Adetime 5 gün var gögüslerim ağrıyor hamilemiyim?

Uzman SühaN

Administrator
Adetime 5 gün var gögüslerim ağrıyor hamilemiyim?
Sayfamıza anne olmanın heyecanını yaşamak isteyen bir çok bayan tarafından adetime 1 hafta var gögüslerim acıyor hamilemiyim,adetime 1 gün var gögüslerim acıyor hamilemiyim yönünde sorular gelmekte.

Memelerde gerginlik adet öncesi sendromunun belirtilerinden biridir. Bu sendromun sebebi kesin olarak bilinmemekle birlikte adet sürecinin sonuna doğru yer alan hormon değişiklikleriyle bağlantılı olabilir. Gögüslerde hassasiyet,gösgülerde ağrı genelikle adet kanamasının başlamasına bir hafta ortaya çıkar ve adet görülmesiyle birlikte birkaç günde kaybolurlar.Memelerin dolgunlaşması, büyümesi ve ileri derecede hassaslaşması mens öncesi görülen durumlardır.Adet döneminin geçmesiyle birlikte bir daha ki aya kadar bu belirtiler de geçer. Bir çok bayan bunu gebelik belirtisi sanıp sonrası başlayan mensle psikolojik tramva yaşıyor.Gebelik belirtileri gebeliğin 4-5 ci haftasında başlar.Gögüs ağrılarını gebeliğe bağlamak yanlış olur.Tuz dokuların daha fazla su tutmasına neden olur.Ayrıca kahve ve kafein içeren içecekler mense yakın gögüslerde gerginlik yaratır.Mense yakın beslenmenize dikkat etmenizi öneriyoruz.Daimi bir meme ağrısı söz konusu olursa mutlaka genel cerraha görünmenizde fayda var.




g.jpg

Ben Ne Zaman Bir Şey Hissedeceğim?

Kadınların çoğunluğu hamileliğin 6. haftasına gelinceye kadar hamilelik belirtilerini yaşamaya başlamazlar; ancak bu açıdan kişiler arasında büyük değişiklikler olabilir. Bazı kadınlar vücutlarını o kadar iyi tanırlar ki, hamile kaldıkları andan itibaren bir şeylerin olmaya başladığını bilirler. Hamile kalmaya çalışıyorsanız hamilelik belirtileri ve değişiklikleri hakkında uyanık olmanız gerekir. Doğurganlık tedavisi gören ve hamile kalmak için destek alan çiftler hamilelik göstergelerini genellikle hemen fark ederler.

Bilmek İstediğimden Emin Değilim

Hamile kalmaya çalışıyorsanız, muhtemelen bu konuda fazla ümitli olmamanız gerektiğini bilirsiniz. Hamilelik testi sonucunun negatif çıkması veya adet görme nedeniyle yaşanan kaçınılmaz düş kırıklığı birçok kadının tanıdığı bir deneyimdir. Unutmayın; hormon tabanlı doğum kontrol ilaçları kullandıysanız, bu ilaçları bıraktıktan sonra hamile kalmanız için 12 aya varabilen bir süre geçmesi gerekebilir.

Ama Ben Hiçbir Fark Hissetmiyorum

Bu hamilelik belirtilerinin tamamını veya çoğunu yaşamıyorsanız merak etmeyin. Bazı kadınlar hamileliklerinin ilk dönemlerini kendilerini her zamankinden farklı hissetmeden ya da çok az bir değişiklikle geçirebilirler. Bu, mümkün olan her hamilelik belirtisini yaşayan kadınlardan daha fazla risk altında bulundukları anlamına gelmez.

Fiziksel Değişiklikler

Meydana gelen fiziksel değişikliklerden biri rahim, vajina, serviks ve vulvaya giden kan miktarında artış olmasıdır. Bu dokular hamileliğin ilk döneminde belirgin bir mavimsi veya morumsu renk alır. Birçok kadın bunu fark etmez. Ancak, doktor tarafından yapılan leğen kemiği muayenesinde ya da özellikle dikkatli bir eşleri varsa bunlar fark edilir. Açlık hissi tüm benliğinizi kaplamış olabilir. Karnınızda kemirici bir boşluk hissi saatlerce sürebilir. Yemek yediğiniz zaman bu histen ancak kısa bir süre uzaklaşabilirsiniz ama tamamen kurtulmanız mümkün değildir. Mesanenizi boşalttığınız zaman fazla miktarda idrar çıkmasa bile sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyarsınız. Önceleri bunun olası bir idrar yolu enfeksiyonu olduğunu veya çok fazla kafein almaktan kaynaklandığını düşünürsünüz. Ama son haftalarda korunmadan cinsel ilişkiye girdiyseniz içinizde bazı kuşkular belirebilir.

Bulantı ve midenin altüst olması: Bunun kusma ihtiyacı duyma noktasına kadar olması gerekmemekle birlikte, gün ve gece boyunca gelip giden bir huzursuzluk hissedebilirsiniz.

Göğüslerin ağrılı, ağır ve hassas olması: Göğüs uçları çok hassaslaşabilir ve kendini size hissettirecek dereceye kadar karıncalanabilir. Göğüs başı çevresinin rengi her zamankinden daha koyu renk alabilir. Göğüsleriniz adet dönemlerinizden hemen önceki gibi, hatta daha da rahatsızlık verici durumda olabilir.

Az bir miktar vajinal kanama: Bu kanama regl kanaması kadar yoğun olmaz, yalnızca leke yapacak kadardır. Buna implantasyon kanaması adı verilir ve yeni döllenmiş yumurta rahmin kalınlaşmış, kaslı duvarına tutunduğunda meydana gelir. Hamileliğin en belirgin işaretlerinden biri zamanı gelen reglin olmamasıdır. Bir kadın, regl periyodunun uzunluğuna bağlı olarak, yumurtlamadan yaklaşık iki hafta sonra regl olur. Bazı kadınlarda hamilelikleri döneminde hafif bir regl olabilirse de bu pek yaygın değildir. Ağızda metalik veya asitli tuhaf bir tat: Bunu tarif etmek güçtür ama bu tat yaygın da olabilir ve bundan kurtulması çok zordur. Diş fırçalama ve güçlü aromalı ağız gargaraları bu tadı biraz gizleyebilir.

Normalde olmayan sırt ağrısı: Sırt ağrıları hamilelik hormonlarının etkisiyle oluştuğu düşünülen bir başka erken hamilelik belirtisidir. Keskin ve artmış koku alma duyusu: Normalde hiç farkına varmayacağınız kokular midenizin bulanmasına ve baş dönmesine neden olabilir. Çiğ et, özellikle tavuk ve dana eti kokusu size kötü gelebilir. Normalde sizi rahatsız etmeyen pişen yemek kokularına hemen hemen hiç tahammül edemeyebilirsiniz. Her zaman hoşunuza giden yiyecek ve içeceklerden artık hoşlanmadığınızı fark edebilirsiniz. Kahve, alkol, kızartma veya yağlı yiyecekler sizi fiziksel olarak hasta edebilir. Sigara içiyorsanız, hamilelikte sigara içmeyi bir tarafa bırakın, sigaranın kokusu bile size kötü gelebilir. Olağan olmayan veya her zaman yediklerinizin dışındaki bazı yiyeceklere aşermeye başlayabilirsiniz. Turşu ve salamuralı yiyecekler gibi sirkeli yiyeceklere karşı yeni bir istek oluşabilir. Belki tuzlu yiyecekler de size çok çekici gelebilir.

Leğen kemiğinizde şişlik ve daha fazla gazla birlikte ağırlık ve doluluk hissedebilirsiniz. O turşularla ilgili olarak kendinizi suçlarsınız ve kendi kendinize turşulara fazla yüklenmeyeceğinize söz verirsiniz. Aslında bu gazın beslenme şeklinizle pek ilgisi yoktur. Günü nasıl tamamlayacağınızı düşündürecek kadar aşırı yorgunluk hissi: Bakmanız gereken ve hem zamanınızı hem de fiziksel enerjinizi harcamanızı gerektiren başka çocuklarınız varsa bu durum daha da kötü olabilir.

Ne zaman yumurtlayacağınızı kestirmek için bazal vücut ısınızı kaydediyorsanız, ateşinizin yaklaşık 18 gündür yükseldiğini fark edebilirsiniz. Yumurtlama sırasında ateşin yükselmesi normaldir ama döllenmiş bir yumurta rahime tutunmazsa ateş genelde yine normale döner. Duygusal Değişiklikler

Bazı kadınlar kendilerinde bir şeyler değişmiş gibi, kendilerini farklı hissettiklerinden söz ederler. Bazıları, embriyo rahmin duvarına tutunduğunda bu anı tam olarak hissederler. Bu tutunma genellikle yumurtlamadan sonraki sekizinci veya onuncu günde olmaktadır. Normal zamanlara göre daha gözü yaşlı ve duygusal patlamalara daha açık olabilirsiniz. Bazen kendinizi bunalmış hissedebilir ve dengeli, sakin kişiliğinize ne olduğunu merak edersiniz.

Birçok kadın evde idrarla hamilelik testi yaptırmak için reglin gecikmesine kadar bekler. Bazıları için bu çok uzun gelir. Hamilelik testi hamilelik hormonları bir kadının idrarında saptanabilir düzeye gelmeden önce yapılırsa, hamilelik testinin yalancı negatif sonuç vermesi mümkündür. Ancak, sonucun yalancı pozitif çıkması da mümkündür.

Hamileliğiniz ilerledikçe, vücudunuzda farklı belirtiler ve değişiklikler oluşacaktır. Bunlardan bazıları daha belirgin ve gözle görülür biçimde bazıları ise gizli olacaktır. İki hamileliğin birbirinin aynı olmadığını unutmayın. Daha önce hamile kalmış olsanız bile, bu sefer farklı şeyler yaşamaya hazırlıklı olun.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst