Ağrılarınıza Çözüm Olacak Yiyecekler

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Ağrılarınıza Çözüm Olacak Yiyecekler
Benim şu sıralar başım uykusuzlukla dertte:SUyumamam gereken bir zamanda uykum gelir uyurum.Uyumam gereken saatte de gözleirm faltaşı gibi ayık kalırım:SBir türlü bir uyku planı oluşturamadım.Sanırım ev değişikliliğinden olsa gerek yada eşimle geç saatlere kadar izlediğimiz ***s maçları yüzünden olsa gerek:DYahu adam izliyorsun beni neden alıştırıyorsun:SAma olsun izlemeye devam bir gün işime yarar:ehi:Uykusuzluğuma çözüm havuç!!!!
agrilariniz3-6410.jpg

Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.
Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.
Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.
Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.
Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.
İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.


Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.
Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.
Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.
Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.
Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.
Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.
Boğaz ağrıları: Turp + limon.
Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.
Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.
agrilariniz2-1136.jpg

TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT
Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr. Ender Saraç, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi. Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli
Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar
Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir
Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin.


Umarım bu bilgiler işinize yarar melişlerim.Ben şimdiden havuç yemeye başladım bile:DTavşanmıyım neyim :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst