Acur turşusu nasıl yapılır kütür kütür turşu

S

Sonnur>>>>>>

Forum Okuru
Acur turşusu nasıl yapılır kütür kütür turşu
Acur turşusu nasıl yapılır en mükemmel tarif burada

Merhaba

Pazarda insanlar acur alıp duruyor salatalık acur domates ....... Ben de çok özendim acur turşusu yapmak istiyorum ama gerçekten nasıl yapıldığını bilmiyorum bildiğim şekliyle acur turşu hep yumuşuyor yumuşacık oluyor güzel olmuyor . Sizin bir tarifiniz var mı evde acur turşusunu nasıl yaparım böyle kütür kütür bir turşu olsun istiyorum evde acur turşusunu yapabileceğim güzel bir tarifiniz var mı
 
Merhaba

Gerçekten herkes turşu yapmasını bilmiyor ya da bir yerlerde yanlış yapıyoruz onun için turşumuz hemen yumuşuyor yumuşacık oluyor güzel olmuyor. acur turşusu gerçekten güzel olur. Ama tabi şöyle kütür kütür olunca . Size bir tarif vereyim aynı ile uygularsanız gerçekten turşunuz güzel olacaktır.

Turşuyu büyük 10 litrelik 15 litrelik kaplarda yapmayın küçük küçük kaplarda yaparsanız daha iyi olur daha sağlıklı olur . Bir de açtığınız zaman dolapta muhafaza edin dışarıda kalmasın turşu yumuşayabilir. Şimdi size 2 litrelik bir kap için turşu tarifi veriyorum. 2 litrelik kaba bir buçuk kilo acur yeter. acurların başlarını bıçakla kesiyorsunuz isterseniz ortadan 2'ye bölersiniz isterseniz bu bölmezsiniz . 2 kiloluk bidona yerleştirin acurları bu şekilde daha sonra üzerine yarım çay bardağı kaya tuzu , bir tatlı kaşığı şeker , bir çay kaşığı limon tuzu ve bir çay bardağı üzüm sirkesi koyuyorsunuz ve ağzına kadar su ile dolduruyorsunuz.

Turşunun üzerine kapak olarak dereotu ya da maydanoz kullanabilirsin. Bir de onun üzerine kapağını kapatmadan sıkıca maydanoz basıyorsun ve kapağını sıkıca kapatıyorsun . Yaklaşık 3 hafta serin ve karanlık bir yerde bekletiyorsun daha sonra açıp tüketebilirsiniz. Açtıktan sonra turşu buzdolabında muhafaza edersen daha uzun süre sert kalacaktır unutmayın.
 
Geri
Üst