Açıklamalı resimli kolay patik yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Açıklamalı resimli kolay patik yapılışı
Evet hanımlar artık kış aylarının soğukluğunu iyice hissetmeye başladık. Akdeniz bölgesin de yaşayan biri olarak birkaç güne kadar kısa kollu giysek de bugün havanın oldukça soğuk olmasından dolayı birhayli üşüyorum.

Birçok bayan gibi kış ayların da en zor ısınan ve en çok üşüyen yerim olan ayaklarımı patikler sayesin de ısıtıyorum. Normal çoraplar ne yazıkki ayaklarımı ısıtmıyor ve buna çözüm olarak patik modellerini severek kullanıyorum.
Çeyiz sandıklarının da demirbaşı olan patik modelleri arasından sizlere bu konum da açıklamalı ve resimli bir şekil de pembe renkten oluşan patik yapılışını paylaşıyorum. Dilerseniz farklı renk ve iplikten de bu güzel ve şirin patik modelini tercih edebilirsiniz.

lile-rengi-patik-modeli-ve-yapimi.jpg

patik-yapimi.jpg


kolay-patik-yapimi-anlatimli-1.jpg


70 ilmek atarak patiğimizi yapmaya başlayalım.21 sıra haroşa ördükten sonra son sırada 30 sıra örerek kesmeye başlayabiliriz. Buillem patiğin burun kısmını oluşturacaktır. Burun kısmının tam ortasını 2 örüp 1 keserek toplamda 5 kere eksiltiyoruz.

kolay-patik-yapimi-anlatimli-2.jpg


Bu işlemden sonra burun kısmı toparlanmış oluyor. Patiğimiz iki renk olacaksa ki böylesi daha güzel olur. Örneğin mavi simli ip ve beyaz renklerinde yapacaksak patiğimizi mavi simli kısmının yapılışını anlattım. Şimdi beyaz ipimize de alıp boncuk geçirip ipimize 5 sıra haroşa örüyoruz. İli ilmek haroşa örüp bir boncuk geçiriyoruz ve bu şekilde 5 sıra örüp bitiriyoruz.

kolay-patik-yapimi-anlatimli-3.jpg


Şayet patiğimizin önünde fiyonkta istiyorsak 15 ilmek haroşa örgüsü ile iki sıra örüp bir sıra boncuk geçirerek örmeye devam ediyoruz. Böyle 10 sıra ördükten sonra tam ortasını büzüp patiğimize dikiyoruz böylece 2 renkten oluşan simli ipli ve fiyonklu şirin ve hanımlarımızın ayaklarını kış aylarında sıcak tutacak olan patiğimiz hazırdır.

lila-renginde-orgu-patik-yapimi.jpg


TUNUS İŞİNDEN PATİK MODELLERİ
 
Geri
Üst