açılır kapanır bir masa seçilebilir

RoCCo

Yeni Üye
Üye
açılır kapanır bir masa seçilebilir
katlanır yemek masaları açılır masa mekanizması katlanır masa mekanizması açılır kapanır mekanizmaları
Açılır-kapanır bir masa nasıl seçilir?
fay0211.jpg
Günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceğiniz ancak büyük davetler için de son derece pratik olabilecek bir yemek masasına mı ihtiyacınız var? Büyüyebilen masanızı seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar için bize kulak verin.

Yemek masası almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken 5 şey:

Masanızın, açıldığı zaman yemek odanıza sığacağından emin olun
Sandalyelerinizi geriye doğru çektiğinizde yeterince yer kalmasına ve masaya servis yapabilmek için etrafında yürüyüş alanı kalmasına dikkat edin.

Tasarımına önem verin
Masanın altına doğru katlanan, açılır-kapanır kapaklar, alanla ilgili sıkıntınız varsa son derece pratik bir çözüm olabilir. Bazı modellerde kapaklar masaya kelebek mekanizması denilen bir düzenle entegre edilmiştir. Bu sistemde kapaklar düzenli bir biçimde masanın altında saklanabilir.

Masayı kolayca açıp kapayabiliyor musunuz?
Masanızı satın alırken destek almadan kendi başınıza açıp kapayabiliyorsanız bu, masanın işlevsel bir tasarıma sahip olduğunu gösterir. Tereddüt etmeden satın alabilirsiniz.

Masanın kaliteli olup olmadığını satın almadan önce test edin
İyi bir katlanır masa rahatça açılır kapanır, aynı zamanda dayanıklı malzemeye sahiptir. Bu tip masaları sık sık kullanıyorsanız, örneğin evinizde sık misafir ağırlıyorsanız sağlam bir mekanizmaya sahip olmasına dikkat edin. Çünkü narin yapıdaki modeller çabuk aşınıp, kolayca kırılabilir.

Sandalyelerin ölçüsünü alın
Satın aldığınız masanın yüksekliği ile sandalyelerin yüksekliğinin uyumlu olmasına dikkat edin.Sandalye ile masanın alt kısmı arasında 18-20 cm boşluk kalmasına özen gösterin. Ayrıca her sandalye arasında 60 cm'lik bir dirsek mesafesi olacak şekilde bir düzen oluşturmaya çalışın.

Kaynak: Evim Dergisi
 
Geri
Üst