Acı Cehre Otu resimleri genel tüm bilgileri burada

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Acı Cehre Otu resimleri genel tüm bilgileri burada
acı cehre otu cehre otu acı kullananlar bitkisinin resmi otun resmi
Acı Cehre nedir
Acı Cehre Bitkisi kilo verdiriyor mu
Acı Cehre sağlık için yararlı mı ?

Son zamanlarda, baharın ufaktan kendini hissettirmesi ile diyet ile alakalı reklamların fazlalaştığını görmekteyiz.

Karar verdim ve araştırdım arkadaşlarım, yine net ortamında çarpıcı bilgilere ulaştım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Acı Cehre “Ak Diken” olarak da geçiyor. Latince ismi “Rhammus catharticus”. Latince ismi bize etkileri konusunda bir fikir veriyor. Catharticus yani katartik terimini biz müshil benzeri ilaçlar için kullanırız. Etkilerine bakınca da müshil benzeri etkilerden ya da idrar söktürücü etkilerden söz edildiğini görüyoruz.

Bu bitkinin zayıflatıcı etkisi yağ yakmasından daha çok hızlı bir şekilde vücuttan su kaybettirmesi aracılığı ile ortaya çıkıyor olabilir. Eğer etkisi bu ise, masum bir preparat değil. Amerika’da yasaklanan bazı zayıflama haplarının içinde idrar söktürücü ilaçlara rastlandığını biliyoruz. Bu tip ilaçlar hızlı bir şekilde su kaybettiriyor, ve vatandaş bunu “Ne güzel hızla kilo veriyorum” diye yorumluyor. Ama aslında ortada yağ dokusunun azalması ile verilen bir kilo yok hatta kaybedilen su nedeniyle de vücut tehlikeye girebiliyor. Vücudumuzun yaklaşık %70′inin sudan oluştuğunu düşünürseniz burada kaybedilecek miktarın ciddi kilo azalmasına neden olacağını tahmin edebilirsiniz. Bu da bu bitkiyi “başarılı” gösterebilir. Ancak bu durumda kilonun gerçek nedeni olan yağ dokusunda pek fazla kayıp olmayacağı da malum. Belki besinler de emilemeyeceği için bir miktar kayıp olabilir ancak bu da sağlıklı bir yol değil Yani muhtemelen ilaç bırakılınca verilen kilolar hızla alınacaktır.

Ayrıca eğer bu bitki ishal yaparak kilo kaybettiriyorsa, yukarıda değindiğimiz üzere, vücut için gerekli vitaminlerin ve besinlerin emilimini de bozabilme ihtimali var. Yani bu bitkiyi kullanırken vitamin eksikliği de ortaya çıkma ihtimali var. Ayrıca insanlarda yapılmış klinik çalışmaların olmaması da cabası.


Sonuç olarak zayıflamak için Acı Cehre’yi kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz.



buda bu bitki ile alaklı frmbest' ten alınan yorumdur arkadaşlarım aynen ekliyorum...
Acı çehre nedir? Ne değildir?
Hocam nedir bu acı çehre alıp kullananların yorumlarını okudum acı cehre - Sende Zayifla hiç olumlu yorum yok, ama adam heme zayıflarsınız diyor bende almak istiyorum geçekten etkili ise, etkil ideğilse param boşa gitmesin lütfen bana açıklayın.

Acı çehre nikli sörfcüye selamlar.Şimdi öncelikle böyle bir bitki varsa ismi ne?Latince ismi ne?Hangi ülkede nerde ne zaman kimler hangi klinik'de etkilerini test etmiş var mı herhangi bir bilgi yok?Eğer bu 75 bitki tohumunun karışımından oluşan bir karışımsa hengi bitki tohumlaru bu konuda bir netlik yok, bazı insanalr bazı bitkilere karşı örneği Susam tohumuna karşı alerjik tir, vaya civanperçemi otuna allerjiktir, vaya papatyaya karşı allerjiktir, bu nednele birleşimdinde ne varsa açıklanması gerek.Bu eksik bir bilgiler varken yorum yapamak mümkün değildir, fakat alıp kullananlar dan memnun olanalar yok.Ben bitki resmini inceledim Taflana benziyor, şayet bu bitki Taflan'dan yapılıyorsa Tafan'ın böyle bir etkisi yok, başka bir sitede de Saparna'nın resmini koymuşlar bu bitkinin de böyle bir etkisi yok.

Şifalı bitkiler etkilerine göre 5 , zehirli olup olmadıklarına göre 6 guruba ayrılır.Bu bitki bugünkü bilgilerimiz göre etki bakımından en sonuncusudur.

I.Şifalibitkiler etkilerine göre 5 Katagoriye değerlendirilir

1.) Üni. kliniklerinde yapılan tedavi denemeleri ile etkisi ispatlanmış şifalı bitkiler..
2.) Komisyion E’unun hakkında monografi yayınladığı şifalı bitkiler.
3.) Homöopati Uzmanlari tarafından denemetedavileri ile etkisi ispatlanış şifalı bitkiler.
4.) Aromaterapoitistler tarafindan etkisi ispatlanmış şifalı bitkiler.
5.) Halkarasında kulanılan bitkiler.



II.Şifalibitkiler zehirliklerine göre 6 gruba ayrılırlar
1.) Zehirsiz bitkiler Çörek, Oğulotu….
2.) Çokiçildiğinde rahatsızlık veren bitkiler Kekik, Adaçayı….
3.) Hafif derecede zehirli bitkiler Arnika, Sedefotu….
4.) Zehirli bitkiler Navruzkökü, K.Sarikökü….
5.) Çok zehirli bitkiler Güzelavratotu, Boğanotu
6.) Çok cok zehirli bitkiler Kargabüken



Taflan, Kirschlorbeer, Prunus laurocerasus
Karayemiş

Lazkirazı
Lazüzümü

Familyası: Gülgillerden, Rosengewaechse, Rosaceae

Drugları: Taflan Yaprağı: Prunus laurocerasi folia
Taflan yaparaklarının çay, tentür ve natürel ilaçı yapılır, fakat hafif zehirlidir, bu nedenle dikkatli kulanmak gerekir. Meyveleri yenebilir, fakat çekirdekleri zehirlidir.

Botanik: Vatanı Türkiyenin doğu Karadeniz bölgesi olan bitki önce Türkiyenin batısına sonrada orta ve batı Avrupayave nihayet kuzey Amarikaya kadar geniş bir alamna yayılmıştır. Taflan 2-6 metre boyunda küçük bir ağaç veya çalı görünümündedir. Fakat süsbitkisi olarak yetiştirilen bitki sısık budandığından dahada küçük kalabilir.

Yaprakaları sürekli yeşil, 10-15 cm uzunluğunda 4-6 cm eninde, derimsi, parlak, tüysüz, üst kısmı koyu yeşil ve alt kısmı mavimsi yeşil, kenarları hafif geri kıvrık, oval, kısa saplı ve damarları, özeliklede ana damar oldukca belirgindir.

Çiçekleri beyaz, 0,8cm çapında, topluca bir salkım gibi bir arada, nadiren sonbaharda çiçek açabilir. Meyveleri önce kırmızı sonra siyah, küre veya yumurta şeklinde, 8-12 mm büyüklüğünde, içindeki çekirdek oldukca serttir.

Yetiştirilmesi: Türkiyenin heömen her yöresinde bahçelerde yetiştirilebilir.

Hasat zamanı: Yapraklarını dökmediğinden yılın hemen her mevsiminde toplayıp kurutmak mümkünsede en uygun olanı Mayıs-Eylül ayları arasında toplanıp kurutulmasıdır. Taze yaprakları zehirli olduğundan kulanılmaz. Meyveleri yenebilir, fakat çekirdekleri zehirlidir.

Birleşiminde:?
Tesirşekli:?
Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Taflan yerine daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin şişkinliğe karşı Enginar-, Kimyon-, Keten-, Nane-, Kekik preparatları veya Gökçek İksiri daha etkildir.

b-) Halkarasında: Taflan yaprakalrını taze olarak kulanılmak mahzurludur, bu nedenle mutlaka kurutulmuş yaprakların kulanılması gerekir. Zira Taflan yapraklarının birleşimindeki prunasinin çözülmesi ile siyanürasit ortaya çıkar ve zehirlenmeye neden olur.

Kuru tafalan yapraklarından eldeedilen ekstre veya demi şişkinlik, kramplar, öksürük ve sinirsel rahatsızlılara karşı etkili olduğu iddia edilmektedir. Bugüne kadar Taflan yaprakalrı üzerine herhangi bir araştırma yapılmamaıştır.

Yantesiri: Taze yaprakları zehirli olduğundan ancak kuru yaprakları kulanılır.


Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.Gökçek Diyet



Aşağıdaki iki resim adı geçen siteden alınmıştır.Yani bu bitki taflandan başka bir şey değil Taflansa malum böyle bir etkisi yok.

Sonuç olarak bizler sizleri kandırmaya çalışan insanların karşısındayız... Umarım yararı olur




 
Cevap: Acı Cehre Otu resimleri genel tüm bilgileri burada

zayıflamak için iyimiş kesinlikle almam ve kullanmam lazım emeğinize sağlıka dminim:)teşşekürlerr
 
Geri
Üst