Abant gölü nerededir ?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Abant gölü nerededir ?
abant gölü nerdedir,abant gölüne nasıl gidilir,abantta ne nerededir,abant gölü nerede,abant gölünde ne yapılır,abant gölü hakkında bilgiler

Çam ormanlarıyla çevrili Abant Gölü'ne gidiyoruz. Abant denince akla kış turizmi gelse de aslında burası her mevsimi farklı güzellikte yaşayan bir yer.

Abant tertemiz havasıyla, şehirden kaçmak için ilk akla gelen yerlerden biri. İstanbul ile Ankara arasındaki yolun ortalarında olduğu için her iki büyük şehirden de çok sayıda ziyaretçisi oluyor.

Abant'a gitmenin en kısa yolu ücretli Anadolu Otoyolu üzerinden. İstanbul'dan gelenlerin Kaynaşlı ayrımından otoyoldan çıkıp, Bolu Dağı'nı tırmanmaları gerekiyor. Dağın bitiminde Abant sapağından giriliyor. 22 kilometrelik yemyeşil yolun sonunda Abant Gölü Milli Parkı'nın girişine geliyorsunuz. İstanbul'dan Abant'a yol yaklaşık 3 saat sürüyor.

İster aracınızı parkedip hemen faytonla gezmeye başlayın, isterseniz önce yemeğinizi yiyip yürüyüşe geçin. Ya da hemen kitabınızı alıp göl kenarına yerleşin.

Abant'ta göl çevresindeki 7 km'lik parkurda yapılan fayton turu son derece keyifli. Bir yanda göl manzarası diğer yanda orman, kuş sesleri içinde geziyorsunuz.

Faytonla gölün çevresini dolaşmak yaklaşık yarım saat sürüyor. Tam turun fiyatı 20 milyon. Yakın bir zamanda göl çevresindeki yolun trafiğe kapatılması, sadece vagon sistemi ve faytonla ulaşımın sağlanması planlanıyor.

Abant'a günübirlik gelenler de var, haftasonu kalanlar da. Bazıları ise başka şehirler arasında yolculuk yaparken bir gece kalıp yoluna devam ediyor. Şirket çalışanları için de özel paketler sunuluyor.

Abant'ta konaklamanın maliyeti, iki kişi gecelik 160 ile 260 YTL arasında değişiyor.

Göl manzaralı tesislerde çoğunlukla ızgara yemekler yapılıyor. Balık sevenler için özellikle ızgara alabalık son derece leziz.

Abant'a gelirken yol boyunca sıralanan köy ekmeği ve ızgara yapan restoranlara takılmadıysanız, Abant Gölü kenarına kurulup çayınızı içebilir ya da damak tadınıza göre bir yemek seçebilirsiniz. Ancak otellerdeki açık büfelerin dışında, restoranlarda ızgaradan başka çok fazla çeşit olmadığını hatırlatalım.

Yemeğin ardından güzel bir yürüyüş ve bisiklet turu Abant'ta yapılabilecek diğer etkinliklerdendir.
images.jpg
1abant_golu_18.jpg
abantgolu1.jpg
abant-golu-resimleri.jpg
 
Geri
Üst