Adana'dan Yemek Tarifleri

Ce: Adana'dan Yemek Tarifleri

valla ben adanada yaşayan birisi olarak bu yemeklerin bir çoğunu bilmiyorum utandım şimdi:Demeğine sağlık rüyam,emeğine sağlık emoş.
 
Son düzenleme:
Ce: Adana'dan Yemek Tarifleri

süpersin ya gerçekten...
bende adanalıyım bu yemekleri her yaptığımda annemi arıyordum artık gerek kalmadı tşk.
 
Ce: Adana'dan Yemek Tarifleri

Sıkma
Malzemeler: l kg. un, 1/2 kg. peynir, 1/2 demet maydanoz, 4 baş soğan, 1/2 paket margarin, 1/2 adet bayat ekmek, yeterince tuz, karabiber, su ve pul biber.
Hazırlanışı: Soğanlar küçük küçük kıyılarak iki kaşık margarinle sararmcaya kadar kavrulur. Peynir ilave edilir. Tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırılan malzeme tekrar kavrulur.
Hamurun hazırlanışı: Bayat ekmek bir bardak su ile ıslatılır. Islanan ekmeklerin suyu sıkılarak; un, tuz ve su ile yoğrulup hamur haline getirilir. Hamurun sert olmasına dikkat edilir. Hamur küçük parçalara ayrılır. Unlanarak küçük yufka biçiminde açılır. Açılan yufkalar iki taraflı olarak sıcak sıcak tereyağı (margarin sürülür). Hazırlanan iç, yufkaların arasına konularak rulo şeklinde sıkıca sarılır.
 
doner

once eti pisiriyok sonra 10 yada 40 daka bekliyon
sonrada ekmek aliyon icine koyon ve de mayones *
,mmmm
 
Geri
Üst