Adet Biter Bitmez Hamile Kalınır Mı?

Uzman SühaN

Administrator
Adet Biter Bitmez Hamile Kalınır Mı?

Adet Biter Bitmez Hamile Kalınır Mı?​

Adetten hemen sonra hamile kalınırmı Adet döneminde kadınlar adet biter bitmez hamile kalırmıyım sorusu bir çok kadınların ortak sorunudur. Eger hamile kalmak istemiyorsanız en doğru yol korunmaktır. Uzman doktorların bir çok araştırmalarında bu sorunu ortaya koymuşlardır. Bayanlarda yumurtlama sadece belli zamanlarda yani adet döneminin belli günlerinde olduğu için gebe kalma yeteneği her gün mevcut değildir. Adet (mens) kanamasının başladığı ilk gün adet döngüsünün başlangıcı kabul edilir, bir adet döngüsü bir daha ki adet kanaması başladığında son bulur.



gg.jpg






Gebe kalma zamanı için en uygun dönem adet döngüsünün orta dönemidir yani ayda bir düzenli adet gören bir kadında yaklaşık adet kanaması başladıktan 14-15 gün sonrasıdır. Adet araları bir aydan uzun olan kadınlarda eğer bir dahaki adet kanamasının başlayacağı tarih tahmin edilebiliyorsa yumurtlama tarihi adet kanaması başlamadan 14 gün öncesine denk gelecek şekilde hesaplanmalıdır.

Yumurtlama gününe yakın bu günlerde kadında rahim ağzı (serviks) ve vajina salgılarında artış olur, sıvılar daha akışkan hale gelir. Kadın vücudu adeta spermin rahim içerisine doğru daha rahat ilerleyebilmesi için hazırlanır.

Adet döneminde hamile kalınabilir mi

En uygun gün yumurtlama zamanına yakın günlerdir: Aşağıdaki otomatik hesaplayıcı yumurtlama gününüzü hesaplamaya yardımcı olabilir ancak kesin bilgi için mutlaka uzman doktorunuza danışınız. Yumurtlama gününden 3 gün öncesi ile 3 gün sonrası arasında gün aşırı (2 günde bir) ilişkiye girilerek gebe kalma şansı arttırılabilir. İlişkiden sonra 15 dakika sırt üstü yatılması tavsiye edilir. her gün ilişkiye girmek tavsiye edilmez çünkü sperm sayısı çok azalır bu şekilde, o nedenle iki günde bir ilişki uygun olandır. Uzman doktorların adet döneminde kadının hamile kalması ve bazı kadınların hamilelik istemesi bunu en iyi engellemenin yoluda korunmaktır. Sizlere makalemizde en doğru bilgileri uzman doktorlardan aktarmış olduk. Adetim bitti ilişki yaşadım diyor iseniz bu yazıdan sonra artık hamile kalıp kalamayacağınızı bileceksiniz. Cevap. Hayır hemen kalamazsınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazı için teşekkür ediyorum baya özgün ve açıklayıcı olmuş yani korkuyordum ama görüyorum ki adetliyken birliktelikten hamile kalınmıyor tehlikesiz dönem yani teşekkür ediyorum sağolun.
 
Oh ya bende korkuyordum adetim biter bitmez şey oldu acaba hamile kalır mıyım diye düşünüyordum meğer yumurtlama olmadığından dolayı hamilelik olmaz mış biraz sıkıntılı bir iki gün geçirdim araştırdım çünkü tam birleşme olmuştu da neyse teşekkür ediyorum iyiki varsınız iyiki sizin gibi siteler var gerçekten tşk
 
Geri
Üst