aile içi oyunlar...

mislinay

Yeni Üye
Üye
aile içi oyunlar...
aile içi oyunlar kuru fasulye yapma oyunları kuru fasulye yapma oyunu ev içi oyunları ev oyunlar
Balonla Dans
Müzik eşliğinde dans ederlerken havaya atılan balonu da düşürmemeye çalışılır. Balon yere düştüğünde donar kalırsınız. Aileden biri müziği keser. Dokunmadan güldürmeye çalışır. İlk gülen diğer oyunda müziği kesen kişi le birlikte diğerlerini güldürmeye çalışanlardan olur. Tek kişi kalana kadar oyun sürer. Oyunun galibi günün en ciddisi ilan edilir.
Evim- Okulum
Yere birkaç metre aralıklarla iki çizgi çekilir. Oluşan üç alandan biri evim; biri okulum; diye adlandırılır. Biri hangi alanın adını söylerse o alana koşulur. Yanılan oyundan ayrılır. Yönergelerin temposunu arttırılarak veya ardı ardına aynı alanın adını söyleyerek şaşırtmalarda bulunur.
Hop Hop Hoplatırız
Aile dağınık yerleşirler. Hop hop hoplarız, Zıp zıp zıplarız,Akşam olunca erken yatarız şarkısını söyleyerek zıplarlar ve yere kapanırlar. Bir kişinin üzeri tamamen bir örtü ile örtülür. Diğer kişiler ayağa kalkarlar ve kimin üzerinin örtülü olduğunu bulmaya çalışırlar.
Tren
Bir kişi lokomotif olur. Ev içinde duraklar belirlenir. Kişiler çeşitli durak yerlerinde beklerler. Tren duraklarda durdukça lokomotifin sonuna eklenirler.
Ben Kimim?
Aile bireylerinden biri taklit edilir.. Ben Kimim? diye sorulur. Doğru tahmin eden, taklit yapma hakkını kazanır. O da birini (bebek, dede, nine, anne, baba vb.) taklit eder.

Hırsız- Polis
Odalar, masa vs ile hapishane, hırsızların evi ve karakol diye düzenlenir. Biri polis; biri hırsız olur. Polis hırsızları yakalamaya çalışır. Ancak hırsızlar evlerine girdiğinde polis tehdidinden kurtulurlar. Hapishaneden kaçma serbest ya da engelli olabilir. Hırsızların tümü yakalandığında roller değişir.


Pamuk Üfleme Aile masanın çevresine dizilirler. Masanın ortasına bir parça pamuk konur. Herkes pamuğa üfleyerek pamuğu düşürmemeye çalışırlar. Düşüren oyundan diskalifiye olur.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yemek Yapıyoruz

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Anne mutfakta yemek yaparken, çocuğa küçük kaplara biraz pirinç, mercimek, bulgur, kuru fasulye gibi malzemeler koyar, bir kaşıkla bunları karıştırmasını, birinden diğerine aktarmasını, kendince yemek yapmasını söyler.
Balonlar Dünyası

Plastik bir bardağa biraz su konur, içine 2 damla sıvı deterjan, veya biraz sabun tozu eklenir. Bir kamış, boş bir iplik makarası veya ucu daire şeklinde kıvrılmış bir telle çocuğun sabunlu suyla balonlar yapması sağlanır. Kamışla yapıldığında bardağın altına bir tabak koymakta yarar vardır.


[/FONT]
[/FONT]
 
Geri
Üst