adana usulü sıkma nasıl yapılır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
adana usulü sıkma nasıl yapılır
Arkadaşlar,sıkma nasıl yapılıyor? Bir Adana gezimizde yemiştim ve şimdi aklıma düştü, yapılışını bilen var mı acaba ?
 
Sıkma Malzemeleri:

Bir avuç bayat ekmek

3-4 kuru soğan

1 büyük kase köy peyniri

Pul biber

Aldığı kadar un


Sıkma Nasıl Yapılır:

Sıkmayı yapmak için önce hamurunu hazırlıyoruz.

Hamuru için bir avuç bayat ekmeği ıslatın ve ufalayın.

Ardından göz kararı unu boşaltın ve yarım su bardağı su ekleyip yoğurun.

Unu az gelirse ekleyin.

Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken iç malzemeleri hazırlayın.



BUnun için kuru soğanları resimdeki gibi piyazlık doğrayın ve peynrinizi ufalayın.



Ardından dinlenen hamurunuzdan bezeler yapın ve resimdeki gibi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.



Tüm hamurların açma işlemi bitince iç malzemeyi pişirmeye geçebilirsiniz.

Bunun için soğanları sıvı yağda kavurun.



Ardından üzerine hazırlayıp ufaladığınız köy peynirlerini katın.

Pulbiberi de ekledikten sonra sıkma yapımına geçebiliriz.




Teflon tavada açtığınız hamurları önlü arkalı yağsız olarak pişirin.

Pişen hamuru tabağa alıp iç malzemenizden bir kaşık arasına koyun ve sıkıca sarın.

Tüm hamurlara aynı işlemi tekrarladıktan sonra servis edebilirsiniz...



NOT: Eğer misafiriniz çok olacaksa yada zamanınız kısıtlysa bu tarifi iki kişi yapmak daha uygundur. Bir kişi sıkmaları pişirirken öbürü sarma işlemini yapabilir.
 
Geri
Üst