ada sahillerinde bekliyorum!herzaman yollarını gözlüyorum=)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ada sahillerinde bekliyorum!herzaman yollarını gözlüyorum=)
istanbuldan gökçeadaya nasıl gidilir istanbul cunda kaç saat ege sahillerinde bekliyorum istanbul gökçeada kaç saat semadirek adasına nasıl gidilir
Türkiye’de turizmin kalbi Güney Ege ve Akdeniz’de atsa da tatil yapılabilecek adaların hepsi Kuzey Ege ve Marmara’da. Bu adaların her biri uzun tatil yapılabilecek güzellikte. Cunda Adası yemekleriyle, Bozcaada şaraplarıyla, Gökçeada tarihiyle, Marmara Adası doğası ve sakinliğiyle, Avşa ise eğlencesiyle öne çıkıyor. Farklı zevklere hitap eden bu adaların denizleri pırıl pırıl.


MARMARA ADASI

3811298.jpg


Zeytinlikler arasındaki huzur durakları

Marmara Denizi’nin en büyük adası. Yüzölçümü 117 kilometrekare. İstanbul’dan deniz yoluyla 130 kilometre uzakta. Zeytin ağaçlarıyla kaplı. Sahilleri, doğası büyüleyici. Tarihi kalıntıların bir kısmı ayakta. Ada adını antik çağlardan beri işletilen zengin mermer yataklarından alıyor. Geçim kaynağı balıkçılık ve zeytincilik. Merkeze bağlı dört köyü var. Turizm sezonunu en canlı geçiren köylerden Çınarlı’da, adanın genelinde olduğu gibi halk artık pekmez ve şaraptan değil sadece balıkçılıktan para kazanıyor. Köyde otel ve motellerin yanı sıra çok sayıda pansiyon bulunuyor. Merkeze 5 km. uzaklıkta yer alan sakin Rum köyü Gündoğdu yeşillikler içinde. Pansiyonların yanı sıra restoranlar, benzin istasyonu ve postane var. Adanın denize girilecek en güzel köylerinden. Güneydoğu sahilinde yer alan Topağaç Köyü adanın sebze ambarı. Asmalı Köyü, merkeze 15 km. uzaklıkta. Yeşillikler içindeki görkemli evleri ve sakin yaşamıyla dikkat çekiyor. Halkı Sürmeneli ve Bulgaristan göçmenleri. Köydeki az sayıda ev pansiyon olarak kiraya veriliyor. Her zaman taze balık bulabileceğiniz restoranı, yerel ev yemeklerini de sunuyor. Adanın kuzeyindeki Saraylar Köyü’nün, zengin mermer yataklarından çıkartılıp işlenen mermerlerin nakledildiği büyük bir limanı var. Buna karşın köyde sakin bir tatil yapmak mümkün. Saraylar’da açık hava arkeoloji müzesi, 1912’de buharla çalışan makinelerin kullanıldığı Türkiye’nin ilk mermer kesme fabrikası, Yana Çiftliği mevkiinde günümüze kadar korunmuş bin yıllık kilise bulunuyor. Adadaki kilise ve manastırların sayısı 36. Marmara Adası sakin ve mütevazı haliyle, huzurlu bir tatil için ideal.

NASIL GİDİLİR, NEREDE KALINIR?

Avşa ile komşu olan Marmara Adası’na İstanbul’dan deniz otobüsü ve gemiyle ulaşabilirsiniz. Tekirdağ’dan kalkan feribot 2,5 saatte adaya varıyor. Aba Otel (0266 885 52 71) Mola Motel (0266 885 51 01) Şato Motel (0266 885 50 03) Murat Otel (0266 885 52 22) Devran Motel (0266 885 54 33)

GÖKÇEADA


3811299.jpg


Rum köyleri, deniz parkı görülmeye değer

Kuzey Ege’de, anakaradan Çanakkale Kabatepe hizasında. Türkiye’nin en büyük, su kaynakları en zengin adası. Rum nüfusun hálá yaşadığı eski köyleri, yaşlı çınarları, çeşmeleri, tarihi çamaşırhaneleri, temiz deniziyle sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal. Pansiyon ve motel yönünden çok zengin. Ada bir uçtan diğerine 35 km. uzunluğunda. Eski adı İmroz "rüzgarlı diyar" anlamına geliyor. Bu rüzgar sayesinde Gökçeada’nın güneyinde rüzgar sörfü yapılabiliyor. Adanın en bakımlı ve güzel köyü olan Zeytinli’de, dik bir tepeye kurulu Tepeköy’de birkaç hane dışında sadece Rumlar yaşıyor. Metruk haldeki evleri ve kiliseleriyle Dereköy sokakları artık neredeyse tamamen boş. Adaya sonradan Anadolu’dan yerleştirilenlerin köylerinde aynı zarafeti görmek mümkün değil. Gökçeada’nın en hareketli noktası Kaleköy. Balık restoranları, çay bahçeleri, hediyelik eşya pazarı ve barlarıyla en önemli eğlence merkezi. Lüks otelinin yanında halk plajı bulunuyor. Kaleköy’ün hemen üstündeki Eski Bademli, Gökçeada’nın en güzel manzaralı köyü. "Adanın balkonu" da denilen köyden Yeni Bademli Köyü ve Yunanistan’ın Semadirek Adası görünüyor. Marmaros ve Laz Koyu adanın denize girilebilecek güzel koylarından. Güneydoğusundaki Aydıncık’ta Kefaloz adlı doğal bir liman ve Tuz Gölü yer alıyor. Aydıncık’ın uzun kumsalı denize girecekler için, rüzgarı da sörf yapanlar için elverişli. Kamping ve pansiyonlar sörfçülere barınacak alan sunuyor. Adanın güneybatı ucunda, İnceburun yakınlarındaki 1984’te kurulan Uğurlu Köyü’nde de Gizli Liman Plajı ve pansiyonlar var. Gökçeada’da Türkiye’nin ilk sualtı parkı da bulunuyor. Park, Yıldızkoy’dan Yelkenkaya’ya kadar uzanıyor. Deniz parkında şnorkelle yüzerek bile koruma altında olan deniz çayırları, Akdeniz foku, pina, yunuslar, ispermeçet balinası ve deniz kaplumbağası gibi canlıları görebilirsiniz.

NASIL GİDİLİR, NEREDE KALINIR?

Ada büyük olduğu için Gökçeada’ya özel araçla gitmek hareket özgürlüğü sağlıyor. Aracınız yoksa feribottan sonra Gökçeada Merkez’e, Kaleköy ve Uğurlu’ya giden minibüs, belediye otobüslerine ya da taksiye binebilirsiniz. Feribotlar her gün Kabatepe’den adaya karşılıklı 6 sefer yapıyor. Yolculuk 1,5-2 saat sürüyor. Ada Çanakkale arasında ise sadece hafta içinde karşılıklı birer sefer var. Çanakkale Gişesi (0286 217 18 15) Kabatepe Gişesi (0286 814 27 57 - 814 12 63) Kardelen Pansiyon / Uğurlu (0286 897 61 66) Akdeniz Pansiyon / Yeni Bademli (0286 887 36 53) Yakamoz Motel / Kaleköy (0286 887 20 57) Barba Yorgo Tavernası / Tepeköy (0286 887 42 47)

AVŞA ADASI


3811300.jpg


Hem eğlenceli hem de ekonomik

Marmara Denizi’nin güneybatısındaki, Marmara takımadalarından biri. Yüzölçümü 20,6 kilometrekare, kıyılarının toplam uzunluğu 27,5 km. Kuzeyinde Ekinlik Adası, kuzeydoğusunda Marmara Adası, doğusunda ise Koyun Adası ve Paşalimanı Adası var. Takımadalar arasında, kapladığı alan bakımından, Marmara ve Paşalimanı adalarından sonra üçüncü. Avşa Adası gündüz sakin gece hareketli tatil isteyenler için ideal. Kumsalı dinlenmek isteyenlere hitap ediyor, sahilin her iki tarafına uzanan caddesi gündüz ve gece hareketli bir çarşı. Kıyılarının tamamı plaj. Deniz çok temiz. Her bütçeye hitap edecek çok sayıda otel, motel, pansiyon var. Ayrıca lokanta ve eğlence yerleri de çok. Gece hayatı oldukça renkli. Eğlence yerleri arasında türkü bardan diskoya, nargile kafeye kadar her türden mekanı bulmak mümkün. Lokantalarda balık ve adanın yerli yapım şarapları tadılabilir. Avşa özellikle Marmara Bölgesi’nden, çoğunlukla da İstanbul’dan ucuz tatil isteyenlerin geldiği bir yer. Yaz boyunca dolmuş usulü gezi motorlarıyla Ekinlik, Marmara Adası ile Çınarlı gibi ada köylerine turlar düzenleniyor.

NASIL GİDİLİR, NEREDE KALINIR? Erdek’ten 32 kilometre açıktaki adaya Erdek’ten ve Tekirdağ’dan motorla ulaşım sağlanıyor. İstanbul’a deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakika. (İDO: 0 212 444 44 36) Erdek’ten gemiyle ulaşım yaklaşık 2 saat. Ayrıca Tekirdağ - Avşa, Şarköy - Avşa seferi yapan büyük motorlar yolcuları yaklaşık 2 saatte adanın iskelesine ulaştırıyor. Ada Motel (0266 896 12 69) Avşa Park Otel (0266 896 20 68) Ayberk Motel (0266 896 10 15) Elif Motel (0266 896 19 52) Güneş Motel (0266 896 13 06) Hotel Europa (0266 896 11 20) Sancak Motel (0266 896 11 11) Yüksel Motel (0266 896 12 61)

CUNDA ADASI


3811306.jpg


Denizi serin mezeleri doyumsuz

Bozcaada’dan güneye inildiğinde Ayvalık Körfezi, Edremit Körfezi ve Midilli Kanalı arasında yer alan bir adalar bölgesi karşınıza çıkıyor. Cunda Adası (Alibey Adası) buradaki adaların en büyüğü. Maden Adası, Çıplakada, Poyraz Adası, Pınarada, Güvercinlik Adası gibi hepsi Tabiat Parkı olan adalardan sadece Cunda’da yerleşim var. Balıkesir’e bağlı Cunda’da Dolap Boğazı denilen yerde, bugün bir köprü olduğu için aslında Cunda’ya ada dense de daha çok bir yarımadaya dönüşmüş durumda. Bu köprü aynı zamanda "Türkiye’nin ilk Boğaz Köprüsü" olarak anılıyor. Cunda’da özellikle gün batımında tepelerine çıkıp doğayı izlemeden olmaz. Boğazlar, adalar, içiçe girmiş koyların, zeytin ve çam ormanları tadına doyulmaz bir manzara sunuyor. Adada çok sayıda butik otel ve pansiyon var. Taksiyarhis, adanın ayakta kalan tek kilisesi. Aglos Yannis Kilisesi, Türk ve Rum genç aşıkların aşkları uğruna taşlaştığı efsanesine kaynaklık ediyor. Kilise adanın en yüksek tepesinde yer alıyor. Leka Manastırı ise keşişler tarafından yapıldığı için geleneksel manastır mimarisinin tipik örneklerinden biri. Tımarhane Adası’ndaki Taşlı Manastır’ı da görün. Eskiden akıl hastalarının kapatıldığı bu manastırda hastaların bağlandığı zincirler ve halkalar hálá duruyor. Tekne turları Cunda Ayvalık bölgesinin vazgeçilmezi. Tekneler Ayvalık’tan her gün saat 11’e doğru kalkıyor adaları gezdirerek 18.30 gibi geri dönüyor. Cunda eski Rum evleri, taş binalar, Arnavut kaldırımlarıyla güzel bir dokuya sahip, sahilyolu boyunca birçok balık lokantası sıralanıyor. Papalina, buranın en meşhur balığı. Sardalya, iskorpit, levrek gibi balıklar da rağbet görüyor. Adada yemeklerde sadece zeytinyağı kullanılıyor. Yemek öncesi mutlaka deniz börülcesi ve kabak çiçeği dolması yeniyor. Sonra da fener kavurma ve balık kokoreçi geliyor. Cunda’nın dibek kahvesi ve ada lokması da meşhur. Cunda’da sayıları çok olmasa her bütçeye uygun konaklama yeri var. Cunda Adası’nın hemen her yerinden denize girilebiliyor. Mavi bayraklı Ortunç Plajı Cunda’nın en güzel yerlerinden.

NASIL GİDİLİR, NEREDE KALINIR?

Cunda’ya karadan olduğu gibi denizden de gidilebiliyor. Yazları Ayvalık’tan ve Cunda’dan, saat başlarında karşılıklı motorlar kalkıyor. İstanbul’dan Cunda’ya gidecekler için en rahat yol, Yenikapı’dan Bandırma’ya giden feribotlara binmek. Hafta sonlarında yer bulmak istiyorsanız biletinizi önceden almanız gerekiyor. Bandırma’dan Cunda’ya Susurluk ve Balıkesir üzerinden gidilen yol yaklaşık 3,5 saat sürüyor. İzmir Cunda arası 135 km. Ortunç Hotel (0266 327 11 20) Ada Kamping (0266 3271211) Basel Hotel (0266 3271731) Günay Motel (0266 3271048) Hotel Deniz (0266 3271012) Cunda Motel (0266 3271735)

BOZCAADA


3811307.jpg


En güzel bağların, şarapların adası

Doğal güzelliği, tarihi, tertemiz denizi, birbirinden şirin evleri, göz alabildiğine uzanan bağlarıyla Türkiye’nin en çekici adası. 37.6 kilometrekarelik yüzölçümüyle üçüncü büyük adamız. Eski adı Tenedos. Çanakkale Boğazı’nın denizden 20 kilometre güneyinde. Çanakkale il merkezine 25, Gökçeada’ya 17, ada ile karanın ulaşımın sağlandığı Çanakkale Geyikli ilçesinin Yükyeri feribot iskelesine 7 kilometre uzaklıkta. Adaya buradan yarım saatlik feribot yolcuğuyla ulaşılıyor. Görkemli Bozcaada Kalesi’nin eteğine kurulan merkezde evler, restoranlar, pansiyonlar liman çevresinde yoğunlaşıyor. Fiyatlar Marmara adalarından biraz daha pahalı. Tamamı doğal ve tarihi SİT alanı olan adanın merkezinde Türk ve Rum Mahallesi isimli iki ayrı bölüm var. Her iki mahallede de tek veya iki katlı taş evler çoğunlukta. Ada içinde minibüsler ana hatlarda çalışıyor. Nüfusu 2 bin kişinin üzerinde ama yaz aylarında, özellikle hafta sonlarında, 10 bine kadar çıkabiliyor. Bozcaada’nın üçte biri üzüm bağları. 2 bin yıldır şarapçılık yapılıyor. Üzüm ve şarap adanın en önemli geçim kaynağı. Bozcaada merkezli, Türkiye ve dünyaya yayılan pek çok şarap markası var. Adanın çavuş üzümü dünyaca ünlü. Bozcaada’nın denizi, kumsalı, plajları çok güzel. Rüzgar güneyden esiyorsa kuzeyi veya doğudaki koyları, kuzeyden eserse güneydeki koyları serin bir plaj keyfi yaşamanızı sağlıyor. Adanın arkasındaki Ayazma’da Sulubahçe isimli bir doğal plaj var. Habbele koyu, Akvaryum, Tozburnu ve Çayır plajları da adanın diğer plajları. Adada hareket liman çevresinde olduğu için balık lokantaları da müşteri akınına uğruyor. Bozcaada’nın zeytinyağlılarını, şaraplarını, ev yapımı domates reçellerini, kalamar yahnisini mutlaka tadın. Eylülde, bağ bozumu sırasında bisiklet kiralayıp bağların arasında dolaşın, tepelerden kekik toplayın, Ege’nin açık sularına bakan ıssız kumsallarından denize girin. Merberburnu’nda, ıssızlığın ortasındaki Akvaryum Pansiyon’a yolunuz düşerse radyo kanalıyla dünyaya seslenen, Bozcaada’yı anlattığı programları Kanada’dan dinlenen Deniz Pak’la tanışın. Sohbetiniz uzar, karanlığa kalırsanız elinizi gökyüzüne uzatıp yıldızlara dokunun. Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi, 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık. Adaya özgü arkeolojik eserler, fosiller, sikkeler, haritalar, gravürler, Çanakkele Savaşı sırasında adayı üs olarak kullanan Fransız askerlerine ait malzemeler, mektuplar, kartpostallar sergileniyor. Bozcaada Rüzgar Enerji Santralı (BORES) 30 bin kişinin günlük elektriğini karşılıyor. Dev pervanelerin ardından günbatımı manzarasını unutamayacaksınız.

NASIL GİDİLİR, NEREDE KALINIR?

İstanbul’dan gidenler Çanakkale Boğazı üzerinden Geyikli’ye ulaşabilecekleri gibi Yenikapı-Bandırma arasındaki feribot seferlerini de kullanabilir. Bandırma’dan sonra adaya kalkan feribotun hareket yeri olan Geyikli’ye ulaşmak 2,5 saat sürüyor. Geyikli İstanbul’dan 400, Ankara’dan 710, İzmir’den 280 kilometre uzakta. Çanakkale’ye artık uçakla da gitmek mümkün. Geyikli-Bozcaada arasında ise hava durumuna ve araç yoğunluğuna göre sefer yapılıyor. Yaz aylarında günde 6 sefer var (Geyikli İskelesi: 0286 632 03 83) Ada Merkezi: Aloha Hotel (0533 235 84 43) Apollon (0286 697 02 64) Hotel Katina (0286 697 02 42) Fahri Otel (0286 697 80 96) Kaikias Otel (0286 697 02 50), Kale Pansiyon (0286 697 86 17) Biz Evleri (0286 697 05 86) Merkez dışındakiler: Ada Bacchus (0286 697 85 30) Aral Tatil Çiftliği (0286 697 83 57) Akvaryum Pansiyon (0532 746 46 18) Üzüm Otel (0286 697 87 89) Kiraz Bungalow (0532 214 01 40) Poyraz (0286 697 81 38) Tenedos Tatil Odaları (0286 697 04 67)
 
Cevap: ada sahillerinde bekliyorum!herzaman yollarını gözlüyorum=)

avşa ve marmarayı gördüm ama bozcaadaya gitmek isterim emegine saglık
 
Cevap: ada sahillerinde bekliyorum!herzaman yollarını gözlüyorum=)

buraların pahalı olduğunu söylüyolar.öylemi.
 
Geri
Üst