İÇİN KURBAN OLUR KUZU-KOYUN. YAŞAMAK DEĞİL OYUN UMMADIĞIN ANDA KESİLİR BOYNUN. ETEĞİNİ İNDİRMEK İSTEDİĞİN İÇİN HAYAT FAHİŞE SANA GÖRE ŞAHİTLİK ETSİN SUÇLARINA, KOMUT VER KÖRE...!BEN KİMSEYİ KAYBETMEDİM, HERKES BENİ KAYBETTİ. BİRAZ AYBETTİ, BAZEN YALNIZLIK DA HEYBETLİ.YAŞADIĞIM ODA KASVETLİ.MAALESEF İHTİYACIM OLAN İŞ RÜŞVETLİ. KARAMSAR ADAM HİKMETLİ
NAZİKLİKTEN BIKTIM, KABA OLMAM KENDİME KÜFÜR.BANA DERİN VE DENEYSELSİN DİYEN MORONLARA CEVAPLAR ÜFÜR. YAŞAM SİRK SAHNESİ, JONGLÖR VEYA CAMBAZ. KENDİ KADER TAYİNİNDE HER İNSAN BİRAZ KUMARBAZ. SAÇIMI BEYAZA BOYAYAN HAYAT RESSAMININ ELLERİ KADAR HAFİFTİR TEKMESİ KADERİN.
EVET KUZEN DERİNİM. DERİN BİR BOLCA DALDIM. TÜPÜMDE OKSİJEN BİTMEK ÜZERE YARDIM EDİN!.. KABRE GÖMSEN BENİ KAÇ LİRADIR KEFALETİN?...

[Nakarat]

Yeaahh melonkoli sago kaf kef kolera...
Kulağımda güzel sesler var.
Ya senin...

Kolera - Bugün Mutlu Olmayacak Gibiyim

VERSE1

RUH HALİM MÜSAİT HAVADA KÖTÜ BUGÜN BUNU ARTIK ANLATMAM GEREK 365 GÜN GERİLİM SÜRECEK SANIRIM POLLYANNA BİRAZ SIKILIP ÜZÜLECEK BUNU ARTIK ANLATMAM GEREK GERİLİM HATTINA GERÇEK GERİLECEK KOLERA KALBE DEĞİNECEK YANGIN SARDI YARALI KAYGI YEDİ NUMARA SAÇLARINI KAZITTI BEDENİM İÇTEN YANMALI GÖZÜNÜ ÇIKARIP ÖNÜNE KOYMALI YARALI TALİH MİLİTANI YAKINLARINDA AYRICALIKLI BİR YALANCI ARAMALI KURCALAMA YAVRUM BU KONU AYRICALIKLI DEMEK SENİN MEDET UMAN YANIN BİRDE TARAFLI GÖZÜNÜ KİMLER BAĞLADI BİR BAYKUŞUN GAGASINDA KALDI KAFANIN PERVAZI EDEP CAN BİLERSE GÖZÜNÜ KAN BÜRÜRSE KEFEN DENK GELİRSE BİR ATIN NALINA BAĞLI ŞANS DÖNERSE DELİYE DÖNERİM KADERE ŞANS DÜŞERSE TRANSİT YOLCU DESTİNASYON UÇURUMA ÜRKEK DUDAKLARIMDA KELEBEK GÜRÜLTÜSÜ GÖNLÜNÜN YARISI KOF NURU KAÇTI KAÇ DAKİKA ÖNCE ÖLDÜ EMDİĞİN HARAM SÜTTÜ BELLİ YOKSA OĞLAN DAYIYA KIZ DA HALAYA MI ÇEKTİ HEY MIC CHECK DVDYİ BAĞLAMAN GEREKECEK 90 DAKİKALIK GERİLİM ÇEK GÖZLER MERCEK BUNLAR GERÇEK NE BİR DANDİK SİHİR NEDE KERAMET DİL ÇABUKLUĞUMU BENDEKİ MARİFET ÜZÜLECEKSEK HERKES GİBİ ÖLECEKSEK KANAMAYA EŞ DEĞER MAKİNEDE ACI ÇEK

BEN NASIL BİR FERDİM UZUN UZUN KONUŞURUM LÜZUMU OLMASADA KURGUMU KALBİNE KURMUŞUM KERBELADA SAATİMİ HÜZÜNÜME KURMUŞUM KAYBOLURUM DURUN GÖZÜME BAK DA SARFET İNKARI ÖNERİYORUM İÇİNİ AÇ DA GÖRELİM GERÇEĞİ ÜZÜLÜYORUM BEN NASIL BİR FERDİM UZUN UZUN KONUŞURUM HALBUKİ ÇOK KIRGINIM ÇOK SUSKUNUM

VERSE2

KİM DEMİŞ KİME DEMİŞ NE DEMİŞ NEDEN DEMİŞ KİM KİMİNLE NEREDE NASIL NE HALLERDE SERGİLENMİŞ PEKİ BUNU KİMDEN ÖĞRENMİŞ ÇOK KONUŞANIN DİLİ KESİLİRMİŞ RUHLARINIZDAN SÜZÜLÜP GEÇTİM İLKİN KENTİN DIŞINA SEYİRTTİM SIKIŞTI KALBİM SİGARA VERİN BUGÜN MUTLU OLAMAYACAK GİBİYİM SAFKAN AYIPTI BELKİ DENİZ SEVİYESİNDE KAYIP SAYDIM SENİ İÇİN KOYU RENK VE KELEKTİ TERCİH EDİLEBİLECEK EN KÖTÜ SEÇENEKTİN ULAN BU NE BİÇİM BAL SEN NASIL PETEKSİN CANINI ALDIĞIN CENİNLERİN BEDDUALARIYLAMI ŞİMDİ ŞEFAAT DİLEYECEKSİN ALTINA ÇEKİLEN TABURELERLE GÖRDÜĞÜN SAYGI ASLINDA ONLAR G...NE KOYMAYA KARARLIYDI ÇIKARLARI OLMASA BOYAYNAM SANDIM SENİ YILLARIN AKINTISIYLA OYSA SAKLI ÇATALIN BOĞAZINA AZMETTİRDİĞİN GÜNAHLAR 1.74 BOYUNDA RÜŞVETİ BOLCA YOLLA ŞÖYLE SÜRÜKLEN BATAKLIĞA FIRSATIM OLSA TIKARIM SİZLERİ KORKU TÜNELİNİN ARASINA OKUL ANESTEZİYLE HAYAT KARMAŞAYLA BEN BİR İKİLEMEYLE HAYIR HAYIR SEMPATİZANLIĞIM KENDİME HUYUM SUYUM KURUSUN SURATIM BENZER KENDİ YÜZÜME ESTETİK BİR ENSTANTANE BİRAZ DA ŞU TARAFA DOĞRU GÜLÜMSE SENLE HESABIM VAR HADİ NEYSE OLUP BİTEN GERÇEKSE İMİTASYON MORON KAFANIN İÇİNDEKİ ÇOCUK KOROSUNU ARTIK KİLİTLE KAÇ MODEL BU KARAKTER BU NASIL KUALİTE SANDI KENDİNİ SOFİSTİKE NEFSİ MÜCADELE ASKIDA KALDI TAKLA ATTI MENTALİTE AĞRI ÇEKTİ TIR YOKUŞ BAŞINDA SÖYLEDİM YA ÇUVALDIZI BANA SATIRI SAPLA KENDİNE

TRANSİT :BİR YERDEN BEKLEMEKSİZİN GEÇME.

DESTİNASYON :YÖNELİM,GİDİLECEK YOL.

ŞEFAAT :BİRİNİN SUÇUNDAN GEÇİLMESİ VEYA DİLEĞİNİN YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN YAPILAN ARACILIK.

Beaty by'YUNUS ÖZYAWUZ(aka SAGOPA KAJMER-dj mıc check)

Kolera - Can Havli

(Sagopa Kajmer & Kolera)

Sagopa verse:
farkımı farkedene farkını öde,farz.
bu benim içimin dışa vuruşu,karamsar tarz
arz talep meselesi çektiğim bu rapin ceremesi
al kalemi yaz bedava denemesi
sıkıntı çivi gibi beynime çakılır
herkes bir başkasını kendinden daha fazla tanır
kendini bilmeyen rehber mesafesinde kala kalır
ben beni bildim adımı çağır!....(SaGoOo)
mikrofonu aç!...ya içimi okşa yada yol başsaç!...
cephende mızrak yoksa sopanı al kaç!...
edebini bozana 1 şarkım 100 kırbaç.
hadi kaç, kovalarım, rap saklambaç
kız kaçıranı ateşe verdim , kız kaç!...
etrafın sarıldı kıskaç.alışmamış dilde durmaz punch!...
herkestir kıskanç. kimisine yüzüm sıcak,kalbim soğuk donuk.
bugün saat kaç gibi kalbine girdi en son konuk.
bildiğim mc'lerin hepsinin tek emeli bir koltuk.
eğer savaşmak istiyorsan Bağdat'a git moruk!'...

Nakarat:
can havliyle kaçıştım , acımı dindirmem gerekir
bana getir ilacımı , kader sancı bana yabancı
kırıcı sonların var - iyi başlangıcı yaptın!...

Kolera verse:
ya Rabbim , bu kadarına da pess
ay kalbim sıkışıyor girişirim kess
rap muallim dedi oku çocuk olmada pess
sen sesini kes keserim ben nefess

çok fark var ben sen o
rap farkı var sen ben o
güç farkı vaR sen K.O
isim farkı var ben Kolo

go Kolo go!liriklerin 3'lü salto 1 combo
arkasında çaldı bando rapçi yaptı kanto
bu sapkınlık anları izlediğim en kötü son tango
yesin seni Nuri Alço ol bir Donny Darko

al aşını sarmala vur kendini yola
bekleyerek gelmez güven insana
istemediğin yere çeksene bir perde
dönüyorum kendime şükür hür irade

doldur saki içeyim bari,arkadaşım Nur Yoldaş sanki
teyyareyle gezer seyyare bu kız dahi,rapim baki
senin tali , hüzün mani söz kallavi , sesin mimli
benim demli , içim kinli , kim bilir ki?

parçalarına ayırsam seni dönersin hemen moleküle
aragazı verse birileri gelirsin katakulliye
selamdır anca boynumun borcu beni dinler her devriye
tanıdığım her erkek kesilir nedense jönprömie

Sagopa Kajmer & Kolera Beyaz Show’da
beyazshow.jpg

adsizb-263x3008d958.jpg

Sagopa kajmer & kolera beyaz show da
Diğer Konuklar:Hayko Cepkin &Yasemin Mori
Programı 27.02.2009 Cuma günü Beyaz Show’un her zamanki saatinde izleyebilirsiniz.

kitap yazarmisin abi diyenler var.evet kitap yazmaya basladim 1 hafta once ilk 2 sayfami yazdim.kimbilir ne zaman size kavusur ama cok guzel,latif bir kitap denemesi yapiyorum nacizane.hayattan ve din -iman dunyasindan nefis seyler yaziyorum.hem kendi hayatimdan hem de cevreden,alimlerden.
sozlerimden de koyup bir iki gazel -kaside denemesi de yapacagim evelallah.
sonucta bunlarin hepsini kendim icin,zevk icin,dolu vakit gecirmek icin yapiyorum.

Sagopa Kajmer..

İŞTE O RÖPORTAJ

LINGUISTanbul: Merhaba..Nasılsınız ve bu aralar hayat nasıl süregeliyor sizin için?

Sagopa Kajmer: Teşekkür ederim her şey iyi ve de hoş.

LINGUISTanbul: Şimdi gelelim röportajımızda size sormak istediklerimize.İlk sorumuz bu dil bölümü serüveninin başlangıcıyla ilgili olsun ve " lisedeyken dil bölümünü seçmenizdeki sebep nedir ve bu bölümü isteyerek seçenlerden mi yoksa hani tesadüfen kendimi bu bölümde bulanlardanım diyenler olur ya, siz de onlardan biri misiniz?" diye soralım?

Sagopa Kajmer: Lisedeyken ya sözel ya fen-matematik seçebiliyordunuz.Ben matematik ile iyi anlaşamam.Kendini bana pek de anlatamadı sanırım ya da ben onu anlamak istemedim.Anladığım şey konuşup yazmak.Bunlarda hüner sahibi olan biri elbette seçimini bunlardan yana kullanır.

LINGUISTanbul: Lisede dil bölümü okurken dersleriniz nasıldı ve lise hayatınız nasıl geçti kısaca anlatabilir misiniz?

Sagopa Kajmer: Lisede çok ama çok çalışkandım.Ama her şey not almak içindi.Ergenlik dönemim zordu.En çok sevindiğim şey o dönemlerden kalan saflıktır.Herkes saftı yani aptal demek değil içi dışı bir insanların hoşluğu bahsettiğim.Modeller ve araç gereçler daha sevimliydi espiriler daha dozundaydı.Zaten lisenin espirisi de bu.

"Yabancı dil deyip geçmeyin."

LINGUISTanbul:Lisede dil bölümü okumasaydınız,hangi bölümde okumak isterdiniz ve üniversitede hangi bölümü tercih ederdiniz?

Sagopa Kajmer: Ne lisede ne de üniversitede bölüm vs gibi şeyler sadece levhadır.Dil ya da farklı bölüm okumak insanı dilde maalesef uzman yapmıyor.Hususi gidip anavatanından öğrenilmeyen yabancı dil ; çarpık ve dağınık konuşulan forma uğramış yamuk bir Türkçeden başka hiçbir şey olamaz.Ne İngilizce bölümü master talebeleri bilirim İngilizceleri çok komik olan..Yabancı dil deyip geçmeyin.dışarıda bizlere bozuk dilimizden ötürü gülerek diyalog veriyorlar. O nedenle ben bölüm için değil bölümü bahane ederek hayatımı düzenlemeye çalıştım.Sadece Farsçaya karşı olan ilgim ağır bastı.İngilizce İspanyolca Latince tercihlerim de vardı.Ama zoraki tercihlerdi.Zaten her şey zor ki değil mi? Okumak da zorakiydi.Oku da ne okursan oku mantığı vardı.

LINGUISTanbul: Dil bölümünden mezun olduktan sonra,yabancı dil ve öğrenci seçme sınavına girdiniz.Bunların sonrasında da bir tercih dönemi yaşadınız.Bu dönem sizin açınızdan nasıl geçti?

Sagopa Kajmer: Heyacansız,gayet sıradan ama çok hayal kurarak.Şimdi o hayallere ulaşmanın rehaveti var.

"Yakaladığın avın ne yasını tut ne bayramını yap."

LINGUISTanbul: Bu tercih döneminden sonra okulumuzun Fars Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleştiniz.Bu bölüme yerleştiğinizi öğrendiğinizde tepkiniz ne oldu ve bu bölümü gerçekten isteyerek mi seçtiniz?

Sagopa Kajmer: Kuzenim beni aramıştı sabahleyin.Uyuyordum onun telefonuyla uyanmıştım.Kazanmışsın demişti.Uykumdan uyanıp plan yapmaya başlamıştım.Ama okul için değil,yeni bir hayata adapte için.Okulda yaşanacaklar bellidir.Onlara hazırlanmalar ilk-orta ve lise de kalmıştı.Artık üniversite mevzu olunca ilk akla gelen hayat oluyor.Neyle yaşarım ne yerim ne içerim vs.okulu hiç düşünmemiştim kazandığımda.Attığım oltalardan biri bir ava takıldı.Zaten av yapıldı.Onun hakkında ne iyi ne kötü düşünme.Yakaladığın avın ne yasını tut ne bayramını yap.Sadece önüne bak,sıradaki gelsin!.böyle yaşanır zaten hayat.

"Farsça'nın yumuşaklığı ve samimiyeti beni 4 sene götürdü ve yaşattı."

LINGUISTanbul: Pekala Fars Dili ve Edebiyatı hakkında neler düşünüyorsunuz,bu bölümle aranız nasıldı?

Sagopa Kajmer: Her zaman iyiydi.Öğretmenlerim çok iyiydi.Arkadaşlarım da.Üniversitenin güzelliği de ayrıydı tabiî ki.Yalnız polisler ve çatışmalar arasında zar zor okudum.Zor zamanlar atlattım okul okurken.Farsça'nın yumuşaklığı ve samimiyeti beni 4 sene götürdü ve yaşattı.Sonra askerlikte bir kez daha kurtardı.Ne güzel bir durum.

LINGUISTanbul: Üniversitedeyken hayalinizde veya hedeflerinizde neler vardı?

Sagopa Kajmer: Müzik yapmak.

"Koridorda dolaşan Yunus'un hislerini en iyi o hisleri size ulaştıran Yunus bilebilir."
LINGUISTanbul: Sizin de bölümünüz koridorunda veya Edebiyat Fakültesi genelinde anılarınız olmuştur.Bunlardan birini veya birkaçını bizlerle paylaşabilir misiniz?

Sagopa Kajmer: Evet hergün aynı şeyleri yapardım.Koridorum boyunca mırıldanarak rap yapardım.Söz yazardım.Ucuzca bir walkmanim vardı kaset çalardı.Evde müziklerimi enstrumantal olarak kasede çeker koridorda onları dinleyip söz yazardım.Şu an düşünüyorum da ne muhteşemmiş.Ne kadar saf ve temiz günlerOysaki o günlerde de ''yaa ne kötü bu günler'' diyordum.Zorlu günler.Teksin ve müzikle kafa tutmaya çalışıyorsun.Yapabiliyorum ben demek istiyorsun ama teksin.Bir tek sen ve koridor varsın.Ben arkadaşlarımla çok muhabbet etmezdim.Ama onların sevgisini kısa sürede kazanmıştım.Hocalarımın da.En özel anım işte o koridorda kulağımda walkmanle kimseye çaktırmadan mırıldanmalarımdı.Tabi sizler ne var ki bunda diyebilirsiniz.Ama koridorda dolaşan Yunus'un hislerini en iyi o hisleri size ulaştıran Yunus bilebilir.Özeldi.

"Ben onlara bir gün beni dinleyecekler demiştim.Hayalim buydu."

LINGUISTanbul: Gördüğümüz kadarıyla birçok mahlasınız var.Üniversite yıllarınızda arkadaşlarınızın size söylediği mahlaslar var mıydı? Ayrıca üniversiteden arkadaşınız olan ve hala görüştüğünüz kişiler var mı?

Sagopa Kajmer: Hayır kimseyle görüşmüyorum okurken de görüşmezdim.Mahlas da koymadılar bana hiç.Gayet sıradan merhaba ne haber.Zaten üniversite insanın ayağının yerden kesildiği dönemdir.Ya gereksiz sıcaklıklar olur sahteden bozma dostluk görünümünde safsatalar ya da 4 senelik dost rezervasyonları gibidir.4 sene biter sonra herkes yediğiyle kalır,sen sağ ben selamet.Hayat da böyledir.Üniversiteyi tek başına kocaaaaaa bir teklik içerisinde bitirdim.Bir iki yakın gördüğüm kişi vardı ama benim bakışlarım onlar için sanırım çok hayaliydi.Düşünsene hayallerini anlattığında sana gülüyorlar alaycı bir şekilde olur diyorlar.İşte böyle insanlardı bir çoğu.Halbuki ben onlara bir gün beni dinleyecekler demiştim.Hayalim buydu.

LINGUISTanbul: Gençliğinizde rap müzikte kendinizi bulduğunuz için mi rap müziğine bir eğiliminiz oldu? Sizi bu müzik tarzına iten şeyler nelerdi?

Sagopa Kajmer: Rap beni ilkokulda buldu.O gün bu gündür rap var.Ritim ve söz ötesinde o dönemlerde başta scratch sesleri ve break dance ibareleri beni hiphop kültürüne çekti.

"Zor olan hem para kazanıp hem iş yapıp hem yaşamaya çalışmaktı."
LINGUISTanbul: Biraz da müzikal kimliğinizle ilgili sorulara geçelim.Bir şarkınızda "Sagopa Kajmer 98 çıkışlı..." diyorsunuz.1998 yılında müzik piyasasına girdiğinizde göre,üniversite yıllarınızda başlamışsınız müziğe.Üniversite okumakla müzikle profesyonel manada ilgilenmek sizin için zor oluyor muydu?

Sagopa Kajmer: Evet gayet zordu.Zor olan müzik yapmak değildi belki ama işin hamallığı vardı.Plak şirketleri fostu.Ne klip ne tanıtım sadece gelsin paralar diyenlerdi.Ben de çok serttim.Çekilmez bir müzik yapmışım diyorum şimdilerde.Belki de para yatırmamakta haklılardı hahahaha.Zor olan hem para kazanıp hem iş yapıp hem yaşamaya çalışmaktı.Müzik beni motive ediyordu yoksa moralman biterdim.Ne sevgilim vardı ne param.Sadece yeteneğim ve külüstür bir bilgisayarım vardı.o zamanlar tipimde külüstürdü hahaha.

LINGUISTanbul:İngilizce Rap albümü yapmayı düşündünüz mü ve ileride böyle bir şey düşünür müsünüz? Ayrıca İngilizce Rap'te kimle düet yapmak istersiniz?

Sagopa Kajmer: Ben türküm ve dilimi konuşurum.Avrupa'ya açılmak ancak yelkenle olur.Rapte düet olur ya da olmaz bunu kalite belirler.Ben özellikle kimseyi düşünmedim.Önceden listem kabarıktı ama artık listelerimi yaktım.

"Hayatın tadlarına ulaşabilmek için korktuğunuz şeyleri aşmanız gerekir."

LINGUISTanbul: Çok yakın zamanda Pesimist EP 5 "Kör Cerrah"ı çıkardınız.Bu EP nizin kapağında ilginç denilebilecek bir resim var,bu resimde neyi anlatmak istediğinizi bizlerle paylaşabilir misiniz? Ayrıca Pesimist EP leriniz şuanda EP 5'e kadar geldi.Peki bunların devamını görebilecek miyiz?

Sagopa Kajmer: Hahahaha o kadar çok tanım yaparım ki hangi tanımın gerçek olduğuna sen bile karar veremezsin.O nedenle kapak resmine bak ve temayı kendin belirle.Belki kapaktaki çocuk temayı anlayamadığı için popo kısmına tokat yiyordur.Hayatın tadlarına ulaşabilmek için korktuğunuz şeyleri aşmanız gerekir.Bu EP nin son seri bölümüydü.5'te son noktayı koydum.Artık bedavaya köfte dağıtmayacağım çünkü yediklerinde bu çok acı olmuş,soğan fazla kaçmış vs diyorlar.Ben artık iyi niyetimi arşive koyuyorum.

Geri