Ağrı kesiciler antibiyotikler adeti geciktirirmi ?

Uzman SühaN

Administrator
Ağrı kesiciler antibiyotikler adeti geciktirirmi ?

Ağrı kesiciler antibiyotikler adeti geciktirirmi ?

Ağrılar günlük hayatmız da hepimizin karşılaştığı rahatsızlıklardan biri. Dinmeyen ağrılar için hemen bir ağrı kesici alır ağrımızın geçmesini bekleriz. Ağrı kesicilerin de diğer tüm ilaçlar gibi yan etkileri olmaktadır. Bir ilaç bir yeri tedavi ederken diğer taraftan başka problemlere yol açabiliyor. Ağrı kesici adeti geciktirimi, ağrı kesiciler adette gecikme yaparmı, adet gecikmesi ağrı kesiciden olabilirmi ? Merak edilen bu soruları yazımızın devamın da bulabilirsiniz..


adet gecikmesi.jpg





Her kadın yaşamının bazı dönemlerin de mutlaka adet gecikmesi yaşamıştır. Adet gecikmesi genelde gebelik kaynaklı olsada başka nedenlerden dolayı da gerçekleşebiliyor. Stres, mevsim dönüşleri, hormonal porblemler, rahim kaynaklı bir sorun,kullanılan bazı ilaçlar , miyom , ve kist gibi durumlar gecikmeye neden olabilmektedir.


Çocuk isteyen yada istemeyen bayanlar tarafında adet gecikmesi ile ilgili hergün çeşitli sorular almaktayız. Adet gecikmem gebeliktenmi yoksa kullandığım ilaçtanmı ? Kullanılan bazı ilaçların adet gecikmesine neden olduğunu belirtelim. Özellikle ağrı kesiciler, antibiyotikler , antidepresanlar adeti geciktirir. Yada kanamanın miktarını azaltır ..

Adetimi ağrı kesiciyle geciktirebilirmiyim ?

Ağrı kesicilerin %100 adeti erteleme gibi bir özelliği garantisi yok. Adet dönemini ertelemek istiyorsanız hekime danışın. Adet dönemini erteliyecek özelliğe sahip ilaçlar mevcuttur.


Ağrı kesici hamile kalmayı engellermi?

Bir ağrı kesinin kısırlık yaptığı konusun da bilgi edindim. Kurallar gereği ilacın ismini vermiyorum. Ağrı kesiceler gebelikten korumaz. İstenmeyen gebelikler için bir çok korunma yöntemi mevcuttur . Bu yöntemlerden uygun olanı uygulayabilirsiniz.

Ağrı kesici mide kanaması yaparmı ?

Ağrı kesicilerin bileşiminde asit vardır. Bazı ağrı kesilerin asit oranı yüksektir. Aşırı kullanılan ağrı kesici mide kanamasına yol açmaktadır.

Ağrı kesici yuttum kanım az geliyor bunun nedeni ilaçmı ?

Ağrı kesiciler adet miktarını azaltabilir. Ama tedbiren yine de gebelik testi yapın.

Adetliyken antibiyotik aldım adetim aniden kesildi neden ?

Antibiyotik adet kanamasını kesebilir. Tedbiren yinede gebelik testi yapın.

Antidepresan kullanırken menopoza girdim sebebi ilaçmı ?

Antidepresan ilaç kullananlarda erken menepoz gibi olumsuzluklar olabilir. Antidepresan kullanan kadınların bir kısmı erken menpoza girmiştir. Bu durumu mutlaka hekiminizle danışın. Erken menepoz üremenizi engeller. Erken teşhis ile tedavi edilebilir.

Bu makalemizde kullanılan ilaçların adet düzeni üzerindeki etkilerine değindik. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben sürekli baş ağrısı çekiyorum bitmeyen migren krizlerim var haliyle ağrının geçmesi için ağrı kesici kullanıyorum . ne zaman ağrı kesici kullansam hem adetim gecikiyor hemde adat kanım az geliyor. gerçekten ilaçların adet kanamasını etkileme gibi bir durumu var.
 
Adet gecikmesinin nedenleri arasında kullanılan ilaçlar maddesi vardır. Bu ilaçlar antidepresan, antibiyotikler,ağrı kesiciler ve hormon ilaçlarıdır. Düzenli olan adetiniz de gecikme yaşarsanız öncelikle test yapın ve kullandığınız ilaçların yan etkilerini okuyun. 1 haftadan uzun süren bir gecikme söz konusu olursa mutlaka jinekoloğa görünün..
 
bende antidepresyan kullaniyorum ve bu ay adet olmadim ustelik evli fln da degilim ilaclarin etkisi oluyo adette
 
bende antidepresyan kullaniyorum ve bu ay adet olmadim ustelik evli fln da degilim ilaclarin etkisi oluyo adette

Merhaba, kullanılan bazı ilaçların bileşimleri adet gecikmesine neden olabilir. Bunun dışın da bir çok koşul da adet gecikmesine sebep olabilir. Gecikmenin nedeni ancak yapılacak hormon tetkitleri ve muyane ile anlaşılabilir.
 
iki hafta önce bademciklerim şişti doktor antibiyotik verdi yeni evliyim korunmuyoruz adet olmadım ilaçmı adeti geçirdi yoksa hamilemiyim
 
Merhaba, kullanılan bazı ilaçlar özellikle antibiyotikler ve antidepresanlar adet gecikmesine yol açabilir. Gecikmenizin nedeni gebelikte olabilir. Bugün mutlaka gebelik testi yapın.
 
slm geçen ay ağır boğaz ağrısı yaşadım doktor antibiyotik verdi kullandım bu ay adet olmadım sizce hamilemiyim yoksa ilaçtanmı
 
Merhaba, bazı tıbbi koşullar , kullanılan bazı ilaçlar , stres vs adet gecikmesine neden olabilir. Gebe olup olmadığınızı test yaparak öğrenebilirsiniz.
 
banada yardımcı olurmusunuz. Kısa bir süre önce boğazım iltihaplandı doktora gittim antibiyotik verdi kullandım adetim gecikti test yaptım 3 tane negatif zaten eşimde korunuyor yinede hamile olabilirmiyim?
 
Geri
Üst